Satakunnan ELY-keskus

Satakunnassa oli elokuussa 8 350 työtöntä työnhakijaa

Jaa

Satakunnassa oli elokuun lopussa 8 350 työtöntä työnhakijaa, mikä on noin 110 henkeä (1,4 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Elokuun aikana työttömien määrä laski vähän yli tuhannella hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuussa 8,7 %.

Työttömien työnhakijoiden osuus (%) työvoimasta kunnittain elokuun 2023 lopussa: Eura	6,0; Eurajoki 5,8; Harjavalta 9,0; Huittinen 5,8; Jämijärvi 6,4; Kankaanpää 8,7; Karvia 7,1; Kokemäki 7,6; Merikarvia 8,4; Nakkila 6,8; Pomarkku 6,2; Pori 10,9; Rauma 8,1; Siikainen 8,7; Säkylä 5,0; Ulvila 6,8. Lähde: TEM Työnvälitystilasto / Työ- ja elinkeinoministeriö, Työnvälitystilasto

Vaikka työttömien määrä on hieman noussut vuoden takaiseen verrattuna, on työttömyyden kuukausittainen kehitys muuten tänä vuonna seuraillut viime vuoden kehitysuraa. Eri ryhmissä työttömyyden kehitys on kuitenkin poikennut toisistaan. Yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden ja työttömien naisten määrä on laskenut. Nousua on ollut miesten ja ulkomaalaisten työttömyydessä.

Työvoiman kysyntä on hiljentynyt viime vuoteen verrattuna. Työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuussa Satakunnassa yhteensä 3 066 avointa työpaikkaa, joista kuukauden aikana avautuneita uusia työpaikkoja oli vajaat 1 800.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Sidosryhmät ovat erittäin tyytyväisiä Satakunnan ELY-keskuksen toimintaan30.11.2023 09:06:45 EET | Tiedote

ELY-keskusten sidosryhmien tyytyväisyyttä mitattiin syys-lokakuussa sähköisellä kyselyllä. Näkemyksiä yhteistyöstä pyydettiin viranomaiskumppaneilta, palveluntarjoajilta, oppilaitoksilta, elinkeinoyhtiöiltä, järjestötoimijoilta ja muilta kumppaneilta sekä ohjaavilta ministeriöiltä ja virastoilta. ELY-keskusten sidosryhmätutkimus toteutetaan joka toinen vuosi ja valmistui nyt seitsemännen kerran. Tulosten mukaan ELY-keskukset koetaan asiantuntevina ja osaavina, yhteistyötaitoisina sekä helposti lähestyttävinä viranomaistahoina. Lokakuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 1849 asiakasta valtakunnan tasolla ja Satakunnassa 68.

Uusi työvoimabarometri ennakoi tulevia työvoimatarpeita – Satakunnassa kohtaanto-ongelmaa teknologiateollisuudessa29.11.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Satakunnassa arvioidaan vuoden päästä olevan kohtalaista työvoiman ylitarjontaa kaikilla toimialoilla. Monissa ammateissa on kuitenkin kohtaanto-ongelmaa ja pulaa työntekijöistä. Suurinta pulaa on todennäköisesti seuraavan vuoden aikana sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan sekä teknologiateollisuuden ja -palveluiden ammateissa. Vihreän siirtymän tarpeet lisäävät työvoiman kysyntää merkittävästi prosessi- ja teknologiateollisuudessa lähivuosina.

Satakunnan talouden ja työllisyyden lähiajan näkymät ovat vaisut – pidemmällä tähtäimellä valoisampaa23.11.2023 08:47:47 EET | Tiedote

Satakunnan elinkeinoelämän ja yritystoiminnan tilanteen arvioidaan heikkenevän seuraavan puolen vuoden aikana. Myös työttömyys on nousussa. Pidemmällä tähtäimellä positiivisia odotuksia Satakuntaan luovat mittavat vihreän siirtymän investoinnit. Satakunnan elinkeinoelämän ja työmarkkinoiden tilannetta ja näkymiä on arvioitu syksyn Alueelliset kehitysnäkymät -raportissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme