Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Risto Leppänen Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen johtajaksi

Jaa

DI Risto Leppänen on nimitetty Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen johtajaksi. Nimityksen teki Väylävirasto.

Risto Leppänen.
Risto Leppänen

Risto Leppänen on toiminut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa tienpidon suunnittelu -yksikön päällikkönä.  Liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen tehtävä tuli avoimeksi nykyisen johtaja Timo Mäkikyrön eläköityessä marraskuun alusta.  Risto Leppänen on nimitetty johtajan tehtävään ajalle 1.11.2023-31.10.2028. Leppänen toimii parhaillaan vastuualueen johtajan sijaisena lokakuun loppuun saakka. 

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen  liikenne- ja infrastruktuurivastuualue vastaa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa liikennejärjestelmän toimivuudesta, liikenneturvallisuudesta, tie- ja liikenneoloista, maanteiden pidosta sekä julkisen liikenteen järjestämisestä. 

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen päätoimipaikka on Oulussa ja sivutoimipaikka Ylivieskassa. Väylävirasto vastaa alueellisten ELY-keskusten toimialaohjauksesta toimialallaan sekä tienpidon yhteensovittamisesta ELY-keskuksissa. Väyläviraston pääjohtaja nimittää liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen johtajat. 

Yhteyshenkilöt

Pääjohtaja Kari Wihlman, Väylävirasto, p. 0295 34 3001
Johtaja, ELY-ohjaus Jarmo Joutsensaari, Väylävirasto, p. 029 534 3910
Ylijohtaja Jonas Liimatta, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 494
Yksikön päällikkö Risto Leppänen, tienpidon suunnittelu, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus,p. 0295 038 262

Kuvat

Risto Leppänen.
Risto Leppänen.
Lataa

Tietoa julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

vaihde 0295 038 000

https://www.ely-keskus.fi/ely-pohjois-pohjanmaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Työttömyyden kasvusta huolimatta tekijöistä edelleen pulaa Pohjois-Pohjanmaalla29.11.2023 10:32:57 EET | Tiedote

Talouden näkymät ovat vaimeat ensi vuodelle. Talouskasvu hiipuu ja työttömien, lomautusten sekä konkurssien määrän ennakoidaan kasvavan alueella erityisesti teollisuudessa ja rakentamisessa. Vaikka työvoimaa vapautuu, ei määrä riitä paikkaamaan tekijäpulaa. Suurinta työvoimapulaa ennakoidaan olevan seuraavan vuoden aikana erityisesti sairaanhoitajan, konepaja- ja metallituotteiden kokoonpanijan, lastentarhanopettajan ja lääkäreiden ammateissa. Pohjois-Pohjanmaan lähiajan näkymiä, työvoiman kohtaantoa ja osaamistarpeita on kartoitettu tänä syksynä Alueelliset kehitysnäkymät -katsauksessa ja Työvoimabarometrissa, joiden toteutuksia Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on koordinoinut alueellaan.

Matalasuhdanne näkyy työttömien ja avointen työpaikkojen määrissä Pohjois-Pohjanmaalla21.11.2023 08:19:32 EET | Tiedote

Heikentyvä talous ja kysynnän väheneminen näkyvät Pohjois-Pohjanmaalla työttömyyden lisäyksenä ja avointen työpaikkojen määrän laskuna. Lokakuun lopussa maakunnassa oli 20 600 työtöntä työnhakijaa, mikä on 3 100 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten (+17,8 %). Syyskuusta työttömien määrä nousi 550 henkilöllä. Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 2 150. Moni työnantaja käyttää määräaikaisia lomautuksia heikkenevässä suhdanteessa. Syyskuun lopusta lomautettujen määrä nousi yli 400 hengellä. Erityisesti miesten tilanne on heikentynyt naisiin verrattuna: viimeaikaiset lomautukset ovat kohdistuneet suuresti miesvaltaisiin tehtäviin ja varsinkin rakentamisen aloille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme