ELY-keskukset

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelujen haut päättyvät

Jaa

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta hallitusohjelman mukaisesti. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku päättyy kaikissa maakunnissa viimeistään 30.11.2023. Länsi- ja Etelä-Suomen maakunnissa määrärahat kuitenkin loppuvat jo aiemmin. Vähiten määrärahaa on käytettävissä Länsi-Suomessa, jossa uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja riittää. Syksyn aikana on käynnistymässä vielä uusia koulutuksia.

Analyysi- ja Konsultointi-palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja on käytettävissä

Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku päättyy viimeistään 30.11.2023. ELY-keskukset käsittelevät hakemukset saapumisjärjestyksessä ja myöntävät palveluja niin kauan kuin määrärahoja riittää. Yritykset ovat hakeneet palveluja ennakkoitua enemmän, eikä palvelujen hankintaan ole voitu osoittaa lisää määrärahaa loppuvuodeksi. 

Eri ELY-keskuksilla on erilainen määrärahatilanne. Länsi-Suomen alueella käytettävissä olevat määrärahat kuluvat käsittelyssä oleviin hakemuksiin, eikä yritysten kannata enää jättää uusia hakemuksia. Myös Etelä-Suomen alueella määrärahat loppuvat ennen marraskuun loppua. Itä- ja Pohjois-Suomessa pyritään pitämään haku auki 30.11.2023 asti. 

ELY-keskukset seuraavat määrärahatilannetta ja tilanteen muuttuessa haku voidaan päättää aiemmin. Länsi-Suomen alueeseen kuuluvat Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat. Etelä-Suomen alueeseen kuuluvat Uudenmaan, Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen maakunnat.   

Koulutuksia käynnistyy vielä loppuvuoden aikana

Eri puolella Suomea käynnistyy vielä loppuvuoden aikana pienten ja keskisuurten yritysten johdolle ja avainhenkilöille tarkoitettuja koulutuksia. Alkavat koulutukset löytyvät täältä (ely-keskus.fi).

Palvelujen hakemisessa yrityksiä neuvoo pk-yritysten rahoitusneuvonta numerossa 0295 024 800 ja sähköpostilla pkrahoitusneuvonta@ely-keskus.fi

Tutustu palveluihin: yritystenkehittamispalvelut.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Analyysi- ja Konsultointi-palvelut:
Riikka Huhtanen-Pitkänen, tuotepäällikkö, p. 0295 029 123, riikka.huhtanen-pitkanen(at)ely-keskus.fi

Koulutus-palvelut:
Jonna Moilanen, tuotepäällikkö, p. 029 502 4167, jonna.moilanen(at)ely-keskus.fi

Linkit

ELY-keskukset

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

L&T Teollisuuspalvelut Oy:n Porin Peittoossa sijaitsevan Kipsikorven materiaalinkäsittelyalueen laajennushankkeen ympäristövaikutukset arvioitu - hanke on toteuttamiskelpoinen (Satakunta, Varsinais-Suomi)30.11.2023 08:28:12 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on yhteysviranomaisena antanut 29.11.2023 perustellun päätelmän L&T Teollisuuspalvelut Oy:n Porin Peittoossa sijaitsevan materiaalinkäsittely- ja loppusijoitusaluetta koskevasta ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta eli YVA-selostuksesta.

Kristiinankaupunki-Nokia -välisen voimajohtohankkeen YVA-selostukseen edellytetään täydennystä (Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Satakunta ja Pirkanmaa)27.11.2023 10:41:00 EET | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointiselostusta eli YVA-selostusta on täydennettävä ennen perustellun päätelmän antamista etenkin hankkeen luontovaikutusten arvioinnin ja Natura-arviointien osalta. Muut täydennystarpeet liittyvät mm. pohjavesialueiden lähtötietoihin. Täydennetty arviointiselostus kuulutetaan ja asetetaan nähtäville uudestaan.

MKB-dokumentet för kraftledningsprojektet mellan Kristinestad och Nokia kräver komplettering (Södra Österbotten, Österbotten, Satakunta och Birkaland)27.11.2023 10:12:53 EET | Tiedote

Miljökonsekvensbedömningen det vill säga MKB-dokumentet måste kompletteras innan en motiverad slutsats ges, särskilt för projektets bedömning av konsekvenserna för naturen och Naturabedömningarna. De övriga kompletteringsbehoven gäller bland annat utgångsdata för grundvattenområdena. Det kompletterade MKB-dokumentet kungörs och läggs fram till påseende på nytt.

Alemman maantieverkon kunnostustarve kasvaa 15 miljoonalla eurolla raakapuu- ja tuulivoimakuljetusten lisääntyessä27.11.2023 08:00:25 EET | Tiedote

Alemman maantieverkon kunnostustarve kasvaa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa seuraavien 10 vuoden aikana yhteensä 15 miljoonalla eurolla raakapuu- ja tuulivoimakuljetusten lisääntymisen myötä. Lisäksi kuljetusten kannalta kriittisimpien painorajoitettujen siltojen uusimisen kustannukset ovat noin 6 miljoonaa euroa. Kustannukset kasvavat noin 8 % alemman maantieverkon nykyiseen, noin 170 miljoonan euron korjausvelkaan verrattuna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme