Keskuskauppakamari: Hyvä tuottavuus- ja työllisyyskehitys on palkansaajan etu

Jaa

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi pitää palkansaajaliittojen suunnittelemia työtaistelutoimia lyhytnäköisinä ja jopa palkansaajien etujen vastaisina.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi pitää palkansaajaliittojen suunnittelemia työtaistelutoimia lyhytnäköisinä ja jopa palkansaajien etujen vastaisina.

”On lyhytnäköistä tuijottaa jakopolitiikan hengessä kuka saa ja keneltä otetaan, kun pitäisi miettiä miten suomalaista järjestelmää muutetaan siten, että työllistymisen ja työllistämisen kannusteet paranisivat kaikille. Että työmarkkinat toimisivat joustavasti, verotus olisi kannustavaa ja työnteko aina kannattavaa niin työtä tekeville kuin työmarkkinoiden ulkopuolella oleville”, sanoo Romakkaniemi.

Romakkaniemi huomauttaa tuottavuuskehityksen olleen Suomessa olematonta jo toista vuosikymmentä.

”Hallitusohjelman työmarkkinauudistuksilla tähdätään lähellä nollaa olleen tuottavuuskehityksen vauhdittamiseen. On historiallinen tosiasia, että palkkakehitys on aina seurannut tuottavuuskehitystä ja suomalaisten palkansaajien ansioiden kehitys on jäänyt muita kilpailijamaita heikommaksi, sillä tuottavuuskehityksemme on ollut käytännössä pysähtynyt. Palkat nousevat kestävästi vain paremmalla tuottavuudella”, Romakkaniemi muistuttaa.

Romakkaniemen mukaan SAK:n liittojen lakkosuunnitelmat ovat erittäin haitallisia yrityksille ja koko Suomelle, eikä niillä lopulta ajeta edes palkansaajien etua.

”Vastustaessaan tuottavuutta konkreettisesti parantavia uudistuksia palkansaajaliike vastustaa palkansaajien palkkojen kehitystä. Onkin syytä kysyä ollaanko tässä edes palkansaajien puolella?”, Romakkaniemi päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Yritykset odottavat YK:n ilmastokokouksesta suuntaa – Seuraa näitä kolmea asiaa kokouksessa28.11.2023 06:58:00 EET | Tiedote

Torstaina alkavalta YK:n ilmastokokoukselta odotetaan välitilinpäätöstä Pariisin ilmastosopimuksen onnistumisesta sekä päätöksiä puhtaan energian lisäämisestä ja fossiilisten polttoaineiden alasajosta. Suomella on kokouksessa ensimmäistä kertaa oma paviljonki. Kokoukseen osallistuva Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Teppo Säkkinen kehottaa seuraamaan erityisesti kolmea asiaa ilmastokokouksessa.

Keskuskauppakamari: Liikenteen tulevaisuuden linjanvedot tehdään EU:ssa - neljä teesiä parempaan liikennepolitiikkaan24.11.2023 06:57:00 EET | Tiedote

Suomen intressien varmistamisesta kansallisesti tärkeiden liikennekysymysten osalta on huolehdittava nyt, kun EU-komission uutta ohjelmaa valmistellaan. Kannat pitää olla valmiina jo yhteistä ohjelmaa muodostettaessa, jotta niillä olisi painoarvoa. Keskuskauppakamari on yhdessä ITS Finlandin kanssa valmistellut neljä teesiä, jotka vaikuttaisivat myönteisesti Suomen liikennepolitiikkaan seuraavan EU-komission kaudella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme