Pirkanmaan ELY-keskus

Sinilevää nyt normaalia vähemmän Pirkanmaalla - leväseuranta loppuu ensi viikolla

Jaa

Sinilevää näkyi neljällä järvellä Pirkanmaalla tällä viikolla. Levää on nyt ajankohtaan nähden normaalia vähemmän. Valtakunnallinen sinileväseuranta päättyy ensi viikolla.

Kuvassa on syksyinen järvimaisema.
Valtakunnallinen sinileväseuranta jatkuu syyskuun loppuun asti.

Viikolla 38 runsaasti sinilevää havaittiin Kangasalan Kirkkojärvellä. Kirkkojärvellä on tehty sinilevähavaintoja miltei joka viikko kesäkuun alusta lähtien, ainoastaan leväseurannan ensimmäisen kolmen viikon aikana ei leviä havaittu. Hieman sinilevää havaittiin kolmella havaintopaikalla: Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa, Nokialla Pyhäjärven Lehtiniemessä sekä Valkeakoskella Sääksmäen siltojen kohdalla.

Kansalaishavaintoja sinilevästä JärviWiki- ja Vesi.fi-verkkopalveluihin on kirjattu viimeisen viikon aikana Pyhäjärveltä, Vesijärveltä ja Vanajaveden Makkaranselältä.

Loppukesällä järvessä muuten näkymätön sinileväesiintymä nousee järven pintaan muodostaen silmin havaittavan levälautan. 

- Järvien pintavesien lämpötila Pirkanmaalla on laskenut 12–15 asteen tienoille. Viilentynyt veden lämpötila hillitsee sinilevien runsastumista, kertoo ylitarkastaja Anu Peltonen Pirkanmaan ELY-keskuksesta. 

Valtakunnallinen leväseuranta loppuu ensi viikolla. Viikoittaiset levähavainnot voi tarkistaa Järviwiki-palvelusta (jarviwiki.fi), jonne voi myös toimittaa omia havaintojaan.

Järviwikin leväbarometrin  (jarviwiki.fi) mukaan sinilevää on ajankohdan keskiarvoon nähden normaalia vähemmän.

Lisätietoja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus:

ylitarkastaja Anu Peltonen, puh. 0295 036 367, anu.peltonen@ely-keskus.fi

Kuvat

Kuvassa on syksyinen järvimaisema.
Valtakunnallinen sinileväseuranta jatkuu syyskuun loppuun. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus
Lataa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Työttömien määrä Pirkanmaalla oli tammikuussa 6115 henkilöä suurempi kuin vuotta aiemmin20.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä tammikuussa laski hiukan edellisestä kuukaudesta, mutta oli huomattavasti korkeampi kuin vuotta aiemmin. Työttömien määrä Pirkanmaalla oli tammikuussa 27 908 henkilöä. Työttömyys laski joulukuusta 465 henkilöllä. Lomautettujen määrä oli 3327 henkilöä, kasvua oli vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 1715 henkilöä, eli 106 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye