Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lapin alueellinen maanpuolustuskurssi pidetään ensi viikolla – suurin kurssi tähänastisista

Jaa

Lapin 57. alueellinen maanpuolustuskurssi järjestetään 25. - 29.9.2023 Luostolla. Lapin aluehallintoviraston ja Jääkäriprikaatin järjestämä kurssi antaa osallistujille ajantasaiset tiedot maanpuolustuksesta ja Suomen kokonaisturvallisuudesta.

Tänä vuonna Lapin alueelliselle maanpuolustuskurssille tuli ennätyksellisen paljon oppilasesityksiä ja kurssille on valittu enemmän kurssilaisia kuin koskaan aiemmin.

Maanpuolustuskurssia johtaa Lapin aluehallintoviraston ylijohtaja Kaisa Ainasoja ja Jääkäriprikaatin apulaiskomentaja, eversti Ari Mure. Sodankylän kunnan terveiset kurssille tuo kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

Maanpuolustuskurssi tarjoaa mittavan kattauksen kokonaisturvallisuudesta

Maanpuolustuskurssi antaa osallistujilleen kokonaisnäkemyksen Suomen ulko-, turvallisuus-, puolustuspolitiikasta sekä kokonaisturvallisuuden ja eri alojen järjestelyistä ja valmiudesta normaali- ja poikkeusoloissa. Kurssin osallistujat tulevat useista organisaatioista ja muilta tahoilta eri puolilta Lappia ja kurssin tavoitteena on myös edistää eri aloilla toimivien yhteistoimintaa.

Maanpuolustuskurssilla kuullaan asiantuntijoita puolustus-, sisä- ja ulkoministeriöstä, Huoltovarmuuskeskuksesta, Turvallisuuskomitean sihteeristöstä, Suojelupoliisista, Säteilyturvakeskuksesta, Jääkäriprikaatista, Lapin aluehallintovirastosta, Lapin hyvinvointialueelta ja sen pelastuslaitokselta, Lapin ELY-keskuksesta, Lapin lennostosta, Lapin rajavartiolaitokselta, Yle Lapista ja Sodankylän geofysiikan observatoriosta.

Luentojen lisäksi kurssilaisten ohjelmaan kuuluu myös tutustumisvierailu Jääkäriprikaatiin Sodankylään.

Tänä vuonna Lapissa järjestetään kaksi muutakin maanpuolustuskurssia

Lapin aluehallintovirasto järjestää 23. - 24.11.2023 maanpuolustuskurssin jatkokurssin Rovaniemellä. Sille kutsutaan vuosina 2018 ja 2019 maanpuolustuskurssin peruskurssin käyneet.

Tänä vuonna Lapissa järjestetään vielä kolmaskin maanpuolustuskurssi. Marraskuun 30. päivänä järjestettävä maanpuolustuksen erikoiskurssi on suunnattu teknologiateollisuuden edustajille. Se järjestetään yhteistyössä Jääkäriprikaatin, Pohjois-Suomen Elvar-toimikunnan ja Lapin kauppakamarin kanssa.

Lapissa on järjestetty maapuolustuskursseja vuodesta 1964. Alueellisille maanpuolustuskursseille kutsutaan alueellisesti keskeisissä tehtävissä toimivia valtion, kuntien ja muun julkishallinnon sekä elinkeinoelämän, tiedotusvälineiden ja eri yhteisöjen edustajia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Rakennusalan yritysten toiminnassa merkittäviä puutteita työturvallisuusmääräysten noudattamisessa – vastuuhenkilöille sakkoja ja yhtiöille yhteisösakkoja30.11.2023 15:31:43 EET | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi eteläpohjalaista rakennusalalla toimivaa yhtiötä yhtiösakkoon työturvallisuusrikoksista. Rakennustyömaan rakennuttaja ja päätoteuttaja Suomen Kuntorakennus Oy on tuomittu seitsemän tuhannen euron yhteisösakkoon ja aliurakoitsijana toimiva Martti Lamminmäki Oy on tuomittu viidentoista tuhannen euron yhteisösakkoon. Suomen Kuntorakennus Oy:n toimitusjohtaja tuomittiin 30 päiväsakkoon, turvallisuuskoordinaattori 40 päiväsakkoon, rakennustyömaan vastaava työjohtaja 60 päiväsakkoon ja asennustyöjohtaja sekä asennustyötekijöiden esimies 80 päiväsakkoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme