Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Strategiatyö käynnistyi – VAMKin uusi strategia valmistuu keväällä 2024

Jaa

Vaasan ammattikorkeakoulu aloitti uuden strategian työstämisen 19.9. järjestetyllä johtoryhmän kick-off – työpajalla. Strategian uudistamisen tavoitteena on luoda edellytykset ammattikorkeakoulun toiminnan kirkastamiselle ja kyetä vastaamaan entistä paremmin muuttuvan maailman haasteisiin

VAMKin uuden strategian kick-off 19.9.2023.
VAMKin uuden strategian kick-off 19.9.2023.

Vaasan ammattikorkeakoulu polkaisi käyntiin uuden strategian valmistelun johtoryhmän kick-off – työpajalla Palosaaren kampuksella. Strategiatyön ensimmäisessä vaiheessa tavoitteena on muodostaa toimintaympäristö- ja muutosanalyysi. Tämän pohjaksi henkilöstölle ja opiskelijoille toteutetaan kysely syksyn aikana. Lisäksi tehdään erillinen kysely ja syvähaastatteluja sidosryhmien edustajille.

”Ammattikorkeakoulujen aluekehityksen tehtävän mukaisesti haluamme, että uusi strategia palvelee alueen tarpeita mahdollisimman hyvin. Siksi osallistamme sidosryhmiä laajasti koko strategiamatkan ajan”, kertoo Kati Komulainen, rehtori, toimitusjohtaja, VAMK.

Marraskuussa alkaa strategiatyön toinen vaihe, jolloin hallituksen johdolla valitaan suunta, jota kohti halutaan kulkea. Tämän vaiheen tavoitteena on saada aikaan missio, visio ja painopistealueet. Myös strategiatyön toisessa vaiheessa henkilöstö ja opiskelijat osallistuvat mukaan suunnittelutyöhön.  

Strategiatyön viimeisessä vaiheessa uuden strategian suuntaviivat hiotaan valmiiksi. Myös tässä vaiheessa johtoryhmä ja sidosryhmät ovat aktiivisesti mukana työpajojen ja kyselyjen muodossa. Tämän vaiheen tuloksena syntyy strategian toteutuksen tiekartta ja mittarit. Uusi strategia valmistuu toukokuussa ja lanseerataan elokuussa 2024.

”Tavoitteemme on rakentaa kunnianhimoisesti meitä erilaistava ja selkeästi profiloiva strategia”, sanoo Komulainen.

VAMKin tukena strategiamatkalla on itsenäinen ajatushautomo Demos Helsinki, jonka tehtävänä on toimia erityisesti sparraajana ja haastajana.

”Tämä on meille aivan ihana tilaisuus olla haastajana mukana kulkemassa kohti yhteistä maalia korkeakoulun kanssa, jolla on katse tulevassa ja joka tekee työtä merkittävien tulevaisuuden teemojen parissa”, kommentoi Jenni Kilpi, Asiantuntija, Demos Helsinki.

”Valitsimme nimenomaan Demos Helsingin strategian uudistamisen kumppaniksi, koska uskomme heidän voivan haastaa meitä positiivisesti. Uskon, että Demos Helsinki johdattaa meidät alueille, jonne emme itse osaisi mennä”, pohtii Komulainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

VAMKin uuden strategian kick-off 19.9.2023.
VAMKin uuden strategian kick-off 19.9.2023.
Lataa

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

IMPACT-muutoskampanja tulevaisuuden tekijöille – Vaasan ammattikorkeakoulun Muotoilukeskus MUOVA juhlii 35 vuotista muotoilutaipalettaan13.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Vaasan ammattikorkeakoulun Muotoilukeskus MUOVA on innovatiivinen kehittämisen kumppani ja muotoilun edellä tekijä. MUOVAn 35 vuoden muotoilutaipaletta juhlistetaan IMPACT-muutoskampanjalla, joka suuntaa katseen tulevaisuuteen eli nuoriin. Marraskuun aikana luvassa on niin yhteiskehittämistä Design Buffet-aamiaistilaisuudessa, työpajoja ja hackathoneja kuin cocktail-tilaisuus kutsuvieraillekin.

Vaasan ammattikorkeakoulu ja Vaasan yliopisto kehittävät verkkopohjaisen koulutusohjelman tekoälyn hyödyntämiseen liiketoiminnassa7.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Tekoälyn käyttö lisääntyy nopeasti sen monipuolisten käyttömahdollisuuksien ansiosta. Vaasan ammattikorkeakoulun ja Vaasan yliopiston yhteisessä hankkeessa kehitetään verkkopohjainen koulutusohjelma, jonka avulla yritykset voivat hyödyntää tekoälyä omassa toiminnassaan. Hankkeen lähtökohtana ovat Vaasan seudun yritysten osaamistarpeet.

Akkuala kasvaa - Centria, EduVamia, LAB-AMK ja VAMK kouluttavat akkualan osaajia16.10.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Akkuala kasvaa kiihtyvällä vauhdilla ja Suomeen on suunnitteilla erilaisia akkutuotannon hankkeita. Akkuteollisuuden kasvu vaatii toteutuakseen korkeasti koulutettuja osaajia ja kysyntää akkukoulutukselle onkin runsaasti. Centrian, EduVamian, LAB-ammattikorkeakoulun ja VAMKin yhdessä verkossa järjestämä maksuton Akkuarvoketjun kohdistetut tarpeet – koulutus vastaa osaltaan näihin osaamistarpeisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme