SDP EDUSKUNTA

SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyar: Hallituksen hiljaisuus työperäisen maahanmuuton ympärille on korvia huumaavaa

Jaa

Orpon hallituksen budjettiriihi ei tuonut ratkaisuja Suomea pitkällä aikavälillä piinaavaan ongelmaan. Suomen talous ei tule kasvamaan, jos maassamme ei ole tarpeeksi ihmisiä kasvua luomassa.

J-P Flander

– Hallituksen budjettiriihessä pääministeri Petteri Orpo aloitti listaamalla yhteiskuntamme edessä näkyviä synkkiä pilviä: valtio velkaantuu ja väestö ikääntyy. Olennainen johtopäätös jäi kuitenkin puuttumaan, sillä pääministeri ei sanallakaan maininnut työperäistä maahanmuuttoa. Hiljaisuus soi korvissa, toteaa SDP:n 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Nasima Razmyar.

– Arvostettu taloustieteilijä Vesa Vihriälä on laskenut, että reilu parinkymmentä tuhatta uutta työperäistä maahanmuuttajaa ja opiskelijaa lisää vuodessa vahvistaisi julkista taloutta jopa yli 2 mrd. eurolla pitkällä aikavälillä. Ilman ulkomaisia osaajia emme myöskään saa täyttä hyötyä parlamentaarisesta TKI-sovusta, kun osaajapula kuristaa yrityksiä ja tutkimusta, Razmyar sanoo.

Suomalainen elinkeinoelämä ja yritykset ovat yrittäneet puhua julkisuudessa hallitukselle järkeä siitä, ettei työperäistä maahanmuuttoa pidä entisestään vaikeuttaa.

– Heiltä kuuluu vahva viesti siitä, että tulevaisuuden näkymän tulee olla selkeä. Tarvitsisimme nyt voimakkaita panostuksia siihen, että ihmiset perheineen haluaisivat tulla Suomeen ja asettua tänne. Esimerkiksi kolmen kuukauden maastapotkimislainsäädäntö ei ole tällainen toimi, päinvastoin, kertoo Razmyar. 

– Hallituksen sisällä vaikuttaa olevan syviä railoja. Kokoomus kyllä tietää, että työperäinen maahanmuutto on elinehto Suomelle, mutta hyväksyy perussuomalaisten haitallisen linjan päästäkseen toteuttamaan laajoja työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvaleikkauksia valtion talouden nimissä. Todellisuudessa Suomi-laiva tulee uppoamaan työvoiman saatavuuteen, ei pienituloisten lapsiperheiden asumistukeen, Razmyar päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Lyly: Työperäisen maahanmuuton osalta meillä on yhteinen tahtotila, mutta toistaiseksi päinvastaiset keinot1.12.2023 12:35:52 EET | Tiedote

Työministeri Satonen kirjoitti Kauppalehdessä, että Suomi tarvitsee kansainvälisiä osaajia talouden vahvistamiseksi. Tästä olemme täsmälleen samaa mieltä. Lähes kaikki puolueet – yhtä selkeää tapausta lukuun ottamatta – ymmärtävät osaajapulaan vastaamisen tärkeyden tältä osalta. - En voi olla ihmettelemättä, kuinka ministeri voi samaan aikaan puhua työperäisen maahanmuuton tärkeydestä ja ajaa maastapotkimislakia eteenpäin. Monet Suomeen tulleet ammattilaiset harkitsevat vakavasti maasta poistumista tämän kolmen kuukauden työllistymissäännön vuoksi, sanoo työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan varapuheenjohtaja Lauri Lyly. Kyseisen lakiuudistuksen päivän selvä viesti on, että arkea ja tulevaisuuden haaveita ei kannata laskea Suomen varaan. - Miksi esimerkiksi perheellinen kansainvälinen osaaja muuttaisi Suomeen, jos riskinä on, että lapset joutuvat yllättäen ja erittäin nopealla aikataululla, jopa kesken lukukauden, vaihtamaan koulua ja koko asuinmaata vanhemman jäädessä työttömäksi? Toivois

SDP:n Tytti Tuppurainen Münchenin turvallisuuskonferenssin korkean tason kokoukseen1.12.2023 11:14:10 EET | Tiedote

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen on kutsuttu Münchenin turvallisuuskonferenssin (MSC) Elmaun strategiaretriittiin Saksan Baijeriin joulukuun 3.-5. päivinä. Tilaisuus on luottamuksellinen, korkean tason transatlanttinen tapaaminen, jossa keskustellaan intensiivisesti ajankohtaisesta turvallisuuspolitiikasta. Keskustelut ja osanottajalista ovat luottamuksellisia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme