Jyväskylän yliopisto

Opiskelijat osoittavat mieltä Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa – rehtorit ymmärtävät valtaajien vaatimuksia

Jaa

Hallituksen kaavailemia leikkauksia vastustavat opiskelijat osoittavat parhaillaan mieltä Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa. Opiskelijat leikkauksia vastaan! -yliopistovaltaus on ilmoittanut mielenilmauksen jatkuvan useamman päivän.

Yliopiston rehtorit ymmärtävät valtaajien vaatimuksia ja korostavat, että opiskelijoiden viesti on syytä ottaa vakavasti.

- Opiskelijoilla pitää olla mahdollisuus ja varaa keskittyä opintoihinsa. Opintojen läpäisyn parantamiseksi pitää huolehtia siitä, että opiskelijoiden opintososiaalisia tukia ei heikennetä ja YTHS:n toimintaedellytyksiä ja resurssointia parannetaan, rehtori Jari Ojala toteaa.

- Opintorahan indeksikorotuksen jäädyttäminen vaikeuttaa monen opiskelijan toimeentuloa. Indekseistä puhuttaessa korostetaan ostovoimaa, mutta taloudellisesti heikossa asemassa olevien opiskelijoiden osalta pitäisi puhua arjessa selviytymisestä, joka indeksikorotuksella mahdollistetaan. Jyväskylän yliopisto ei pidä suunnitelmaa kansainvälisten opiskelijoiden lukukausimaksujen täyskatteellisuudesta realistisena, Ojala kertoo.

- Yliopistot ovat yhteisrintamana vaatineet lisäresurssia siihen, että voivat antaa laadukasta koulutusta ja ohjausta opiskelijoillemme. Opiskelijoilla on oikeus laadukkaaseen ja turvalliseen opiskeluympäristöön, opetussisältöihin, joita kehitetään tutkimusperustaisesti sekä laadukkaaseen tukeen ja ohjaukseen, koulutuksesta vastaava vararehtori Marja-Leena Laakso sanoo.

Yliopisto tekee työtä opiskelijoiden hyvinvoinnin turvaamiseksi jatkuvasti tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kanssa.

Lisätietoja:

Vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Hyväkuntoisilla nuorilla on pienempi riski sydän-, verisuoni- ja aineenvaihduntasairauksiin keski-iässä29.11.2023 06:00:00 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa tehdyn laajan seurantatutkimuksen mukaan matala kestävyyskunto nuoruusiässä lisää riskiä sydän-, verisuoni- ja aineenvaihduntasairauksille keski-iässä. Naisilla matala kunto lisäsi verenpainetaudin, miehillä keskivartalolihavuuden riskiä. Tulokset osoittavat, että nuorten heikentyneellä kunnolla on merkittäviä pitkäaikaisvaikutuksia.

Väitös: Kuurot turvapaikanhakijat ovat haavoittuvassa asemassa suomalaisessa turvapaikkaprosessissa28.11.2023 01:00:00 EET | Tiedote

KM Nina Sivunen tutki väitöksessään kuurojen turvapaikanhakijoiden kokemuksia suomalaisessa turvapaikkaprosessissa. Tutkimuksessa nousi esille, että kuurot turvapaikanhakijat kokevat kommunikoinnin turvapaikkaprosessin aikana vaikeaksi yhteisen sujuvan kielen puuttuessa. Turvapaikkaprosessissa tehdään tärkeitä päätöksiä, joten on erittäin tärkeää ymmärtää ja tulla ymmärretyksi itseään koskevissa päätöksissä.

Jyväskylän yliopiston hanke menestystarinaksi Suomen Akatemiassa27.11.2023 10:35:32 EET | Tiedote

Suomen Akatemian RADDESS-ohjelma nosti loppuarvioinnissaan Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnan apulaisprofessori Ilkka Pölösen vetämän konsortion SICSURFIS-hankkeen yhdeksi ohjelman menestystarinaksi. Jyväskylän yliopiston toteutti hankkeeseen menetelmiä ja sovelluksia, joita voidaan tulevaisuudessa käyttää ihosyövän tunnistamiseen entistä aikaisemmassa vaiheessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme