Viestintätoimisto Manifesto Oy

Asuntomessujen Talo LEDVANCE lumoaa monipuolisella pihavalaistuksellaan syksyn pimenevissä illoissa

Jaa

Loviisan Asuntomessuilla mukana ollut Talo LEDVANCE sijaitsee upealla tontilla merenrannan äärellä. Kokonaisuuteen kuuluu talon ja autokatoksen lisäksi erillinen saunarakennus rannan tuntumassa. Tontin erikoisuutena ovat suuret korkeuserot ja hulppeat näkymät vastarannalla sijaitsevaan Loviisan kaupunkiin. Talon ja tontin muotoja sekä esteettisiä yksityiskohtia on korostettu LEDVANCEn valaistusratkaisuilla, jotka luovat valoa ja tunnelmaa ulkotiloihin. Ulkovalaistus pääsee oikeuksiinsa syysiltojen pimetessä.

Kuvaaja: Satu Nyström

Valaistuksella on suuri merkitys niin tunnelman luomisessa kuin turvallisuudessa ja haluttujen yksityiskohtien korostamisessa. Talo LEDVANCEssa valaistukseen on kiinnitetty huomiota sekä sisä- että ulkotiloissa, ja valonlähteet on valikoitu rakennuttajaperheen toiveiden mukaisesti, arkirutiinit ja juhlahetket huomioiden – esteettisyyttä unohtamatta. 

Talon ulkotiloissa on hyödynnetty monipuolisesti erilaisia valonlähteitä. Tyylikkäiden Endura Style Bat LED-valaisimien lisäksi pihapiiriin on sijoiteltu erilaisia SMART+ WiFi -valoja, jotka ovat etäohjattavissa ja ajastettavissa SMART+-sovelluksella, ääniohjauksella älykaiuttimen kautta (Google Assistant tai Amazon Alexa) tai erillisellä kaukosäätimellä. 

”Pimenevinä iltoina on ollut ihanaa huomata, kuinka valaistuksella voi saada ulkotiloista viihtyisät ja tunnelmalliset. Älyvalonlähteiden ohjausmahdollisuus on tuonut paljon hyviä ominaisuuksia valaistukseen, kuten esimerkiksi ajastus ja värilämpötilansäätö, joita aiomme hyödyntää”, talon rakennuttajaperheen äiti Hanna-Maija Tikka toteaa. 

Kulkua talolle ja saunalle valaisevat Endura Style Bat -pollarivalaisimet luoden tunnelmallista 3000 K, lämpimän valkoista valoa. Saman sarjan Endura Style Batt Wall -seinävalaisimet valaisevat talon vierustan kulkureittejä ja oleskelutiloja. Näin Talo LEDVANCEn pihapiirin valaistuksessa on säilytetty yhtenäinen ilme. 

Pimenevinä iltoina lisävalaistuksen tarve lisääntyy, jolloin liian pimeiltä tuntuviin tiloihin voi tuoda valoa liikuteltavilla valaistusratkaisuilla.  Esimerkiksi ladattava SMART+ WiFi Frame -pöytävalaisin on helppoa siirtää haluttuun paikkaan ja sen valon väri ja kirkkaus ovat säädettävissä sovelluksella. Tarvittaessa valaisimesta voidaan ladata virtaa myös muihin pienelektroniikkalaitteisiin, kuten puhelimeen. 

Valaistus kauniiden yksityiskohtien korostamiseen

Talo LEDVANCEn pihapiirissä on hyödynnetty kekseliäästi talon rakennusvaiheessa louhittua punertavaa kalliokiveä ja pihan edustalle paraatipaikalle on sijoitettu suuri kivi. LEDVANCE SMART+ WiFi Garden Spot -valaisimmilla kivien erilaiset muodot ja kauniit pinnat korostuvat pihapiirissä, jolloin valaistut yksityiskohdat luovat tunnelmaa, mutta myös turvallisuutta pihalla liikkumiseen. Myös muiden ulkotilojen, kuten parvekkeen, autokatoksen ja saunarakennuksen alasvalot luovat pihalle kirkasta yleisvaloa – himmennysominaisuuksiensa ansiosta valon kirkkautta voidaan kuitenkin säätää tarpeen mukaan.

Talo LEDVANCEn katseenvangitsijana toimii sisääntulon porrasaskelmaan asennettu SMART+ WiFi LED-nauha, jonka valon väri ja kirkkaus on säädettävissä sovelluksella. Valaistuksen oikeanlaisella sijoittelulla askelmaa voidaan korostaa kauniisti, mahdollistaen myös turvallisempi kulku portaissa. Lisäksi LED-nauhan valon noin 16 miljoonaa värisävyä voi vaihdella halutun tunnelman mukaan, esimerkiksi juhlien aikaan. 

LEDVANCEn vinkit ulkovalaistukseen

  • Kokeile ja yhdistele erilaisia älyvaloja rohkeasti ja suunnittele valaistuksesta persoonallinen kokonaisuus: väriä vaihtavilla LED-valonauhoilla, kohdevalaisimilla, valoketjuilla sekä samantyylisillä pylväs- ja ulkoseinävalaisimilla voit helposti korostaa kodin persoonallisia yksityiskohtia samalla, kun huolehdit riittävästä valaistuksesta sisä- ja ulkotiloissa sekä luot sopivan tunnelman juhlaan kuin juhlaan.

  • Ohjaa sisä- ja ulkotilojen valaisimia ja sähkölaitteita älypistorasioilla: LEDVANCE SMART+ WiFi -älypistorasioiden avulla voit ajastaa esimerkiksi pihan kausivalot kytkeytymään päälle tiettyyn kellonaikaan tai kytkeä ne päälle suoraan sisätiloista SMART+-sovelluksella.

  • Valaise myös ne paikat, joissa ei ole sähköä: Ladattavalla SMART+ WiFi Frame -pöytävalaisimella saat tunnelmavaloa kätevästi myös niihin paikkoihin, joissa ei ole mahdollisuutta kytkeä valaisinta sähköverkkoon.

  • Korosta kohdevaloilla: SMART+ WiFi Garden Spot -kohdevaloilla on helppo korostaa pihan yksityiskohtia ja luoda tunnelmallisia piha-alueita.

  • Käytä tarvittaessa WiFi-vahvistinta: Muista huomioida SMART+ WiFi -valaistuksessa WiFi-signaalin riittävyys. Pihapiirin ollessa laaja, voi olla hyödyllistä käyttää signaalin vahvistinta riittävän vahvan signaalin takaamiseksi.

 

Kuvat: Satu Nyström

Lisätiedot:

Jenni Laakso
Marketing Manager, LEDVANCE Oy
puh. 09 7422 3307
jenni.laakso@ledvance.com

Tuotekuvat ja -lainat sekä Showroom:

Iiris Maijo
Viestintäkonsultti, Viestintätoimisto Manifesto
puh. 040 034 5877
iiris.maijo@manifesto.fi

Avainsanat

Kuvat

LEDVANCE Oy

LEDVANCE on yksi maailman johtavista yleisvalaistuksen toimittajista ammattilaisille ja kuluttajille. Yhtiöllä on oma toimisto yli 50 maassa ja liiketoimintaa yli 140 maassa. OSRAM GmbH:n yleisvalaistuksen liiketoiminnasta syntynyt LEDVANCE tarjoaa kattavan valikoiman LED-valaisimia laajalle käyttöalueelle, älykkäitä valaistustuotteita älykoteihin ja rakennuksiin, yhden kattavimmista LED-lamppuvalikoimista alalla, perinteisiä valonlähteitä, LED-nauhajärjestelmiä sekä valonohjausjärjestelmiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Izmir nimettiin Lonely Planetin kymmenen parhaan kaupungin listalle vuonna 202415.11.2023 09:27:45 EET | Tiedote

Yksi Turkin Egeanmeren kauneimmista kaupungeista, Izmir, on nimetty Lonely Planetin kuuluisan matkaoppaan vuoden 2024 parhaiden kaupunkien joukkoon. Best in Travel 2024 -lista on oppaan 19. painos matkakohteiden suosituksista. Matkailuasiantuntijoiden kokoama luettelo on jaettu viiteen kategoriaan: maa, alue, kaupunki, kestävä kehitys ja arvo. Izmir sai tunnustusta sen muinaisista kaupungeista, upeista rannoista ja maisemista sekä sen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista.

Golfaajien suosikkikohde Turkki täyttää kaiken tasoisten pelaajien odotukset1.11.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Turkki on yksi niistä harvoista kohteista, joista löytyy jokaiselle jotakin – upea luonto, kauniit rannat, rikas historia ja monipuolinen valikoima paikallisia ruokia ja aktiviteetteja. Miellyttävän ilmaston lisäksi Turkki on maailmanlaajuisesti tunnettujen golfkenttäarkkitehtien suunnittelemien viheriöiden ansiosta yksi maailman suosituimmista golfmatkojen kohteista. Erityisesti Antalyan Belekissä on paljon arvostettuja hotelleja ja lomakohteita, jotka ovat tehneet Antalyasta golfin suosikkikohteen.

Kiehtova suurkaupunki, jossa itä ja länsi kohtaavat – viisi syytä vierailla Istanbulissa5.10.2023 09:48:09 EEST | Tiedote

Istanbulissa historia ja nykyaika yhdistyy saumattomalla tavalla. Se tunnetaan yhtenä maailman muinaisista kaupungeista sekä Bysantin ja Ottomaanien valtakunnan entisenä pääkaupunkina. Täällä Aasian ja Euroopan leikkauspisteessä menneisyys ja nykyaika yhdistyy eloisaksi, nykyaikaiseksi metropoliksi. Istanbulissa matkailijat pääsevät kiertelemään historiallisissa basaareissa, tutustumaan ylellisiin hotelleihin ja ostoskeskuksiin sekä sukeltamaan herkulliseen ruokakulttuuriin sekä vilkkaan yöelämän saloihin. Tässä viisi syytä, miksi Istanbulissa vierailu kannattaa.

Luovia valaistusratkaisuja kotiin LEDVANCEn uudella kiskojärjestelmällä5.10.2023 07:30:00 EEST | Tiedote

Kodin eri tiloissa riittävä yleisvalo on hyvän valaistuksen perusta, minkä lisäksi kohdennetulla valolla voi luoda kontrastia ja tunnelmaa. LEDVANCE on tuonut markkinoille uuden Tracklight-kiskojärjestelmän, jossa on valittavana useita kiinnitysvaihtoehtoja ja monenlaisia valaisinpäitä. Nyt jokainen voi suunnitella omaan tyyliinsä ja tarpeeseensa sopivan kiskovalaisinkokonaisuuden.

ECOVACSin neliskanttinen DEEBOT X2 OMNI -puhdistusrobotti siivoaa hankalimmatkin kulmaukset3.10.2023 08:30:46 EEST | Tiedote

Kodin robotiikan asiantuntija ECOVACS on julkaissut uuden DEEBOT X2 OMNI -puhdistusrobotin, joka sekä imuroi että pesee lattiat. ECOVACSin lippulaivamallin neliskanttinen muotoilu auttaa ulottumaan paremmin myös huoneen kulmiin ja reuna-alueisiin, joihin perinteisellä robottipuhdistimella on hankalaa yltää. ECOVACSin DEEBOT X-sarjan moppaavissa robotti-imureissa on uudistetun muotoilun lisäksi päivitettyjä navigaatio-ominaisuuksia sekä parempi suorituskyky.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme