WSOY

Tiedote: Ilkka Remeksen uutuustrillerissä Venäjä kostaa Suomen Nato-jäsenyyden

Jaa

Ilkka Remeksen Pimeyden sydämessä suojelupoliisin virkailija päätyy salattujen Venäjä-kytköstensä kautta välikappaleeksi Kremlin Suomeen kohdistamaan kylmäveriseen operaatioon.

"Nyt kun Suomi on säpsähtänyt todellisuuteen, jossa naapurin uinuva karhu on herännyt aggressiivisena petona, rakensin tarinan, jossa suomalaiset ottavat uhattuina ohjat käsiinsä tavalla, joka ei vanhassa maailmassa olisi tullut kyseeseen", Ilkka Remes sanoo.

Pimeyden sydämessä vakoojajahdin kohteeksi syyttömänä joutuneen ulkoministeriön virkamiehen poika Mikko Jalava pääsee Supo-virkailijan Venäjä-yhteyksien jäljille. Samalla selviää, että tätä ovat vuosia suojelleet Moskovan-suhteita vaalivat veteraanipoliitikot.

"On hämmentävää, kuinka tiukkaan itädiktatuuria myötäilevät toimintatavat ovat Suomessa juurtuneet ja millaisella voimalla niitä edelleen yritetään pimittää", Remes sanoo. "Ei haluta tutkia Suomen kansalaisuuden järjestämistä puolivillaisesti venäläisoligarkille, ei DDR:n hyväksi vakoilleiden suomalaisten toimia eikä tutkintoja laiminlyöneen virkakoneiston toimintaa."

Mikko Jalava on perimässä isosetänsä, joka lähti Pohjanmaalta Kongoon konemieheksi ja päätyi osakkaaksi menestyneeksi kasvaneeseen kaivosyhtiöön. Pian Jalava joutuu idän väkivaltaisten hallintojen jahtaamaksi pelinappulaksi, löytää Euroopan voimanlähteestä hätkähdyttävän salaisuuden ja palaa Helsinkiin, jossa on kehittymässä maailman mitassakin ennenkokematon katastrofi.

"Olen vuosia luonut kirjoissani skenaarioita, jotka ovat tuntuneet olevan uskottavuuden rajoilla", Remes sanoo. "Mielestäni tutustuminen asioihin, joita saattaa tapahtua, antaa mahdollisuuden valmistautua kohtaamaan sellaisia myös tosielämässä."

Ilkka Remeksen maailmanluokan trillerit ovat nostaneet hänet Suomen luetuimmaksi kirjailijaksi sekä faktaa ja fiktiota yhdistelevän tyylilajin mestariksi. Hänen trilleriensä ajankohtaisuus ja osumatarkkuus häkellyttävät kirja toisensa perään.

Ilkka Remes
Pimeyden sydän
WSOY 2023, 472 sivua
Trilleri on saatavilla painettuna sekä e- ja äänikirjana.
www.wsoy.fi
www.ilkkaremes.com

Lisätietoja:
WSOY, viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Kuvat

Ilkka Remes, Pimeyden sydän, kansikuva
Ilkka Remes, Pimeyden sydän, kansikuva
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Freestyle Topelius-ehdokkaana ja Laske salaa kymmeneen -, Saapastalon Aurora ja pelkojen pelko - sekä Rauniokaupungin lapset -teokset Arvid Lydecken -ehdokkaina27.11.2023 10:30:13 EET | Uutinen

Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintojen ehdokkaat on valittu vuonna 2023 ilmestyneistä lasten - ja nuortenkirjoista. Kumpaankin palkintoon on ehdolla viisi kirjaa, ja mukana ovat WSOY:ltä teokset Freestyle, Laske salaa kymmeneen, Saapastalon Aurora ja pelkojen pelko sekä Rauniokaupungin lapset. Topelius-palkinto myönnetään korkeatasoiselle nuortenkirjalle ja Arvid Lydecken -palkinto korkeatasoiselle lastenkirjalle. Palkinnot myöntää Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat ry (entinen Nuorisokirjailijat ry). Raati kuvaa Topelius-ehdokkaaksi valittua Dess Terentjevan Freestyle-säeromaania näin: "Terentjevan lennokkaassa säeromaanissa käsitellään ystävyyden merkitystä ja oman seksuaalisuuden etsimistä ja löytämistä. Säeromaanin vapaamuotoinen tyyli mahdollistaa monipuolisesti erilaisten tunteiden ja tilanteiden kuvaamisen, aina nuoruuden epävarmuuksien kokemuksista tanssin vapauttavaan voimaan. Freestyle on upeasti toimiva sisällön, tyylin ja muodon kokonaisuus. Katutanssin rytmeissä kulkev

Tiedote: WSOY:n kevään 2024 kirjat on julkistettu14.11.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Kotimainen kaunokirjallisuus Tommi Kinnusen Kaarna on tiheätunnelmainen romaani naisten sodasta, luopumisen vaikeudesta ja siitä, kuinka kuoleman läheisyys muuttaa ihmistä. Kinnusen esikoisromaanin Neljäntienristeyksen juhlapainos juhlistaa 10-vuotiasta modernia klassikkoa. Teoksen esipuheen on kirjoittanut kustantaja Anna-Riikka Carlson. Irene Kajon esikoisromaani Yhdellä meistä on kokemus epäasiallisesta kohtelusta kuvaa taidemaailmassa koettua hyväksikäyttö- ja väkivaltatapausta. Vy Tramin Stigma on tragikoominen sukupolviromaani itsensä määrittelemisestä. Nelly Juulia Kärkkäisen ja Gitta Oksasen Läpimeno on koskettava romaani tahattomasta lapsettomuudesta sekä äidin ja tyttären yhteisestä matkasta. Katja Kaukosen Pitkä ikävä on romaani avioliitosta ja linnoitussaaresta, joka yhdistää ja erottaa. Anne-Maria Latikan Valonkehrääjä on lumoavan kaunis romaani sukupolvet ylittävän trauman vallasta. Sinikka Vuolan Myrskyn anatomia on rikas, ajaton ja monitulkintainen romaani tyhjyydestä,

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2023: Anna Elina Isoaro ja Mira Mallius: Kaksi tätiä nimeltä Veera8.11.2023 10:30:00 EET | Uutinen

Kaksi tätiä nimeltä Veera on lämminhenkinen kuvakirja kahdesta erilaisesta tädistä ja kolmesta erimuotoisesta perheestä. Isoaro ja Mallius nostavat teoksessaan esille lapsettomat ja erilaisten elämäntyylien iloisen kirjon. Kun Esterin ja Viljamin vanhemmilla on eripuraa, he päättävät viedä itsensä huoltoon viikonloppulomalle. Lapset lähtevät yökylään – mutta kumman Veeran luokse? Lapsilla on nimittäin kaksi tätiä, joiden molempien nimi on Veera. Raita-Veera ja Pallo-Veera ovat keskenään aivan erilaisia, kuin yö ja päivä… Kaksi tätiä nimeltä Veera käsittelee elämäntyylien ja perheiden monimuotoisuutta lapsen näkökulmasta ja lempeällä huumorilla. Kummallakaan tädillä ei ole omia lapsia, ja molemmilla on siihen omat syynsä. Niin lapsista kuin tädeistäkin on hauskaa viettää aikaa yhdessä ja olla osa toistensa elämää. Finlandia-raadin ehdokasperusteluissa teosta kuvataan seuraavasti: "Kirja kuljettaa keittiön pöydästä erilaisten ihmisten koteihin ja elämään. Tarina on fantastisen oivaltava

WSOY julkaisee nobelisti Jon Fossen kirjoja suomeksi12.10.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Lokakuun alussa kirjallisuuden Nobelin voittaneen norjalaisen Jon Fossen proosaa ei ole aiemmin suomennettu. WSOY on ostanut neljän kirjan oikeudet ja julkaisee suomennoksen Morgon og kveld -romaanista 2024. Uusnorjaksi kirjoittavan romaani- ja näytelmäkirjailija Jon Fossen Suomen-kustantamo on WSOY. Tuoreen kirjallisuuden Nobelin lisäksi Fosse on voittanut mm. Ruotsin akatemian pohjoismaisen palkinnon (2007) ja Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon (2015). Viime vuonna hän oli Booker-ehdokkaana. ”On ilo saada kustantaa pohjoismaisen nobelistin romaaneja ensi kertaa suomeksi. Fossen omaääninen ja omalakinen maailma tulee näin vihdoin tutuksi myös suomalaisille lukijoille”, WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustantaja Leena Balme sanoo. WSOY on hankkinut oikeudet Fossen proosatuotannon pääteoksiin lukeutuviin Morgon og kveld -romaaniin (2000) ja kolmeen kirjaan jakautuvaan Septologien-teokseen, jonka ensimmäinen osa julkaistiin Norjassa 2019. Morgon og kveld on kuvaus kalas

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme