Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Kirjallisuuden maailmantähti Paolo Giordano kirjamessuille – romaani Tasmania julkaistaan

Jaa

Paolo Giordano on merkittävimpiä italialaisia nykykirjailijoita. 
Hän on myös suomalaisten rakastama kirjailija: satapäinen yleisö jonotti hänen nimikirjoitustaan vuoden 2021 Helsingin kirjamessuilla. Giordano vierailee myös tämän vuoden Helsingin kirjamessuilla kertomassa uusimmasta romaanistaan Tasmania.

Paolo Giordano on vuonna 1982 syntynyt moninkertaisesti palkittu italialainen kirjailija ja fyysikko. Giordanon ensimmäinen romaani Alkulukujen yksinäisyys julkaistiin 40 kielellä ja palkittiin Strega-palkinnolla, ja siitä tehtiin elokuva. Edellinen romaani Jopa taivas on meidän sai myös ylistystä, ja muun muassa Helsingin Sanomat kirjoitti teoksesta näin: "Giordano rakentaa romaaninsa taiturillisesti. Lukuja on vain seitsemän, ja jokaisen jälkeen voi otaksua, että tämä oli nyt tässä, kaikki kivet käännetty. Vaan aina kuin taianomaisesti sikiää uusi alku, joka tarkentaa ja laventaa niin henkilöiden keskinäisiä välejä kuin yhteiskunnankin jännitteitä sekä avaa uusia."

Nyt suomeksi julkaistava romaani Tasmania on ehdolla Ranskan suurimman palkinnon, Prix Feminan, saajaksi. Kirjailijalle ominaiseen tyyliin romaani kertoo yhtä aikaa monesta asiasta spektrin lailla. Teemoja ovat ainakin tulevaisuus, ilmastonmuutos, lapsettomuus, fysiikka, poliittinen muutos – ja ihmisyys. Giordanolle tyypilliseen tapaan romaani on kuitenkin sujuvalukuinen. Kirjan on suomentanut Leena Taavitsainen-Petäjä.

Tasmanian päähenkilö Paolo, kirjailijan alter ego, on elinvoimainen nuori mies, joka uskoo, että tiede antaa hänelle kaikki vastaukset. Paolo matkustaa Pariisiin, jossa hän tutustuu pilvien muotoja tutkivaan professori Novelliin. Hän herää ymmärtämään paitsi tieteen ja ilmaston kriisin myös sen, että hänen elämänsä kaikki osa-alueet – perhe, ystävyyssuhteet – ovat yhtä lailla kriisissä. Paolo Giordanon ääni onnistuu olemaan samalla selkeä ja heijastava, ironinen ja lempeä. Hän yhdistää tarinan, runouden ja tieteen sekä puhuessaan pilvistä että atomipommeista.

Paolo Giordano väitteli hiukkasfysiikasta Torinon yliopistossa 2010. Nyt hän asuu vaimonsa kanssa Roomassa. Hän on myös HBO-sarjan We Are Who We Are luoja ja toinen kirjoittaja Luca Guadagninon kanssa.

Paolo Giordano vierailee lauantaina 28.10. Helsingin kirjamessuilla. Hän on haastateltavana Hakaniemi-lavalla klo 11.

Lisätiedot: Nora Varjama

Paolo Giordano: Tasmania
Suomentanut Leena Taavitsainen-Petäjä.
Äänikirjan lukee Mikko Toiviainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tasmania-kirjan kansi. Kannessa kahden vesialueen ympäröimä maisema, taivas on valkoinen.
Paolo Giordano: Tasmania
Lataa
Parrakkaan, vaaleihoisen miehen kasvokuva.
Paolo Giordano Kuva: Daniel Mordzinski
Lataa
Tasmania-kirjan kansi ja sitaatti:
Tasmania
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja. Sami Tissarin romaani Krysa oli Finlandia-ehdokas vuonna 2022.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books, mutta yhtiö on itsenäinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Iain M. Banks, maailman paras scifikirjailija - Ville Keynäs kertoo suurprojektista to 9.11. klo 166.11.2023 16:18:05 EET | Kutsu

Iain M. Banksin Kulttuuri-sarjan (Muista Flebasta, Pelaaja, Aseiden käyttö) voi sanoa aloittaneen avaruusoopperoiden uuden tulemisen kirjallisuudessa. Aula & Co julkaisee Kulttuuri-sarjan kolme ensimmäistä kirjaa lyhyen ajan sisällä. Ville Keynäs on huolellisesti käynyt läpi omat suomennoksensa. Mikään helppo työ se ei ollut, sen verran paljon teossarjassa on kosmologisia termejä. Kustantaja Niko Aula ja suomentaja Ville Keynäs keskustelevat Banksista Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa torstaina 9.11. klo 16-17. Sivullinen sijaitsee Kaisa-talossa Helsingissä osoitteessa Kaisaniemenkatu 5 Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuma myös lähetetään suorana Rosebudin Youtube-kanavalla.

Kirjamessujen päävierat Paolo Giordano (Italia), Annie Lyons (UK) ja Martin Österdahl (Ruotsi) – Aula & Co Helsingin kirjamessuilla24.10.2023 12:10:03 EEST | Tiedote

Aula & Co:n ulkomaiset kirjailijavieraat Helsingin kirjamessuilla ovat italialainen Paolo Giordano (Tasmania, la 28.10. klo 11), brittikirjailija Annie Lyons (Pommisuojan lukupiiri, la klo ) ja Martin Österdahl (Uudenvuodenjuhlat). Muita teemoja ja aiheita ovat isän sairastuminen sydämen tuhoavaan sairauteen, suomalaisnero Eric Tigerstedt, rescuekissat, elintarvikkeiden historia, ihmisen elimistön toiminta, mainosmaailma, valta fantasiakirjallisuudessa ja Turun linnan Katariina -nimiset valtiattaret.

Vehka Kurjenmiekka kirjoitti esikoisromaaniaan Kellopelisydän 12 vuotta20.10.2023 10:30:31 EEST | Tiedote

Vehka Kurjenmiekka aloitti esikoisromaaninsa Kellopelisydän kirjoittamisen 12 vuotta sitten. "Kirjoitin kymmeniä toisistaan paljon poikkeavia aloituksia, joissa samaa oli oikeastaan lähinnä aloituslause ja pohjaidea." Lopputuloksena on romaani, joka on saanut poikkeuksellisen paljon huomiota etenkin Instagramissa. Kirjamessujen teema on tänä vuonna valta, ja Kurjenmiekka sekä Niklas Ahnberg (Poika joka paransi haavat) kertovat valta-teeman pohjalta kirjoistaan Helsingin kirjamessuilla lauantaina 28.10. klo 13.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme