Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen kumppanuus- ja yleisavustusten haut alkavat marraskuussa

Jaa

Kumppanuusavustushaku vuodelle 2024 on käynnissä 1.–30.11. ja yleisavustushaku 15.11.–14.12. Kumppanuushaku on nyt ensimmäistä kertaa avoin kaikille pirkanmaalaisille järjestöille.

– Kumppanuusavustuksen haku toteutetaan avoimena hakuna, koska haluamme edistää hakuprosessin avoimuutta ja järjestöjen keskinäistä yhdenvertaisuutta, kertoo integraatiojohtaja Tuukka Salkoaho Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Päätökset sekä kumppanuus- että yleisavustusten myöntämisestä tehdään alkuvuoden 2024 aikana. Kohdeavustuksien haku alkaa ensi vuoden alkupuolella – tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Avustuksien myöntämisen yhtenä kriteerinä on, että toiminta on alueellista tai usean kunnan alueelle yltävää ja vastaa erityisesti toiminta-alueen asukkaiden palvelutarpeisiin.

Tarkemmat hakuohjeet julkaistaan Pirkanmaan hyvinvointialueen Järjestöyhteistyö-sivulla lokakuun aikana. Järjestöyhteistyö-sivulta löytyvät myös tarkemmat tiedot avustusmuodoista, avustustoiminnan yleisistä periaatteista sekä hakukriteereistä.

Yksi tälle vuodelle myönnettyjen avustuksien tavoitteista oli varmistaa, että aiemmin kunnilta yleisavustusta saaneiden järjestöjen toiminta jatkuu muutostilanteessa. Tästä eteenpäin avustuksia myönnetään avustuskriteerien mukaisesti. Avustusperiaatteiden mukaisesti järjestöt voivat hakea avustuksia yhdessä ja toteuttaa toimintaa yhteisvastuullisesti. Järjestöille järjestetään Teamsissa infotilaisuus avustuksista torstaina 26.10. kello 15–16.30. Osallistumislinkki on julkaistu järjestötoiminnan sivulla.

Pirkanmaan hyvinvointialue myöntää avustuksia alueellaan hyvinvointia ja terveyttä edistävään, hyvinvointialueen strategian mukaiseen toimintaan, joka täydentää hyvinvointialueen tuottamia palveluita. Pirkanmaan hyvinvointialueen avustusmuotoja ovat yleisavustukset, kohdeavustukset ja kumppanuusavustukset. Näiden lisäksi aluehallitus voi harkintansa mukaan myöntää myös muita avustuksia.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue järjestää julkiset sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelut yli puolelle miljoonalle pirkanmaalaiselle. Lue lisää pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi lapsiperheiden ja suun terveydenhuollon palvelujen verkoston jatkovalmisteluun ja käynnisti keskustelukierroksen avokuntoutuksen, vammaissosiaalityön ja vammaisten työ- ja päivätoiminnan palveluverkosta27.11.2023 12:44:12 EET | Tiedote

Aluehallitus käsitteli maanantaina lasten, nuorten ja perheiden sekä suun terveydenhuollon palveluiden verkoston kuulemis- ja keskustelukierrokselta saatua palautetta. Aluehallitus hyväksyi näiden kokonaisuuksien palveluiden verkostoa koskevat esitykset yksityiskohtaisen palveluverkkosuunnittelun pohjaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme