Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hietasaaren ja Sisäsataman asemakaavatyö alkaa: vaikuta suunnitteluun!

Jaa

Hietasaaren ja Sisäsataman asemakaavatyö on alkamassa. Kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 27.9.–11.10.2023. Suunnitelman avulla kysytään mielipiteitä asemakaavan tavoitteista sekä kerrotaan tarkemmin kaavatyön etenemisestä. Samanaikaisesti on avoinna nettikysely, jolla kerätään taustatietoja asemakaavamuutoksen suunnittelun pohjaksi.

Sisäsatama ja Hietasaari. Kuva: Vaasan kaupunki / Kimmo Makkonen
Sisäsatama ja Hietasaari. Kuva: Vaasan kaupunki / Kimmo Makkonen

Kyselyyn voi vastata osoitteessa: www.vaasa.fi/ak1123

- Alue, jota asemakaavamuutos koskee, on hyvin tärkeä ja arvokas osa Vaasaa. Osallistumalla kyselyyn voit kertoa, mitkä asiat alueella ovat mielestäsi erityisen tärkeitä sekä ideoida alueen kehittämistä, kertoo kaavoitusarkkitehti Emma Widd.

 Vanha asemakaava vuodelta 1855

Asemakaavan tavoitteena on tutkia keskustan ja Vaskiluodon välissä sijaitsevan alueen käyttöä ja kehittämismahdollisuuksia, sekä päivittää alueen voimassa olevia asemakaavoja. Hietasaaressa on voimassa Vaasan ensimmäinen, vuonna 1855 vahvistettu asemakaava ja keskustan puolella on voimassa useampi eri ikäinen kaava.

- Alueen asemakaavat ovat niin vanhoja, että ne eivät enää tarkoituksenmukaisella tavalla ohjaa alueen kehittämistä, Widd kuvailee.

Uusi kävely- ja pyöräilysilta Hietasaareen mahdollinen

Kaavamuutoksella on tarkoitus mahdollistaa korkealaatuisen pyöräbaanan rakentaminen alueen läpi. Samalla selvitetään mahdollisuutta rakentaa uusi kävely- ja pyöräilysilta, joka johtaisi Hietasaarenkadulta Hietasaareen.

Lisätietoa tietoa kaavamuutoksesta löytyy kaavan hankesivulta: www.vaasa.fi/ak1123

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kaavoitusarkkitehti Emma Widd, puh. 040 354 2819, emma.widd@vaasa.fi

Kuvat

Sisäsatama ja Hietasaari. Kuva: Vaasan kaupunki / Kimmo Makkonen
Sisäsatama ja Hietasaari. Kuva: Vaasan kaupunki / Kimmo Makkonen
Lataa

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme