Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Avustusta päiväkotien pihojen liikuntaedellytysten parantamiseen haettavissa 27.10.2023 asti

Jaa

Kertaluonteista valtionavustusta voi saada kunnallisiin hankkeisiin, joiden rakentaminen käynnistyy viimeistään ensi vuonna. Avustusta haetaan oman alueen aluehallintovirastolta.

Päiväkotien pihojen liikuntaedellytysten parantamiseen ja luonnonmukaistamiseen on haettavissa valtionavustusta. Avustuksen hakuaika on 15.9.-27.10.2023. Kyseessä on kertaluonteinen avustus, jota voivat hakea kunnat, kuntayhtymät ja niiden määräämisvallassa olevat yhteisöt. Avustusta voidaan myöntää hankkeisiin, joiden rakentaminen käynnistyy viimeistään vuonna 2024.

Parantamalla päiväkotien pihojen liikuntaedellytyksiä innostetaan lapsia liikunnalliseen elämäntapaan varhaisella iällä. Pihoja luonnonmukaistamalla edistetään lasten fyysistä aktiivisuutta, immuunitasapainoa ja luovaa leikkiä.

Avustusta haetaan oman alueen aluehallintovirastolta. Hakemuksen voi tehdä aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa.

Tarkempia tietoja avustuksen hakemisesta on opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) hakuilmoituksessa. Lisätietoa on myös OKM:n tiedotteessa 13.9.2023.

Lisätietoja:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Sixten Wackström, p. 0295 016 565

Lounais-Suomen aluehallintovirasto
Marko Mäkinen, p. 0295 018 092

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
Jarkko Rantamäki, p. 0295 018 832

Itä-Suomen aluehallintovirasto
Tapio Niskanen, p. 0295 016 336

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
Ulla Silventoinen, p. 0295 017 663

Lapin aluehallintovirasto
Kai-Matti Joona, p. 0400 538 115

sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Rakennusalan yritysten toiminnassa merkittäviä puutteita työturvallisuusmääräysten noudattamisessa – vastuuhenkilöille sakkoja ja yhtiöille yhteisösakkoja30.11.2023 15:31:43 EET | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi eteläpohjalaista rakennusalalla toimivaa yhtiötä yhtiösakkoon työturvallisuusrikoksista. Rakennustyömaan rakennuttaja ja päätoteuttaja Suomen Kuntorakennus Oy on tuomittu seitsemän tuhannen euron yhteisösakkoon ja aliurakoitsijana toimiva Martti Lamminmäki Oy on tuomittu viidentoista tuhannen euron yhteisösakkoon. Suomen Kuntorakennus Oy:n toimitusjohtaja tuomittiin 30 päiväsakkoon, turvallisuuskoordinaattori 40 päiväsakkoon, rakennustyömaan vastaava työjohtaja 60 päiväsakkoon ja asennustyöjohtaja sekä asennustyötekijöiden esimies 80 päiväsakkoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme