Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pasilanbaanan rakentaminen alkaa Tilkanvierrolla ja Ratsastiellä

Jaa
Pasilanbaanan katuosuuksien rakentaminen Tilkanvierrolla ja Ratsastiellä alkaa maanantaina 2. lokakuuta. Urakassa valmistuu yhteensä 530 metriä uutta pyöräkatua.
Näkymä Tilkanvierrolta, kuva: Jari Hurskainen
Näkymä Tilkanvierrolta, kuva: Jari Hurskainen

Ratsastie sekä Tilkanvierto muutetaan pyöräkaduksi Tilkankadun ja Keskuspuiston välillä turvallisen ja selkeän pyöräliikenteen mahdollistamiseksi. Pyöräkadulla pyöräilijät ajavat yhdessä autoilijoiden kanssa ajoradalla. Autoilijat sopeuttavat vauhtinsa pyöräilynopeuteen. Itäpäässään pyöräkatu liittyy nykyiseen Keskuspuiston jalankulun ja pyöräilyn väylään.

Tilkanvierrolla säilyy jalkakäytävät kadun molemmin puolin, ja Ratsastien eteläreunalla säilyy nykyinen 3 metriä leveä jalkakäytävä. Katujen pohjoisreunalla on kadunvarsipysäköintipaikkoja.

Ratsastieltä kaadetaan urakan yhteydessä kahdeksan huonokuntoista tervaleppää ja tilalle istutetaan uusia.

Kohde valmistuu vuoden 2024 syyskuun loppuun mennessä. Urakoitsija on GRK Suomi Oy.

Rakennustyöt aiheuttavat tärinää, melua ja pölyä lähiympäristöön. Työtä tehdään arkipäivisin klo 07–16.

Työ aiheuttaa paikallisesti tilapäistä haittaa sekä moottoriajoneuvoille että jalankululle ja pyöräilylle. Kiertoreitit opastetaan maastossa.

Baanaverkoston rakentaminen etenee

Helsingin niemen itä-länsisuunnassa Pasilan kautta yhdistävää Pasilanbaanaa rakennetaan osissa. Pikku-Huopalahden puolella Pasilanbaanaa on rakennettu Pikku-Huopalahden puistoon. Pasilanbaana tulee jatkumaan Keskuspuiston läpi Länsi-Pasilaan.

Kalasatamasta-Pasilaan-raitiotien yhteydessä rakennetaan Pasilanbaanaa Vallilanlaaksoon ja Asemapäällikönkadulle. Pasilassa baana jatkuu Pasilan siltaa pitkin Länsi-Pasilaan, jossa tutkitaan vielä reitin linjausvaihtoehtoja Esterinportilta.

Helsingin suunnitelmissa on rakentaa koko kaupungin kattava laadukkaiden pyöräteiden verkko, joka yhdistää isot asuinalueet keskustaan ja työpaikkakeskittymiin. Baanat mahdollistavat nopean, suoran ja tasavauhtisen liikkumisen pyörällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaminen:
Mika Pakarinen
projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
puh. 09 31036653
mika.pakarinen@hel.fi


Urakoitsija:
Ari Koivuniemi
vastaava työnjohtaja
GRK Suomi Oy
050 372 5600
ari.koivuniemi@grk.fi

Kuvat

Näkymä Tilkanvierrolta, kuva: Jari Hurskainen
Näkymä Tilkanvierrolta, kuva: Jari Hurskainen
Lataa
Työalue kartalla
Työalue kartalla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme