Messukeskus

Messukeskus kirkastaa kestävyystyötään

Jaa

Helsingin Messukeskus edistää kestävyystyötään linjaamalla toimintansa kannalta keskeisimmät kestävyysteemat ja niihin liittyvät tavoitteet. Teemoja on työstetty muun muassa eri sidosryhmille tehtyjen kyselyjen pohjalta. Kestävyys on merkittävä osa Messukeskuksen strategiaa.  

Helsingin Messukeskus on linjannut keskeiset kestävyysteemansa.
Helsingin Messukeskus edistää kestävyystyötään linjaamalla toimintansa kannalta keskeisimmät kestävyysteemat ja niihin liittyvät tavoitteet. Helsingin Messukeskus

Messukeskuksen kestävyystyö jakaantuu kolmen teeman ympärille. Messukeskus ilmoittaa tavoitteekseen järjestää yhdessä asiakkaidensa kanssa vetovoimaisia ja turvallisia, kohtaamisia mahdollistavia tapahtumia, jotka ovat myös ympäristön kannalta kestäviä. Kolmanneksi päämääräkseen Messukeskus kertoo panostavansa hyvinvoiviin työntekijöihin ja yhteistyökumppaneihin sekä turvalliseen työympäristöön. Näitä tavoitteita mitataan muun muassa tulo- ja työllisyysvaikutuksella, hiilijalanjäljellä ja henkilöstön työtyytyväisyydellä.  

”Kestävyys vaikuttaa yhä enemmän asiakkaiden valintoihin ja on yritykselle merkittävä kilpailuetu. Kolmen teeman mukaiset tavoitteet jakaantuvat kattavasti koskemaan ympäristöä, sosiaalista vastuullisuutta sekä taloutta ja hallintoa. Kullekin päämäärälle on lisäksi asetettu selkeät mittarit. Kestävyysteemat työstettiin muun muassa B2B-asiakkaillemme, kävijöillemme ja henkilöstöllemme tehtyjen kyselyiden pohjalta”, sanoo Messukeskuksen vastuullisuuspäällikkö Hanne Lindroos

Kestävyys on keskeinen osa Helsingin Messukeskuksen strategiaa. Kestävyys sanoitetaan strategiassa mahdollisimman konkreettisesti.

”Meille kestävyys on tekoja – niin isoja kuin pieniä. Jatkamme muun muassa laajaa vastuullisuustyötämme sosiaalisen vastuun saralla arvostettujen toimijoiden kanssa. Lisäksi tavoittelemme hiilineutraalia Messukeskusta ja tapahtumiemme talousvaikutuksen kasvua yli 500 miljoonaan euroon vuoteen 2029 mennessä”, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.  

Helsingin Messukeskus on kestävyydessä tapahtuma-alan edelläkävijä ja tekee työtä sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun alueilla. Ympäristöjärjestelmä ISO 14001 sertifioitiin vuonna 2009 ensimmäisenä suomalaisena tapahtumajärjestäjänä. Messukeskus on käynnistänyt valmistautumisen EU:n kestävyyssääntelyn (CSRD) tuomiin muutoksiin. Kestävyystyöstä raportoidaan vuosittain YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Messukeskus on myös Helsingin kaupungin ilmastokumppani, Sustainable Travel Finland -yritys ja sitoutunut Glasgow’n ilmastojulistuksen tavoitteisiin.

Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus, vastuullisuuspäällikkö Hanne Lindroos, p. 040 861 5151, hanne.lindroos@messukeskus.com

Helsingin Messukeskus, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, p. 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com  

Kuvia Messukeskuksesta vapaasti toimitusten käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com.

Lisätietoja median edustajille (mm. kaikki tiedotteet, ohjeet akkreditoitumiseen): www.messukeskus.com/medialle   

Helsingin Messukeskus

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Helsingin Messukeskus on linjannut keskeiset kestävyysteemansa.
Helsingin Messukeskus edistää kestävyystyötään linjaamalla toimintansa kannalta keskeisimmät kestävyysteemat ja niihin liittyvät tavoitteet.
Lataa
Helsingin Messukeskus edistää kestävyystyötään linjaamalla toimintansa kannalta keskeisimmät kestävyysteemat ja niihin liittyvät tavoitteet.
Helsingin Messukeskus edistää kestävyystyötään linjaamalla toimintansa kannalta keskeisimmät kestävyysteemat ja niihin liittyvät tavoitteet.
Lataa
Helsingin Messukeskus edistää kestävyystyötään linjaamalla toimintansa kannalta keskeisimmät kestävyysteemat ja niihin liittyvät tavoitteet.
Helsingin Messukeskus edistää kestävyystyötään linjaamalla toimintansa kannalta keskeisimmät kestävyysteemat ja niihin liittyvät tavoitteet.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Perhokalastus tekee vahvan esiinmarssin Vene 24 Båt -messujen kalastusalueelle4.12.2023 15:47:14 EET | Tiedote

Vapaa-ajankalastuksen sisältö jatkaa kasvua venemessuilla ensi helmikuussa kun perhokalastus liittyy vihdoin mukaan tarjontaan. Kalastusalueella esitellään perhokalastusvälineitä ja -varusteita ja luvassa on laadukasta ohjelmaa sekä opastusta alan huippujen toimesta. Yleisö voi testata perhovapoja perhonheittobaanalla. Helsingin kansainväliset venemessut Vene 24 Båt järjestetään 9. -18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Studiassa 2023 kohdattiin tulevaisuuden merkeissä ja tutustuttiin opintomahdollisuuksiin 13 400 nuoren voimin29.11.2023 17:30:00 EET | Tiedote

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia toi Helsingin Messukeskukseen kahden päivän aikana 13 400 uteliasta nuorta, jotka tutustuivat tulevaisuuden yli 130 näytteilleasettajan tarjoamiin opiskelu- ja uramahdollisuuksiin Suomessa ja maailmalla. Keskiviikkona kuultu Presidenttiehdokkaat grillissä -tentti herätti kiinnostusta ja sai ennätysyleisön. Studian järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

Atlantin ylittänyt Jari Saario veneineen Vene 24 Båt -messuilla29.11.2023 13:38:45 EET | Tiedote

Palomies, pelastussukeltaja Jari Saario teki vuonna 2023 ainutlaatuisen Atlantin valtameren ylityksen soutuveneellä kaksi kertaa. Matkaa seurattiin tammikuusta lokakuuhun suurella kiinnostuksella. Nyt Saario on kertomassa hurjasta reissustaan, sen haasteista ja huippuhetkistä venemessuilla. Saario tuo Vene 24 Båt -messuille 9. – 18.2.2024 Helsingin Messukeskukseen soutuveneensä, jossa vietti 178 vuorokautta ja jolla souti 11 800 km.

EMBARGO 28.11.2023 klo 12.30 Hausjärven lukio palkittiin Studia-messuilla kestävän kehityksen edistämisestä: ”Pienet lukiot voivat kääntää pienuuden voimavaraksi heikkouden sijaan”28.11.2023 12:30:00 EET | Tiedote

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Helsingin Messukeskus myönsivät tänään avautuneilla Studia-messuilla 2000 euron arvoisen lukiolaisstipendin Hausjärven lukiolle. Vuonna 2023 stipendin myöntöperusteissa korostuivat opiskelijalähtöisesti koulussa tehdyt kestävyysinnovaatiot. Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023 yhteistyössä Suomen Lukiolaisten liiton kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme