SDP EDUSKUNTA

SDP:n Pia Hiltunen: SSAB:n muutosneuvottelut tulevat vaikuttamaan Pohjois-Pohjanmaan työllisyystilanteeseen merkittävästi

Jaa

SDP:n kansanedustaja Pia Hiltunen painottaa SSAB Europea yhteiskuntavastuusta ja kantaa huolta muutosneuvotteluista, jotka tulevat vaikuttamaan 2400 henkilöön.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP Kuva: Jukka-Pekka Flander

Tänään teräsyhtiö SSAB Europe uutisoi käynnistävänsä mittavat muutosneuvottelut. Yhtiö tulee tavoittelemaan 10 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kiinteisiin kuluihin. Tämän myötä muutosneuvottelut tulevat vaikuttamaan 2400 henkilöön.

-SSAB:n jättimaiset muutosneuvottelut tulevat vaikuttamaan merkittävästi Raahen elinvoimaan. Olen huolissani niistä 2400 henkilöstä, jotka joutuvat muutosneuvottelun piiriin. Tämänkaltaisessa taloudellisessa tilanteessa pelko työn menettämisestä tulee aiheuttamaan monessa kotitaloudessa turvattomuutta ja huolta tulevaisuudessa, Hiltunen painottaa.

SSAB sanoo tiedotteessaan muutosneuvotteluiden käynnistyvän pitkittyneesti heikentyneen kysynnän vuoksi. Tavoitteeksi he sanovat haluavansa löytää ratkaisuja joustavuuden, liikkumisen ja monitaitoisuuden lisäämiseksi organisaatiossa.

-Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on vaikuttanut merkittävästi kotimaisten yritysten toimintaan kansainvälisillä markkinoilla ja on hyvin valitettavaa, että sen vaikutukset näkyvät nyt mm. muutosneuvotteluina. Yrityksillä on kuitenkin merkittävä yhteiskuntavastuu. Nyt tulisikin katsoa kokonaisvaltaisesti, olisiko muita keinoja, kuten muunto- ja lisäkoulutusmahdollisuuksia henkilöstöleikkausten sijaan, Hiltunen pohtii.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Lyly: Työperäisen maahanmuuton osalta meillä on yhteinen tahtotila, mutta toistaiseksi päinvastaiset keinot1.12.2023 12:35:52 EET | Tiedote

Työministeri Satonen kirjoitti Kauppalehdessä, että Suomi tarvitsee kansainvälisiä osaajia talouden vahvistamiseksi. Tästä olemme täsmälleen samaa mieltä. Lähes kaikki puolueet – yhtä selkeää tapausta lukuun ottamatta – ymmärtävät osaajapulaan vastaamisen tärkeyden tältä osalta. - En voi olla ihmettelemättä, kuinka ministeri voi samaan aikaan puhua työperäisen maahanmuuton tärkeydestä ja ajaa maastapotkimislakia eteenpäin. Monet Suomeen tulleet ammattilaiset harkitsevat vakavasti maasta poistumista tämän kolmen kuukauden työllistymissäännön vuoksi, sanoo työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan varapuheenjohtaja Lauri Lyly. Kyseisen lakiuudistuksen päivän selvä viesti on, että arkea ja tulevaisuuden haaveita ei kannata laskea Suomen varaan. - Miksi esimerkiksi perheellinen kansainvälinen osaaja muuttaisi Suomeen, jos riskinä on, että lapset joutuvat yllättäen ja erittäin nopealla aikataululla, jopa kesken lukukauden, vaihtamaan koulua ja koko asuinmaata vanhemman jäädessä työttömäksi? Toivois

SDP:n Tytti Tuppurainen Münchenin turvallisuuskonferenssin korkean tason kokoukseen1.12.2023 11:14:10 EET | Tiedote

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen on kutsuttu Münchenin turvallisuuskonferenssin (MSC) Elmaun strategiaretriittiin Saksan Baijeriin joulukuun 3.-5. päivinä. Tilaisuus on luottamuksellinen, korkean tason transatlanttinen tapaaminen, jossa keskustellaan intensiivisesti ajankohtaisesta turvallisuuspolitiikasta. Keskustelut ja osanottajalista ovat luottamuksellisia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme