Keski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskus

Työttömyys elokuussa 11,7 prosenttia

Jaa

Keski-Suomessa oli työttömiä työnhakijoita 14 533, mikä on 957 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömistä työnhakijoista oli elokuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuja 895, mikä on 450 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 362, mikä on 97 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Elokuun nostoja:

  • Työttömien ja lomautettujen määrä nousi vuoden takaiseen verrattuna.
  • Vähintään vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli enemmän kuin vuosi sitten.
  • Uusia avoimia työpaikkoja oli selvästi vähemmän kuin vuosi sitten.
  • Yhteensä 12 kuntaa saavutti elokuussa alle 10 % työttömyyden.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta yhdeksässä kunnassa. Suhteellisesti eniten laskua tapahtui Kyyjärvellä (-17,9 %). Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Saarijärvellä (13,2 %) ja vähiten Kyyjärvellä (5,1 %).

Palkkatuella työllistettyjä oli elokuun lopussa yhteensä 2 225 henkilöä, mikä on 127 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työllistetyistä 17 oli valtion, 617 kuntien ja 1 591 yksityisen sektorin töissä. Edellisen vuoden elokuusta työllistäminen oli laskenut valtiolle -62,2 % ja kuntiin -3,7 %, mutta noussut yksityiselle sektorille 12,7 %.

Keski-Suomessa oli uusia avoimia paikkoja elokuun aikana 1 759, mikä on 1 180 vähemmän kuin vuosi sitten. Kaikkiaan elokuussa oli avoinna 3 295 työpaikkaa, mikä on 3 246 vähemmän kuin vuosi sitten. Työpaikoista täytettiin elokuun aikana 205, joista 44 täyttyi työ- ja elinkeinotoimiston hakijalla.

Keski-Suomen työllisyyskatsaus elokuu 2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yksikön päällikkö Marja Pudas, 0295 024 586
s-posti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Keski-Suomen työ- ja elinkeinoimisto
Johtaja Tuula Säynätmäki, 0295 046 050
Palvelujohtaja Minna Orrainen, 0295 046 020
Palvelujohtaja Anna-Kaisa Räsänen, 0295 046 183
s-posti: etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Valtionavustuksia yksityisteiden perusparannuksiin joudutaan priorisoimaan4.12.2023 14:26:14 EET | Tiedote

ELY-keskuksilla on ollut viime vuosina poikkeuksellisen hyvät resurssit myöntää yksityisteiden perusparannuksiin merkittävää taloudellista avustusta. Tiekunnat ovatkin hyödyntäneet mahdollisuutta pienen viiveen jälkeen niin tehokkaasti, että samaan aikaan määrärahojen niukentumisen myötä avustuskohteita joudutaan jo priorisoimaan tarkasti. Tiekuntien on syytä myös varautua kieltävään avustuspäätökseen.

Alueelliset kehitysnäkymät Keski-Suomi: turbulenssit kieputtelevat23.11.2023 08:43:02 EET | Tiedote

Turbulenssi globaali turvallisuustilanne sekä talouden yskähtelyt näkyvät myös Keski-Suomessa. Osin vaikutukset ovat ristikkäisiä. Esimerkiksi puolustustarviketeollisuudessa ja kyberturvallisuusalalla näkymät ovat valoisat, mutta vastaavasti metsä- ja rakennusteollisuus painivat taantuman kanssa. Omat haasteensa Keski-Suomen tilanteeseen tuovat hankala väestörakenne, vaikea kuntatalous ja uuden hyvinvointialueen mittava, noin 96 miljoonan euron alijäämä. Maakunnasta kuuluu myös hyviä investointiuutisia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme