Jyväskylän yliopisto

Viisi vinkkiä Tutkijoiden yöhön – käy ainakin näissä!

Jaa

Perjantaina 29.9. pamahtaa, loiskahtaa ja kuohuu kun Tutkijoiden yö pääsee vauhtiin Jyväskylän yliopistossa! Luvassa on paljon mielenkiintoista tiedetekemistä kaikenikäisille. Laajasta ohjelmatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin, mutta alkuun pääsee helposti ainakin näiden vinkkien avulla.

Liikunnan riemua Tutkijoiden yössä.
Liikunnan riemua Tutkijoiden yössä.

Viisi viime hetken vinkkiä Tutkijoiden yöhön – käy ainakin näissä!

1. Lähde liikkeelle! Liikunta-rakennuksesta löytyy temppuilua ja soveltavaa liikuntaa sekä painavaa asiaa terveydestä, hyvinvoinnista ja ikääntymisestä. Klo 17–21.

2. Tule aistimaan musiikin ihmeellistä maailmaa Musica-rakennukseen. Tanssi Silent Discossa tai arvioi musiikin herättämiä tunteita ja osallistu samalla tutkimukseen! Tarjolla myös keskiaikaisen musiikin konsertti. Klo 15–19.

3. Mikä on raakku? Mitä ovat karhukaiset? Mihin linnut pystyvät? Mitä tapahtuu ötökkälabrassa? Ambiotica-rakennuksesta löytyy runsaasti ihmeteltävää biologiasta kiinnostuneille. Klo 17–21.

4. Kiinnostavatko retropelit? Oletko aina halunnut kokeilla VR-laseja? Jos robotit ja tekoäly ovat sinun juttusi, suuntaa Agoran aulaan klo 16–20.

5. Tule Nanotiedekeskukseen selvittämään, mistä nanotieteissä on oikein kysymys! Tutustu laboratorioihin, näe niissä toteutettavia jännittäviä demoja sekä kuule mielenkiintoisia luentoja. Osallistu virusjahtiin ja opi, kuinka värit muodostuvat! Klo 17–22.

… ja paljon muuta, mm. aiempien vuosien suosikit kemian värikkäät kokeet ja hiukkaskiihdytinkierros!

Tutkijoiden yö järjestetään pe 29.9. Jyväskylän yliopiston kampuksella, ja tekemistä riittää aamusta iltaan. Perjantai-iltana Jyväskylän liikenteen vihreät Linkki-bussit liikennöivät ilmaiseksi klo 18–24, joten kampusalueelle saapuminen on vaivatonta.

Tutustu Tutkijoiden yön koko ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla. https://www.jyu.fi/tutkijoiden-yo

Tervetuloa Tutkijoiden yöhön – tieteen ja tieteentekijöiden juhlaan! Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula

liisa.harjula@jyu.fi / 040 805 4403

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Hyväkuntoisilla nuorilla on pienempi riski sydän-, verisuoni- ja aineenvaihduntasairauksiin keski-iässä29.11.2023 06:00:00 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa tehdyn laajan seurantatutkimuksen mukaan matala kestävyyskunto nuoruusiässä lisää riskiä sydän-, verisuoni- ja aineenvaihduntasairauksille keski-iässä. Naisilla matala kunto lisäsi verenpainetaudin, miehillä keskivartalolihavuuden riskiä. Tulokset osoittavat, että nuorten heikentyneellä kunnolla on merkittäviä pitkäaikaisvaikutuksia.

Väitös: Kuurot turvapaikanhakijat ovat haavoittuvassa asemassa suomalaisessa turvapaikkaprosessissa28.11.2023 01:00:00 EET | Tiedote

KM Nina Sivunen tutki väitöksessään kuurojen turvapaikanhakijoiden kokemuksia suomalaisessa turvapaikkaprosessissa. Tutkimuksessa nousi esille, että kuurot turvapaikanhakijat kokevat kommunikoinnin turvapaikkaprosessin aikana vaikeaksi yhteisen sujuvan kielen puuttuessa. Turvapaikkaprosessissa tehdään tärkeitä päätöksiä, joten on erittäin tärkeää ymmärtää ja tulla ymmärretyksi itseään koskevissa päätöksissä.

Jyväskylän yliopiston hanke menestystarinaksi Suomen Akatemiassa27.11.2023 10:35:32 EET | Tiedote

Suomen Akatemian RADDESS-ohjelma nosti loppuarvioinnissaan Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnan apulaisprofessori Ilkka Pölösen vetämän konsortion SICSURFIS-hankkeen yhdeksi ohjelman menestystarinaksi. Jyväskylän yliopiston toteutti hankkeeseen menetelmiä ja sovelluksia, joita voidaan tulevaisuudessa käyttää ihosyövän tunnistamiseen entistä aikaisemmassa vaiheessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme