Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Kaunistola ja Kilpi iloitsevat poliisien tuntuvasta lisämäärärahasta budjettiriihessä – hallitusohjelmassa sitoumus 8000 poliisista

Jaa

Kokoomuksen poliisikansanedustajat Mari Kaunistola ja Marko Kilpi iloitsevat poliisien saamasta tuntuvasta määrärahalisäyksestä budjettiriihen tuloksena.

Kokoomuksen poliisikansanedustajat Mari Kaunistola ja Marko Kilpi iloitsevat poliisien saamasta tuntuvasta määrärahalisäyksestä budjettiriihen tuloksena. Orpon hallitus on päättänyt korottaa poliisitoimen määrärahoja yli 85 miljoonalla eurolla. Poliisin määrärahat nousevat siis yhteensä yli 8 % vuoden 2023 tasoon nähden. Määrärahan lisäys parantaa edustajien mukaan poliisin jokapäiväistä operatiivista toimintakykyä sekä lisää edellytyksiä rekrytoida vaativan tason uusia erityisosaajia, esimerkiksi kyber- ja talousasiantuntijoita.

”Kokoomus on jo pitkään vaatinut poliisien henkilöstöresurssin nostamista kohti 8000 henkilötyövuotta, ja tähän hallitus on nyt uskottavasti sitoutunut – niin sanoissa kuin teoissa. Jo oppositiokaudella vaatimamme määrärahalisäykset toteutuvat nyt täysimääräisesti, ” Kilpi iloitsee.

”Nyt osoitetun rahoituksen lisäksi on tärkeää huolehtia poliisikoulutuksen houkuttelevuudesta. Alan koulutusta tulee kehittää, jotta poliisikoulutukseen hakee motivoituneita ja alasta kiinnostuneita hakijoita myös jatkossa. Tämä on ensisijaisen tärkeää, jotta pääsemme tavoiteltuun 8000 poliisin määrään, ” Kaunistola jatkaa.

Edustajien mielestä erityisesti epävakaina aikoina valtion ydintoimintoihin tulee panostaa. Sisäisten ja ulkoisten uhkien nostaessa päätään hallitus on halunnut turvata toimivan yhteiskunnan kivijalat, sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden. Erityisesti verkkorikollisuus, katujengit ja ääri-ideologioiden nousu työllistänevät edustajien mukaan poliisia jatkossa aiempaa enemmän.

”Orpon hallituksen päätökset vahvistavat kokonaisvaltaisesti Suomen sisäistä turvallisuutta. Epävakaina aikoina on panostettava perusasioihin. Olen todella tyytyväinen, että poliisin, puolustusvoimien, syyttäjälaitoksen, tuomioistuinten ja rikosseuraamuslaitoksen riittävät määrärahat viimein turvataan, ” Kaunistola tiivistää.

”Merkittävät lisäpanostukset luovat myös mahdollisuuksia toteuttaa poliisin ennaltaestävää työtä tuloksellisesti ja vaikuttavasti. Yksi poliisin merkittävimmistä tehtävistä on nimenomaan rikosten ennaltaehkäisy. Nyt siihen avautuu entistä paremmat mahdollisuudet,” Kilpi sanoo.

Orpon hallituksen ohjelmassa on lisäksi kirjaus poliisin reservistä, jonka tarkoitus on täydentää poliisin toimintaa vakavissa häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Poliisin reservissä hyödynnetään mm. poliisin, rajavartijan ja sotilaspoliisikoulutuksen saaneita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Kauma: Etyjiä tarvitaan kriisien ratkaisuun ja vuoropuheluun1.12.2023 12:20:36 EET | Tiedote

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Pia Kauma (kok.) korostaa Etyjin merkitystä alustana rauhaa edistävälle vuoropuhelulle. Kauma mainitsi eilen torstaina Etyjin ministerineuvoston avajaisissa Skopjessa pitämässään puheessa vuoden 1975 Helsingin päätösasiakirjan ja sen periaatteiden tuomisen nykypäivään. Ministerineuvosto koostuu Etyjin 57 osallistujavaltion ulkoministereistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme