Tilastokeskus

Naisilla kasvoi elokuussa työllisyys, miehillä työttömyys

Jaa

Työllisiä 15–74-vuotiaita oli elokuussa 45 000 enemmän kuin vuosi sitten, eli 2 662 000, kertoo Tilastokeskuksen työvoimatutkimus. Myös työttömiä oli 5 000 enemmän kuin vuosi sitten.

”Talouden vastatuuli ei juuri näkynyt elokuun työllisyydessä. Sukupuolten välillä oli kuitenkin selvä ero, sillä naisten työllisyys kasvoi selvästi vuoden takaisesta 49 000:lla - siinä missä miesten työllisyys pysytteli lähes samalla tasolla. Työllisten miesten määrä laski 4 000:lla vuotta aiemmasta”, kertoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Tatu Leskinen.
”Merkillepantavaa on myös, että samaan aikaan työttömien määrä kasvoi 5 000:lla. Työttömiä miehiä oli 7 000 enemmän kuin vuosi sitten ja työttömiä naisia 2 000 vähemmän. Kun siis sekä työllisten että työttömien määrä kasvoi, työvoiman ulkopuolella oli aiempaa harvempi työikäinen”, Leskinen lisää.
20–64-vuotiaiden työllisyysasteen trendiluku on ollut viime kuukausina laskeva, mutta elokuussa ei nähty muutosta edellisestä kuukaudesta, vaan trendi pysyi lukemassa 77,8 %.
”Työvoimatutkimuksen kuukausiluvuille on tyypillistä, että niissä voi olla paljonkin vaihtelua. Lukuja kannattaakin seurata pidemmältä ajalta. Tiedämme työllisyyden suunnasta enemmän, kun kolmannen vuosineljänneksen tiedot julkaistaan 24.10.”, Leskinen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilastokeskus
Työpajankatu 13
00580 HELSINKI

Vaihde 029 551 1000

https://www.tilastokeskus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tilastokeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme