Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lapin aluehallintoviraston eläinlääkärit tarkastivat hevoskuljetusautoja Tornion raveissa

Jaa

Lapin aluehallintoviraston läänineläinlääkärit ja Meri-Lapin valvontaeläinlääkäri tarkastivat yhdessä Lapin poliisin kanssa hevoskuljetusajoneuvoja Tornion Laivakankaan raveissa sunnuntaina 24.9.2023.

Eläinlääkäri tarkastaa hevoskuljetusvaunua.

Valvonnan aikana eläinlääkärit ja poliisi tarkastivat yhteensä 51 ajoneuvoa. Tarkistetuissa kulkuneuvoissa oli 75 hevosta eli 80 % Laivakankaan raveihin osallistuneista hevosista.

”Kuljetusajoneuvot olivat pääosin hyväkuntoisia, mutta havaitsimme muutamia puutteitakin”, totesi Lapin aluehallintoviraston läänineläinlääkäri Ulla Rikula.

Tarkastuksessa havaittuja puutteita:

  • Yhdestä ajoneuvosta merkintä eläinkuljetuksesta puuttui kokonaan ja kuudella muulla merkintä oli haalistunut tai muutoin vaikeasti havaittava.
  • Viidessä ajoneuvossa hevoskuljetustilassa oli irrallaan olevaa tavaraa.
  • Neljästä ajoneuvosta ei löytynyt pelastusvälineitä (eli puukkoa ja köyttä). Y
  • hdessä tarkastetussa ajoneuvossa lastausrampin kumimatto oli niin kulunut, ettei se enää estä hevosen liukastumista lastattaessa.
  • Yhdessä kuljetuksessa hevosten passit olivat eri kyydissä kuin hevoset.

Lapin aluehallintovirasto valvoi hevoskuljetuksia edellisen kerran Mäntyvaaran raveissa Rovaniemellä joulukuussa 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Puutteita omavalmisteisen koneen turvallisuudessa – työnjohtajalle sakkoja ja yhtiölle yhteisö-sakko5.12.2023 12:45:50 EET | Tiedote

Keski-Suomen käräjäoikeus on 30.11.2023 tuominnut Millog Oy:n työnjohtajan työturvallisuusrikoksesta kahdeksaan päiväsakkoon ja Millog Oy:n 10 000 euron yhteisösakkoon. Käräjäoikeuden käsiteltävänä ollut asia tuli ilmi, kun Millog Oy:ssä suoritettiin työsuojelutarkastus tammikuussa 2021 sattuneen työtapaturman johdosta. Tarkastuksella havaittiin useita puutteita tapaturmaan liittyvässä 30–40 vuotta vanhassa omavalmisteisessa lämpöhitsauskoneessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme