SDP EDUSKUNTA

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm: Viisas hallitus pysähtyisi, pakittaisi ja aloittaisi uudella uralla neuvottelemaan työelämäkysymyksissä

Jaa

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm pitää huolestuttavana Petteri Orpon ja Riikka Purran hallituksen tapaa sivuuttaa päätöksenteossaan aito keskustelu.

Jukka-Pekka Flander / SDP

- Perinteisesti Suomessa on pyritty etenkin vaikeina aikoina puhaltamaan yhteen hiileen ja löytämään vaikeisiin kysymyksiin sellaiset ratkaisut, että kaikki voivat niihin sitoutua. Se edellyttää aitoa neuvottelua, ei sellaista toimintatapaa, jossa ainoastaan elinkeinoelämä toimii hallituksen korvakuiskaajana.

- Näin ei Suomessa ole tavattu toimia. Nyt olisi viisautta pysähtyä, pakittaa ja aloittaa uudella uralla neuvottelemaan työelämäkysymyksistä.

Malmin mukaan vaikeassa taloustilanteessa osoittaisi maan hallitukselta suurta viisautta toimia maltilla ja huolella. Yhteistyö ja sopiminen ovat olleet suomalaisen yhteiskunnan supervoima.

- Hallitus kantaa vastuun niin yhteiskunnan eheydestä kuin synnyttämänsä pattitilanteen purkamisesta. Toivoin, että Pääministeri Orpo, valtiovarainministeri Purra sekä työministeri Satonen näkevät tässä kysymyksessä suuremman hyvän. Nyt ei ole aika hajottaa Suomea. Nyt on aika kuunnella, sopia ja aloittaa aidosti neuvottelut alusta yhdessä.

- Valitettavasti vaikuttaa sille, ettei hallitus ole vieläkään ymmärtänyt vastuutaan. Valtiovarainministeri Purra jatkaa yhä mustan puhumista valkoiseksi. Esimerkiksi lailla säädetty ensimmäinen palkaton sairaspäiviä on jokaisessa neuvottelupöydässä vuorollaan TES:sien umpeutuessa. Hallitus tekee päänavauksen, joka ei turvaa heikompaa, kuten lainsäädännön kuuluisi. Tässä muurataan peruskiveä kahden kerroksen työmarkkinoille.

Yhteyshenkilöt

Niina MalmKansanedustaja, SDP:n varapuheenjohtaja

Puh:0400 588 978

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Juha Viitala: Tarjolla aidosti pohjoismaisiin arvoihin pohjautuva työmarkkinamalli29.11.2023 18:40:35 EET | Tiedote

– Hallitus on poiminut rusinat pullasta niin sanotusta pohjoismaisesta työmarkkinamallista. Me SDP:ssä tarkastelemme asiaa laajemmin ja oikeudenmukaisemmin, emmekä napsi vain työnantajille maistuvia herkkuja. Tarjoamme reilummat ja oikeudenmukaisemmat työelämän rakenteet ja pidämme hyvinvointivaltion perustukset tukevasti paikoillaan jatkossakin, kiteyttää kansanedustaja Juha Viitala.

SDP:n Piritta Rantanen: Kotimainen ruoka on ruokaturvan tärkein kulmakivi29.11.2023 15:22:46 EET | Tiedote

SDP:n mielestä ratkaisut maatalouden kriisiin täytyy löytää markkinoilta, ei tukipolitiikasta. Kotimaisen ruokaturvan kannalta on oleellisinta, että koko tuotantoketju toimii. Tämä pätee myös elintarvikevientiin, jota olisikin edistettävä pitkäjänteisesti. Toimia elintarvikeviennin edistämiseksi ei löydy Orpon hallituksen listalta. Maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Piritta Rantanen korostaa ruokaturvan tärkeyttä maatalouden edellytysten parantamiseksi.

SDP:n ryhmäpuhe vaihtoehtobudjettien eduskuntakäsittelyssä29.11.2023 14:37:40 EET | Tiedote

Muutokset puhuttaessa mahdollisia SDP:n ryhmäpuheenvuoro 29.11. klo 14 alkavassa istunnossa Opposition vaihtoehtobudjettien käsittely Puheen pitäjä: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen __ Puhemies! Vuonna 2014, lähes kymmenen vuotta sitten, eduskunnan valtiosalin joulukuusi puettiin tavallisten koristeiden sijaan painaviin terveisiin: lasten toiveisiin toisille lapsille. Eri ikäiset lapset ja nuoret kirjoittivat tai piirsivät ajatuksensa siitä, mitä lapsi tarvitsee tässä maailmassa. Toiveet olivat toivojansa näköisiä, esimerkiksi: Että olisi oma huone ja paljon legoja ja sitten vaatteita ettei kukaan jää ilman vaatteita. (Sampo, 6v) Lääkettä ja että pidettäis kaikista hyvää huolta. (Adella, 6v) Mahdollisuutta olla oma itsensä. (Gabriela, 17V) Mietin, millaisiahan terveisiä vuoden 2023 lapset ja nuoret joulukuuseen kirjoittaisivat. Monet näistä lapsista ja nuorista ovat nyt kasvaneet aikuisuuteen. He ehkä opiskelevat, käyvät töissä. Osa heistä on jo ehkä itse vanhempia. Heid

SDP:n Peltonen: Sosialidemokraattien vaihtoehdossa puututaan sisäisen turvallisuuden kipupisteisiin29.11.2023 13:28:11 EET | Tiedote

SDP:n kansanedustaja ja hallintovaliokunnan demariryhmän vastaava Eemeli Peltonen pitää tärkeänä, että sosialidemokraattien vaihtoehtobudjetissa puututaan hallituksen budjettiehdotuksen kipupisteisiin sisäisen turvallisuuden viranomaisten resursseissa. SDP esittää vaihtoehtobudjetissaan muun muassa Rajavartiolaitoksen perusrahoituksen vajeen korjaamista ja pelastajapulan nopeampaa ratkaisemista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme