Kangasalan liikunta- ja hyvinvointikeskushanke käynnistyy

Jaa

Kangasalan kaupungin odotettu liikunta- ja hyvinvointikeskushanke etenee. Se sijoittuu hyvien kulkuyhteyksien varrelle Pikkolan kaupunginosaan koulukampuksen viereen noin 20 minuutin ajomatkan päähän Tampereelta ja sen on tarkoitus avata ovensa 1. elokuuta 2024. Liikunta- ja hyvinvointikeskukseen tulee palloiluhalli ja kuntosali.

Havainnekuva valmistuvasta liikunta- ja hyvinvointikeskuksesta. Alueelta löytyy muita monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, kuten jäähalli, koulujen liikuntasalit ja hiekkakenttä.
Havainnekuva valmistuvasta liikunta- ja hyvinvointikeskuksesta. Alueelta löytyy muita monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, kuten jäähalli, koulujen liikuntasalit ja hiekkakenttä. Kangasalan kaupunki

Yli 1000 neliömetrin palloiluhalli tarjoaa monipuoliset puitteet suurimpien palloilulajien harrastamiseen. Se on jaettavissa kolmeen lohkoon, mikä mahdollistaa hallin monipuolisen käytön. Palloiluhalliin tulee myös kokoon ajettava katsomo, joka tarjoaa istumapaikat noin 500 hengelle. Lisäksi hallin yhteyteen tulee pieni kahvio, jota seurat voivat hyödyntää esimerkiksi turnauksissa.

Kaupungin liikuntapalvelut odottaa innolla uuden keskuksen avaamista ja korostaa sen merkitystä kaupungin liikuntatarjonnan kehittämisessä. ”Kangasalan liikunta- ja hyvinvointikeskus on merkittävä lisäys kaupungin sisäliikuntamahdollisuuksiin. Isoista sisäliikuntatiloista on ollut Kangasalla puute. Yhdessä vasta valmistuneen Lamminrahkan yhtenäiskoulun liikuntasalin ja tulevan Ruutanan uuden koulun liikuntasalin kanssa sisäliikunnan olosuhteet paranevat huomattavasti Kangasalla”, kertoo liikunnan palvelukoordinaattori Jarno Schutskoff.

”Liikkuva ja harrastava Kangasala, ja monipuolisen harrastustoiminnan mahdollistaminen, kuuluvat myös uuden kaupunkistrategian tavoitteisiin”, vapaa-aikajohtaja Marke Vornanen lisää.

Liikunta- ja hyvinvointikeskus tulee tarjoamaan runsaasti käyttöaikoja kaupunkilaisille. Päiväkäyttö on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen, koulujen ja liikuntapalveluiden käyttöön. Iltakäyttö on avoinna eri lajien harrastajille ja seuroille klo 16–22. Käyttövuorojen hallinnoinnista vastaa Kangasalan liikuntapalvelut.

GOGO Express on vuonna 2008 perustettu kotimainen perheyritys, jonka omistajana toimii toimitusjohtaja Hannu Vähätalo perheineen. Omistajuudessa on parhaillaan menossa sukupolven vaihdos. Yrityksen liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa vuodessa ja kuntosalit työllistää noin 100 henkilöä.

GOGOn operatiivinen johtaja Harri Ilvonen kertoo ”Kuntosali on tarkoitus varustaa kaiken ikäisille sopivaksi, niin vasta alkajille kuin kokeneemmille kävijöille. Hinnoittelulla pyritään madaltamaan kynnystä aloittaa kuntosaliharjoittelu. Tiloista on tarkoitus saada viihtyisiä ja valoisia. Uuteen kuntosaliin tulee iso ikkunaseinä, jolla pyritään lisäämään viihtyisyyttä.”

Kuntosalille kuljetaan samaan tapaan kuin muihin GOGOn keskuksiin.  Asiakas saa kulkukortin, jolla pääsee kulkemaan aukioloaikojen puitteissa. Keskuksen on tarkoitus olla avoinna jokaisena päivänä aamuvarhaisesta ja iltamyöhään, jolloin myös henkilökunta on paikalla.

Hankkeen pääurakoitsija on Teräselementti Oy. Teräselementti on vuonna 1964 perustettu perheyritys, joka toimii jo kolmannessa sukupolvessa. Teräselementti on erikoistunut halli- ja julkisivurakentamiseen sekä toimitilarakentamiseen. ”On hienoa päästä toteuttamaan uutta liikuntahallia Kangasalan kaupungille sekä GOGO:lle. Käyttäjät ovat alusta asti olleet sitoutuneita hankkeeseen, joka on mahdollistanut kustannustehokkaat ja toimivat ratkaisut kaikille osapuolille. Teräselementin pitkä kokemus toimitilarakentamisesta mahdollistaa laadukkaan ja ripeän toteutuksen”. kommentoi Juho Viitala.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuva valmistuvasta liikunta- ja hyvinvointikeskuksesta. Alueelta löytyy muita monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, kuten jäähalli, koulujen liikuntasalit ja hiekkakenttä.
Havainnekuva valmistuvasta liikunta- ja hyvinvointikeskuksesta. Alueelta löytyy muita monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, kuten jäähalli, koulujen liikuntasalit ja hiekkakenttä.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Lumoava Kangasalan Joulu avataan tulevana lauantaina21.11.2023 15:19:30 EET | Tiedote

nullLauantaina 25.11. vietetään Lumoavan Kangasalan Joulun avajaisia. Klo 11 alkavan joulunavaustapahtuman järjestävät yhteistyössä Kangasalan Yrittäjät ry, Kangasalan kaupunki, VisitKangasala sekä Kangasala-talo. Kangasalan Yrittäjät jakavat 800 annosta ilmaista joulupuuroa, ja avajaisissa esiintyvät myös Pirkanpoikien Vokaaliyhtye ja Kormus. Uutta Kangasalan joulussa on Kangasala-talon edustalle rakentuva Joulukylä, jossa myynnissä tulee olemaan muun muassa Jouluglögiä myös aikuisempaan makuun, sekä paikallista erikoisuutta, Joulusimaa munkin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme