Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Frankrikes utrikesminister besöker Finland

Dela

Den 28 september står utrikesminister Elina Valtonen värd för Frankrikes Europa- och utrikesminister Catherine Colonnas besök i Finland.

Utrikesminister Elina Valtonen och Frankrikes Europa- och utrikesminister Catherine Colonna.
Utrikesminister Elina Valtonen och Frankrikes Europa- och utrikesminister Catherine Colonna. Utrikesministeriet, Frankrikes Europa- och utrikesministeriet.

Utrikesministrarna kommer att diskutera aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska frågor, bland annat EU- och Natofrågor, Rysslands anfallskrig mot Ukraina, det fortsatta stödet till Ukraina och aktuella bilaterala frågor.

”Relationen mellan Finland och Frankrike har fördjupats ytterligare på grund av Rysslands invasion av Ukraina och Finlands Natomedlemskap. Vi har ett nära samarbete på flera olika områden och nivåer. Jag är väldigt glad över att jag får en möjlighet att diskutera med minister Colonna i Helsingfors”, säger minister Valtonen. 

Utrikesminister Colonna kommer också att träffa statsminister Petteri Orpo

Mer information

  • Sampo Saarinen, utrikesministerns diplomatiska rådgivare, tfn 0295 350 404
  • Aleksi Vakkuri, enhetschef, Europaavdelningen, tfn 0295 350 627
  • Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@gov.fi

Andra språk

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Utrikesministeriets enkätundersökning: ryssarna förhåller sig negativare till Finland, ungdomarna har positivare inställningar13.10.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Enligt den av Finlands ambassad i Moskva beställda enkätundersökningen förhåller sig en dryg tredjedel av de ryssar som svarade på enkäten positivt till Finland. För ett år sedan uppgav ungefär hälften att de är positiva till Finland. Enligt enkätundersökningen har Finlands rykte försämrats främst av att ryska medier har gett en felaktig och negativ bild av Finlands Natomedlemskap. Ungdomarnas inställningar till Finland är positivare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye