Gummerus

Veijarimainen historiallinen romaani mainosmaailman pyörteistä

Jaa

Reklaamiprinssi (Gummerus) vie lukijan aikamatkalle historialliseen Helsinkiin kuohuvina vuosina 1916–1932. Vaikutteille altis nuori Sampo, itsenäinen Suomi ja mainosala varttuvat teoksessa rinnakkain. 12 romaania julkaissut Jussi Siirilä sai viime vuonna Lapin taidepalkinnon.

Jussi Siirilä
Jussi Siirilä Kuva: Vesa Ranta

Reklaamikulkue oli alkanut loisteliaasti, ja suurempia ihmeitä olisi varmasti luvassa. Aleksanterinkatu oli koristeltu köynnöksin ja juhlaportein, mutta Sampoa kiinnosti vain niiden alla etenevä kulkue. Se oli kuin värikäs, elävä, liikkuva keidas, joka oli puhjennut keskelle joulukuun alun harmautta. Mukana oli kymmeniä hevoskärryjä ja automobiileja, niitä tuntui riittävän koko kadun mitalle. Mitään sellaista ei ollut ennen nähty, Helsinki oli joutunut lumouksen valtaan. 

Sampon isä on suunnitellut suurimmat ja komeimmat mainokset. Hän haluaa opettaa pojalleen omat ylevät periaatteensa mainosten teosta. Pian sota-aika muuttaa sekä aikuisten että pääkaupungin kasvot; isästä tulee kellarirotta ja Svinhufvudista merirosvo. 1920-luvulla Sampo on jatkuvasti uuden ja kiehtovan äärellä. Pysyvätkö ihanteet ja aitiopaikalta maailman näkevät mainosmiehet matkassa, kun Suomi kehittyy hurjalla vauhdilla? 

Jussi Siirilä kertoo kipinän romaaniin syttyneen vanhojen mainosten visuaalisesta maailmasta. ”Romaani on paitsi nuoren miehen kasvukertomus, myös tarina kuluttamisen historiasta”, hän toteaa. 

Jussi Siirilä (s. 1967) on kemiläinen kirjailija, joka on koulutukseltaan kemian alan diplomi-insinööri.  

Jussi Siirilä: Reklaamiprinssi 
397 sivua 
Ilmestyy myös äänikirjana, lukija Tuomas Tulikorpi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jussi Siirilä
Jussi Siirilä
Lataa
Reklaamiprinssi
Reklaamiprinssi
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? saa tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon29.11.2023 20:00:00 EET | Tiedote

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2023 on valittu kirjailija, toimittaja Antti Järvi teoksestaan Minne katosi Antti Järvi? Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä (Gummerus). Se on ensimmäinen kotimainen tietokirja, joka käsittelee talvisodan jälkeen luovutetulle alueelle vapaaehtoisesti jääneitä suomalaisia. Samalla se on romaanin lailla avautuva teos perhesalaisuudesta ja vaietusta historiasta. Palkinnon saajan valitsi kuuden ehdokaskirjan joukosta lastenkirjailija Linda Liukas.

Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? on Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaana7.11.2023 10:10:42 EET | Tiedote

Arvostetun toimittajan ja tietokirjailijan Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä (Gummerus) on ensimmäinen kotimainen tietokirja, joka käsittelee talvisodan jälkeen luovutetulle alueelle vapaaehtoisesti jääneitä suomalaisia. Samalla se on romaanin lailla avautuva teos perhesalaisuudesta ja vaietusta historiasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme