SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tuppurainen: Hallitus ei saa otetta taloudesta, näkyvissä ei ole käännettä kasvuun

Jaa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen arvioi tuoreeltaan hallituksen tänään valmistuneesta budjetista kerrottuja tietoja.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP Jukka-Pekka Flander

- Tänään julkisuuteen kerrotut tiedot vahvistavat kuvaa siitä, että Orpon ja Purran hallitus ei saa otetta taloudesta eikä sillä ole käsitystä, miten käännämme talouden kasvuun. Investointiohjelma rakentuu suurelta osin toiveisiin omaisuuden myyntituloista ja asuntorahaston tyhjentämiselle.

- Valtionvelan kasvu johtuu talouden pohjan rapautumiseen, jota ei leikkauksilla korjata.

Tässä ajassa olisi viisautta tehdä sellaista politiikkaa, jossa rakennetaan huomisen kasvun eväitä ja pidetään huolta osaavista työntekijöistämme. Hallituksen kurjistavassa linjassa piilee riski syvemmän ahdingon luomisesta ja tulevan kasvun polkemisesta.

Kaiken kaikkiaan Tuppurainen näkee, että Orpon ja Purran hallitus on kohdistanut kovimman leikkauslinjansa juuri heihin, joilla arki on jo tarpeeksi täynnä haasteita. Leikkauksia on luvassa muun muassa omaishoitajille, asumistukea tarvitseville pienipalkkaisille perheille ja työssään autoa paljon käyttäville ihmisille.

- Suomessa on totuttu siihen, että jokainen kantaa kortensa hyvinvointiyhteiskunnan eteen. Näin me teemmekin, jokainen voimavarojemme mukaan. Mutta ei ole oikein saati kohtuullista, että nyt painavimman taakan kantavat he, joilla arki on jo entuudestaan toimeentulohuolista raskas.

Tuppurainen haluaa nostaa hallituksen päätöksistä kehitysyhteistyöleikkaukset. Ne syventävät köyhyyttä maailmassa ja heikentävät pahimmillaan Suomen kansainvälistä asemaa. 

Yhteyshenkilöt

Tytti TuppurainenEduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja

Puh:09 432 3186

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Suuren valiokunnan sd-jäsenet: Tekoälyn sääntelyn täytyy ennaltaehkäistä riskejä ja turvata perusoikeudet28.9.2023 17:51:30 EEST | Tiedote

Suuri valiokunta on saanut valmiiksi eduskunnan kannan EU-neuvotteluihin tekoälyn sääntelyä koskevaan asetusehdotukseen (Artificial Intelligence Act). Valmistelussa ovat olleet tiiviisti mukana suuren valiokunnan demariryhmän jäsenet: Elisa Gebhard, Maria Guzenina, Timo Harakka, Kimmo Kiljunen, Jani Kokko, Helena Marttila, Matias Mäkynen ja Ville Skinnari.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme