Viestintätoimisto Manifesto Oy

Vuoden Peli 2023 -kilpailussa palkittiin ensimmäistä kertaa suomalaisen suunnittelema lautapeli

Jaa

Suomalainen lautapelien maahantuoja Lautapelit.fi on yltänyt kolmen kilpailukategorian voittoon Suomen Leluyhdistyksen Vuoden peli 2023 -kisassa. Lautapelit.fi nappasi voiton sekä Vuoden 2023 Lastenpeli-, Perhepeli- että Strategiapeli-kategoriassa. Kisan voittajat julkaistiin eilen, tiistaina 26.9.2023.

Balloon Pop voitti Vuoden Perhepeli -kategorian
Balloon Pop voitti Vuoden Perhepeli -kategorian

Vuoden Peli -kilpailun järjestävän Leluyhdistyksen pelitoimikunnan puheenjohtajan, Seidi Ailuksen mukaan nyt jo 30:tta kertaa järjestetyn kilpailun finalistit olivat tänä vuonna erityisen laadukkaita ja mukana kisassa oli paljon erilaisia ja erilaisille pelaajille sopivia pelejä, kilpailun kotisivuilla kerrotaan. Kunkin neljän kilpailukategorian finaalikamppailuun oli valittu 3–4 tuomaristoon vaikutuksen tehnyttä lautapeliä. Huomioiden kilpailun kovan tason Lautapelit.fi:n toimitusjohtaja Toni Niittymäki pitää triplavoittoa ennenkuulumattomana.

Kyllä kolmen kilpailukategorian voitto tuntuu erityisen mahtavalta! Tämä entisestään vahvistaa näkemystämme siitä, että 27:n toimintavuoden jälkeen olemme hyvin perillä lautapelipelaajien mieltymyksistä ja osaamme toisaalta tuoda Suomen markkinoille uutuuksia, jotka yllättävät ja viihdyttävät kaikenikäisiä pelaajia. Se on meille myös kunnia-asia”, kertoo Lautapelit.fi:n toimitusjohtaja Toni Niittymäki.

Erityisesti voitoissa mieltä on lämmittänyt se, että vuoden perhepeliksi valittu Balloon Pop on suomalaisen lautapeliosaamisen taidonnäyte, sillä se on lähtöisin suomalaisen suunnittelijan, Mikko Punakallion kynästä. Balloon Popin oikeudet on jo nyt myyty muun muassa Ranskaan", Niittymäki iloitsee.

Vuoden kiinnostavimmat peliuutuudet viihdyttävät kaiken ikäisiä pelaajia

Lautapelit.fi:n kolme voittajapeliä tarjoavat kiinnostavat uutuudet sekä lasten, aikuisten että koko perheen yhteisiin lautapelituokioihin.

Vuoden Lastenpeli: Lankulle! 

Vuoden Lastenpeli tarjoaa hilpeitä hetkiä lasten kanssa pelaamiseen, kun ilkikuriset merirosvot yrittävät kähveltää aarteita kapteeni Kirahvin aarrearkusta. Kiinnijäämistä tulee varoa vierittämällä syitä toisten rosvojen niskoille, sillä ensimmäisenä veteen molskahtava pitkäkyntinen häviää pelin. Mainiossa pelissä otetaan riskejä, mutta ahneus saattaa kostautua!

Lankulle! -peli sai tuomaristolta kiitokset omanlaisuudestaan, sillä vastaavaa peliä ei ole aikaisemmin ollut ja merirosvot ovat aina kiehtoneet lapsia. Tämän takia yksinkertainen ja lapsiin vetoava peli nousi raadin suosikiksi. Peliä on tuomariston mielestä ilo pelata, sillä se on toteutettu hienosti ja sen säännöt ovat yksinkertaiset ja selkeät. 

  • Pelaajamäärä: 2–4
  • Peliaika: 10–20 min
  • Ikäsuositus: 5+

Hinta: 27,90 €

null

Vuoden Perhepeli: Balloon Pop

Balloon Pop -peli kutsuu jahtaamaan karanneita ilmapalloja! Riittävä määrä samanvärisiä ilmapalloja saa pallot poksahtamaan ja pistesaldon kohoamaan taivaisiin karanneiden pallojen sijasta. Suomalainen peliuutuus on lautapelisuunnittelija Mikko Punakallion käsialaa.

Balloon Pop on tuomariston mielestä viihdyttävä perhepeli, jolla on erinomainen peliarvo. Raadista on kiehtovaa, miten eriväriset pallot poksahtavat ja niistä kerätään pisteitä. Samalla peli vaatii keskittymistä kaikkien kahdeksan kierroksen ajan. Perhepeli-kategoriassa ovat usein pärjänneet Balloon Popin kaltaiset pelit, joissa pelataan yhdessä ja jossa peli muuntuu osallistujien mukaan. 

  • Pelaajamäärä: 2–4
  • Peliaika: 20–30 min
  • Ikäsuositus: 8+

Hinta: 39,00 €

null

Vuoden Strategiapeli: Arnak

Kilpailumenestystä jo Suomen lautapelibloggaajien Pelaajien valinta -kisassa (Vuoden harrastelijapeli 2022) niittänyt seikkailupeli Arnak on valittu voittajaksi myös Vuoden Peli 2023 -kilpailun Strategiapeli-kategoriassa. 

Vaativampaan lautapelimakuun suunnitellussa pelissä omaa retkikuntaa johdatetaan asumattoman saaren uumeniin etsimään kadonneita artefakteja, kohtaamaan pelottavia suojelijoita sekä selvittämään saaren salaisuudet! Löytyykö myös saaren kadonnut temppeli tällä monipuolisella ja seikkailun täyteisellä tutkimusmatkalla?

Kilpailun tuomariston mukaan Arnakissa yhdistellään useita perinteisiä strategiapelin muotoja ja se on teemoitettu nimensä mukaisesti aarteenetsintään. Arnak koettiin viihdyttäväksi, mukaansatempaavaksi ja erittäin tasapainoiseksi pelikokemukseksi. Kategorian voitto ratkesi sillä, että pelin kulku määräytyy vahvasti pelin sisällä tehdyistä valinnoista.

  • Pelaajamäärä: 1–4
  • Peliaika: 30–120 min
  • Ikäsuositus: 12+

Hinta: 55,00 €

null

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:

Toni Niittymäki
toimitusjohtaja, Lautapelit.fi
044 550 5500
toni@lautapelit.fi

Kuva- ja tuotenäytepyynnöt:

Iiris Maijo
Viestintätoimisto Manifesto
0400 345 877
iiris.maijo@manifesto.fi

Kuvat

Lankulle! voitti Vuoden Lastenpeli -kategorian
Lankulle! voitti Vuoden Lastenpeli -kategorian
Lataa
Balloon Pop voitti Vuoden Perhepeli -kategorian
Balloon Pop voitti Vuoden Perhepeli -kategorian
Lataa
Arnak voitti Vuoden Strategiapeli -kategorian
Arnak voitti Vuoden Strategiapeli -kategorian
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lautapelit.fi Oy on vuonna 1996 perustettu pelien maahantuontia sekä tukku- ja vähittäismyyntiä harjoittava yritys. Liikevaihto vuonna 2022 oli 8 miljoonaa euroa. Originaalijulkaisujen lisäksi Lautapelit.fi julkaisee suomenkielisiä painoksia maailmalla suosituista ja menestystä saavuttaneista lautapeleistä. Yrityksen motto on ”laadukkaampien lautapelien puolesta”, joka toimii Lautapelit.fi:n ohjenuorana uusien pelien ottamisesta valikoimaan – niiden tulee ensin vakuuttaa Lautapelit.fi:n intohimoinen peliporukka laadukkuudellaan. Verkkokaupan lisäksi Lautapelit.fi:llä on kaksi kivajalkaliikettä Helsingissä ja Tampereella. Lue lisää: www.lautapelit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Izmir nimettiin Lonely Planetin kymmenen parhaan kaupungin listalle vuonna 202415.11.2023 09:27:45 EET | Tiedote

Yksi Turkin Egeanmeren kauneimmista kaupungeista, Izmir, on nimetty Lonely Planetin kuuluisan matkaoppaan vuoden 2024 parhaiden kaupunkien joukkoon. Best in Travel 2024 -lista on oppaan 19. painos matkakohteiden suosituksista. Matkailuasiantuntijoiden kokoama luettelo on jaettu viiteen kategoriaan: maa, alue, kaupunki, kestävä kehitys ja arvo. Izmir sai tunnustusta sen muinaisista kaupungeista, upeista rannoista ja maisemista sekä sen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista.

Golfaajien suosikkikohde Turkki täyttää kaiken tasoisten pelaajien odotukset1.11.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Turkki on yksi niistä harvoista kohteista, joista löytyy jokaiselle jotakin – upea luonto, kauniit rannat, rikas historia ja monipuolinen valikoima paikallisia ruokia ja aktiviteetteja. Miellyttävän ilmaston lisäksi Turkki on maailmanlaajuisesti tunnettujen golfkenttäarkkitehtien suunnittelemien viheriöiden ansiosta yksi maailman suosituimmista golfmatkojen kohteista. Erityisesti Antalyan Belekissä on paljon arvostettuja hotelleja ja lomakohteita, jotka ovat tehneet Antalyasta golfin suosikkikohteen.

Kiehtova suurkaupunki, jossa itä ja länsi kohtaavat – viisi syytä vierailla Istanbulissa5.10.2023 09:48:09 EEST | Tiedote

Istanbulissa historia ja nykyaika yhdistyy saumattomalla tavalla. Se tunnetaan yhtenä maailman muinaisista kaupungeista sekä Bysantin ja Ottomaanien valtakunnan entisenä pääkaupunkina. Täällä Aasian ja Euroopan leikkauspisteessä menneisyys ja nykyaika yhdistyy eloisaksi, nykyaikaiseksi metropoliksi. Istanbulissa matkailijat pääsevät kiertelemään historiallisissa basaareissa, tutustumaan ylellisiin hotelleihin ja ostoskeskuksiin sekä sukeltamaan herkulliseen ruokakulttuuriin sekä vilkkaan yöelämän saloihin. Tässä viisi syytä, miksi Istanbulissa vierailu kannattaa.

Luovia valaistusratkaisuja kotiin LEDVANCEn uudella kiskojärjestelmällä5.10.2023 07:30:00 EEST | Tiedote

Kodin eri tiloissa riittävä yleisvalo on hyvän valaistuksen perusta, minkä lisäksi kohdennetulla valolla voi luoda kontrastia ja tunnelmaa. LEDVANCE on tuonut markkinoille uuden Tracklight-kiskojärjestelmän, jossa on valittavana useita kiinnitysvaihtoehtoja ja monenlaisia valaisinpäitä. Nyt jokainen voi suunnitella omaan tyyliinsä ja tarpeeseensa sopivan kiskovalaisinkokonaisuuden.

ECOVACSin neliskanttinen DEEBOT X2 OMNI -puhdistusrobotti siivoaa hankalimmatkin kulmaukset3.10.2023 08:30:46 EEST | Tiedote

Kodin robotiikan asiantuntija ECOVACS on julkaissut uuden DEEBOT X2 OMNI -puhdistusrobotin, joka sekä imuroi että pesee lattiat. ECOVACSin lippulaivamallin neliskanttinen muotoilu auttaa ulottumaan paremmin myös huoneen kulmiin ja reuna-alueisiin, joihin perinteisellä robottipuhdistimella on hankalaa yltää. ECOVACSin DEEBOT X-sarjan moppaavissa robotti-imureissa on uudistetun muotoilun lisäksi päivitettyjä navigaatio-ominaisuuksia sekä parempi suorituskyky.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme