Diakonissalaitos

Mediainfo 10.10.2023: Asunnottomuuden monet kasvot vuonna 2023

Jaa

Asunnottomien yötä vietetään tiistaina 17.10.2023. Suomi on Asunto ensin -malleineen asunnottomuustyön pioneeri, ja asunnottomien määrä on vähentynyt meillä tasaisesti. Tilastot ja mielikuvat asunnottomista eivät kuitenkaan kerro koko totuutta. Mediainfossa tiistaina 10.10.2023 klo 9 asiantuntijamme valottavat muun muassa nuorten asunnottomien tilannetta ja sateenkaarevan asunnottomuuden erityispiirteitä sekä kertovat, mitkä ovat Asunto ensin -mallin mahdollisuudet ja sudenkuopat. Kuulemme myös asunnottomuutta kokeneen omia näkökulmia ajankohtaiseen tilanteeseen.

Nuori ihminen istuu sähkökaapin päällä ja katsoo kaukaisuuteen.
Svante Gullichsen Diakonissalaitos

Asunnottomuus vähenee Suomessa, mutta samaan aikaan muun muassa naisten ja alle 25-vuotiaiden asunnottomien määrä on kasvanut. Tilanne kadulla näyttää karulta: kukaan ei tiedä esimerkiksi asunnottomien nuorten tai muiden erityisryhmien todellista määrää. Myös esimerkiksi naisten asunnottomuus on usein hankala todentaa, sillä se on monesti piilossa. Sateenkaarevasta asunnottomuudesta on vasta hiljattain alettu meillä puhua. Edelleen asunnottomat leimataan liian usein automaattisesti päihdeongelmaisiksi.

Asunnottomuuden taustat ovat moninaiset ja siksi myös ratkaisujen tulee olla joustavia ja monimuotoisia. Ovatko ne sitä nyt ja mitä pitäisi tapahtua, jotta tavoittaisimme apua tarvitsevat, mutta mahdollisesti tilastojen ulkopuolelle nyt tippuvat henkilöt ajoissa?

Diakonissalaitos ja sen sote-palveluja tuottava Rinnekodit kutsuvat mediaa infoon kuulemaan lisää aiheesta Asunnottomuuden monet kasvot vuonna 2023.

Mediainfo: Asunnottomuuden monet kasvot vuonna 2023
Aika: Tiistaina 10.10.2023 klo 9.00–10.30
Paikka: Diakonissalaitos, Alppikatu 2 (sisäänkäynti sisäpihalta ovesta, jonka yläpuolella lukee Sairaala)
Median ilmoittautuminen: Viestintäpäällikkö Jenni Sarolahti, jenni.sarolahti@hdl.fi, 050 372 0828

Aihetta avaavat Diakonissalaitoksen Tukialus-hankkeen projektipäällikkö Robert Koski, Rinnekotien Asunto ensin -palvelujen johtaja Minna Kiviaho sekä Sateenkaari-ikkuna ry:n toiminnanjohtaja Sari Rantaniemi. Kuulemme myös asunnottomuutta itse kokeneen ajatuksia ajankohtaiseen tilanteeseen.

Infon päätteeksi osallistujilla on mahdollisuus tutustua taiteilija Katriina Haikalan johdolla 11.10. Alppikulma-rakennuksessa aukeavaan Rakkauksia-näyttelyyn, joka perustuu asunnottomuutta kokeneiden naisten kanssa toteutettuun Women’s room -yhteisötaidehankkeeseen.

Puhujat ovat myös haastateltavissa tilaisuuden jälkeen.

Lämpimästi tervetuloa!

Diakonissalaitos ja Rinnekodit ovat mukana Asunnottomien yö -kansalaisliikkeessä, joka koordinoi Asunnottomien yön järjestelyjä valtakunnallisesti. Lue lisää osoitteesta asunnottomienyo.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni SarolahtiViestintäpäällikkö

Diakonissalaitoksen yleishyödyllinen toiminta (mm. nuoret, etsivä katutyö, paperittomat, kidutettujen kuntoutus, Itä-Euroopan liikkuva väestö, kansalaistoiminta)

Puh:+358 50 372 0828jenni.sarolahti@hdl.fi

Susanna KaajaViestintä- ja markkinointipäällikköDiakonissalaitos / Rinnekodit

Rinnekotien viestintä, erityisesti Asunto ensin- ja päihdepalvelut sekä lasten ja nuorten palvelut.

Puh:050 325 2072susanna.kaaja@hdl.fi

Kuvat

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 3200 henkilöä. Säätiö on yhteiskunnallinen yritys ja kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Vamoksen vuosi 2023: Laajennettu oppivelvollisuus näkyy nuorten kasvaneena tuen tarpeena21.2.2024 08:26:51 EET | Tiedote

Vuonna 2023 Diakonissalaitoksen Vamos-nuortenpalvelun päättäneistä, haavoittuvassa asemassa olevista nuorista 51 prosenttia siirtyi työ- ja koulutuspoluille. Näin kertoo tänään julkaistu Vamoksen vuosiraportti. Oppivelvollisuuden laajentaminen näkyy Vamoksen toiminnassa siten, että yhä useampi nuori hakeutui palvelun piiriin oppilaitoksen ohjaamana. Palvelun piirissä olevien nuorten hyvinvoinnissa on alueellisia eroja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye