Varman rakennuttaman Keilaniemen Portin päävuokralaiseksi tulee CSC - Tieteen tietotekniikan keskus

Jaa

Työeläkeyhtiö Varma ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy ovat allekirjoittaneet pitkäaikaisen sopimuksen toimitilojen vuokraamisesta Espoon Keilaniemeen nousevasta Keilaniemen Portista.

Arkkitehtitoimisto: Arco Architecture Company
Arkkitehtitoimisto: Arco Architecture Company

Keilaniemen toimistokeskittymään sijoittuva Keilaniemen Portti kohoaa 57 metrin korkeuteen ja siinä on 14 maanpäällistä kerrosta sekä kaksi kellarikerrosta. Arkkitehtonisesti korkeatasoisen rakennuksen rungon keskeinen materiaali on puu.

Keilaniemen Portin rakentaminen käynnistyi kesällä. Rakennuksen ankkurivuokralaiseksi tulevan CSC:n toimitilat sijaitsevat kolmessa kerroksessa. Tilat kattavat noin 7 500 neliötä. Vuokrattavaa tilaa Keilaniemen Portissa on yhteensä 17 700 neliötä.

–Keilaniemen Portti on meille poikkeuksellinen toimitilahanke, joissa panostamme työn viihtyvyyttä parantaviin tekijöihin ympäristönäkökulmia ja kiertotalouden periaatteita unohtamatta. On hienoa, että olemme saaneet hankkeen käyntiin ja löytäneet siihen pitkäaikaisen vuokralaisen, jolla on samanlaisia ajatuksia tilan käytöstä kuin meillä, Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Sampsa Ratia sanoo. 

Valtion ja korkeakoulujen omistama CSC rakentaa ja kehittää tutkimuksen, opetuksen, julkishallinnon ja yritysten ICT-palveluja. CSC valitsi toimipaikkansa tilat kilpailutuksen kautta. Rakennus valmistuu loppuvuonna 2026.

– Uusi pääkonttorimme tarjoaa kasvavalle organisaatiollemme tarkoituksenmukaiset tilat. Toimiston tulee olla paras mahdollinen paikka tehdä työtä ja työympäristön tukea sujuvaa hybridiarkea. Kumppani- ja kohdevalintaamme ohjasivat vahvasti myös vastuullisuuteen liittyvät tekijät, CSC:n toimitusjohtaja Kimmo Koski sanoo.

Keilaniemen Portti sijoittuu liikenteen solmukohtaan  

Keilaniemen Portti sijaitsee liikenteen solmukohdassa Raide-Jokerin päätepysäkin ja Keilaniemen metroaseman läheisyydessä Kehä I:n ja Länsiväylän vieressä.

Rakennuksen runko koostuu liimapuupilareista, betoni-CLT -liittolaatasta ja teräspalkeista. Julkisivun alumiinirunkoon kiinnitetään puuverhous. Keilaniemen Portille tullaan hakemaan BREEAM Excellent -ympäristösertifikaattia. Keilaniemen Portti tukee Varman tavoitteita saavuttaa hiilineutraali sijoitussalkku 2035 mennessä.

Varma on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista noin 5,7 miljardin euron kiinteistöomaisuudellaan. Vuokrattaviin kohteisiin kuuluu hotellikiinteistöjä, toimitiloja, liikekeskustiloja ja yli 4 300 vuokra-asuntoa.

Lisätietoja:   

Sampsa Ratia, Varma, sijoitusjohtaja, sampsa.ratia(at)varma.fi, puh. 040 564 4456  

Marjut Tervola, Varma, viestintäpäällikkö marjut.tervola(at)varma.fi, puh. 045 673 0120 

Maija Kuhlman, CSC, viestintäjohtaja, maija.kuhlman(at)csc.fi, puh. 040 718 2206 

Avainsanat

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen eläkevarojen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla 980 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2022 Varman maksutulo oli 6,1 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 6,5 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli kesäkuun 2023 lopussa 57,4 miljardia euroa.  

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Varman ja Spring Housen IPS-pilotti loppusuoralla: tulokset kannustavat jatkamaan toimintamallin käyttöä kuntoutuksessa7.12.2023 08:28:17 EET | Tiedote

Varman ja Spring Housen vuonna 2020 alkanut IPS-työssävalmennuksen pilotti päättyy tämän vuoden lopussa. Pilotin tavoitteena on edistää mielenterveyskuntoutujien paluuta työelämään uudenlaisella toimintatavalla. Pilotin tulokset puoltavat toiminnan jatkamista. Lähes kaksi kolmasosaa pilotissa mukana olleista asiakkaistamme on löytänyt työpaikan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme