Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunuvuorenrantaan rakennetaan lisää asuinkatuja

Jaa
Kruunuvuorenrannan uusien katujen rakentaminen etenee seuraavaksi Haakoninlahdenkadun itäpuolelle.
Karttaan on merkitty nyt rakennettavat kadut ja uudelleen arvioitavana oleva asemakaava-alue.
Karttaan on merkitty nyt rakennettavat kadut ja uudelleen arvioitavana oleva asemakaava-alue.

Kruunuvuorenrannan uutta asuinaluetta rakennetaan entisen Laajasalon öljysataman paikalle ja ympäristöön. Lokakuussa alkavassa urakassa rakennetaan Pitkäluodonkatu, Varisluodonkatu, Kaivoskallionpolku, Stansvikinkallionpolku ja Stansvikinkallionkuja. Lisäksi rakennetaan osa Stansvikinkallionkadusta ja osa Stansvikin rantakadusta.

Kadunrakennusurakka aloitetaan Pitkäluodonkadun ja Varisluodonkadun alueelta, josta työ etenee pohjoiseen kohti Koirasaarentietä.

Urakasta ei aiheudu muutoksia julkisen liikenteen reitteihin tai ajoneuvoliikenteeseen. Urakan alkuvaiheessa tehdään puunkaato- ja louhintatöitä, joista voi aiheutua ympäristöön melua.

Stansvikinkallion asemakaava on osittain uudelleen arvioitavana

Nyt rakennettavat kadut palvelevat etenkin niin sanottujen keskuskorttelien ja Stansvikinkallion pohjoisosan tulevia asukkaita ja käyttäjiä. Kadut valmistuvat vuonna 2025. Ensimmäiset talonrakennustyöt niiden reunustamissa kortteleissa alkavat jo ensi vuonna.

Osa kadunrakennustöistä ulottuu Stansvikinkallion asemakaava-alueen pohjoisosaan, josta on varattu tontteja rakennuttajille noin 700 asunnon rakennuttamista varten. Muilta osin Stansvikinkallion asemakaava on parhaillaan uudelleenarvioitavana kaupunkistrategian mukaisesti.

Katutyöt perustuvat osaltaan kaupunginvaltuuston päätökseen, jonka mukaisesti alueen katujen toteutusta jatketaan niillä osuuksilla, jotka ovat välttämättömiä jo varattujen tonttien sekä Kruunuvuorenrannan kaupallisen keskuskorttelin, koulun, päiväkodin ja liikuntahallin toteutuksen kannalta.

Kruunuvuorenrannan uuden asuinalueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa, ja se jatkuu arviolta vuoteen 2030 asti. Asuntojen, palveluiden ja puistojen lisäksi alueelle rakennetaan monipuolisia liikenneyhteyksiä. Kruunusillat-pikaraitiotieyhteyden valmistuttua matka Kruunuvuorenrannasta kantakaupunkiin taittuu raitiovaunulla 15 minuutissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarmo Hyvärinen
projektinjohtaja, liikenne- ja katusuunnittelu
Kaupunkiympäristön toimiala
tarmo.hyvarinen@hel.fi
p. 040 5843293


Lasse Mustonen
projektinjohtaja, rakennuttaminen
Kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 39 839
lasse.mustonen@hel.fi

Kuvat

Karttaan on merkitty nyt rakennettavat kadut ja uudelleen arvioitavana oleva asemakaava-alue.
Karttaan on merkitty nyt rakennettavat kadut ja uudelleen arvioitavana oleva asemakaava-alue.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tarvonsalmen kävelysilta pois käytöstä – alueella liikkujia pyydetään käyttämään kiertotietä28.11.2023 09:40:21 EET | Tiedote

Tarvonsalmen yli kulkeva kävelysilta on otettu pois käytöstä, koska sen rakenteet ovat vaurioituneet tehden sillasta käyttökelvottoman. Munkkiniemen länsiosassa Turunväylän vieressä 1990-luvun lopulta lähtien sijainneella sillalla liikkuminen on nyt vaarallista. Pääsy sillalle on estetty poistamalla lähimpänä mannerta olevat tulosillat sekä aitaamalla silta sen molemmista päistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme