Gummerus

Pulitzerilla Luotto-romaanistaan palkittu Hernan Diaz saapuu Helsingin kirjamessuille lokakuussa

Jaa

Amerikkalaiskirjailija Hernan Diaz esiintyy Helsingin kirjamessuilla Senaatintori-lavalla sunnuntaina 29.10. klo 14. Hänelle myönnettiin keväällä kirjallisuuden Pulitzer-palkinto nerokkaasta romaanistaan Luotto (Gummerus), joka on ilmestynyt nyt suomeksi.

Mestariteos” – Der Spiegel

Kaikki tietävät rikkaan pariskunnan Benjamin ja Helen Raskin, legendaarisen Wall Street -pohatan ja eksentrisen aristokraattiperheen tyttären. Mutta millä hinnalla Raskit ovat saavuttaneet omaisuutensa? Vuonna 1937 koko kaupunki on lukenut paljastusromaanin pörssikeinottelijan elämästä, mutta Benjamin Rask ei sulata teoksen tulkintaa tapahtumista. Hän palkkaa haamukirjoittajan muistelmilleen muokatakseen totuutta itselleen mieluisaksi. Kuka todella veteli Wall Streetin naruja vuoden 1929 suuren pörssiromahduksen alla?

Romaanin eri kertojat yrittäjät vuorollaan erottaa faktan fiktiosta, omista tarkoitusperistään käsin. Tuloksena on silmiä avaava, vastustamattoman jännitteinen kertomus rahasta ja vallasta. Se kattaa koko vuosisadan ja käy yhä riemastuttavammaksi paljastus paljastukselta. 

“Eikö olekin kummallista, että vaikka rahalla on kulttuurissamme lähes uskonnollinen asema, se on suhteellisen näkymätön aihe kirjallisuudessamme?” - Hernan Diaz

Luotto on voittanut Yhdysvaltojen tärkeimmän kirjallisuuspalkinnon Pulitzerin lisäksi arvostetun Kirkus Prize –palkinnon, ja se äänestettiin viime vuonna vuoden parhaaksi romaaniksi Yhdysvalloissa. Luotosta on tekeillä Kate Winsletin tuottama TV-sarja HBO:lle. Romaanin on suomentanut Jaakko Kankaanpää.

Amerikkalaisena eepoksena Luotto vetää vertoja Kultahatulle.” – Oprah Daily

Ainoa asia, mistä saamme varmuuden, on Diazin nerokkuus… Toteutus on elegantti, vastustamaton palapeli.” – The Washington Post

Täydellisesti muotoiltujen lauseiden ja oletusten taitavan kyseenalaistamisen avulla Luotto luo upean muotokuvan New Yorkista koko muutoksen vuosisadan ajalta.” – The Guardian

Argentiinalaissyntyinen Hernan Diaz (s. 1973) on kansainvälinen kirjailijatähti, joka kasvoi Ruotsissa, mutta on asunut suurimman osan elämästään Yhdysvalloissa. Diazin teoksia on käännetty 34 kielelle. 

Hernan Diaz: Luotto
alkuteos Trust
suomentanut Jaakko Kankaanpää
436 sivua
Ilmestynyt myös e- ja äänikirjana, lukijat Anna Saksman, Mikko Leskelä, Hannamaija Nikander ja Markus Niemi
 
Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kirjailija Hernan Diaz. Kuvaaja: Pascal Perich
Kirjailija Hernan Diaz. Kuvaaja: Pascal Perich
Lataa
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? saa tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon29.11.2023 20:00:00 EET | Tiedote

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2023 on valittu kirjailija, toimittaja Antti Järvi teoksestaan Minne katosi Antti Järvi? Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä (Gummerus). Se on ensimmäinen kotimainen tietokirja, joka käsittelee talvisodan jälkeen luovutetulle alueelle vapaaehtoisesti jääneitä suomalaisia. Samalla se on romaanin lailla avautuva teos perhesalaisuudesta ja vaietusta historiasta. Palkinnon saajan valitsi kuuden ehdokaskirjan joukosta lastenkirjailija Linda Liukas.

Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? on Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaana7.11.2023 10:10:42 EET | Tiedote

Arvostetun toimittajan ja tietokirjailijan Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä (Gummerus) on ensimmäinen kotimainen tietokirja, joka käsittelee talvisodan jälkeen luovutetulle alueelle vapaaehtoisesti jääneitä suomalaisia. Samalla se on romaanin lailla avautuva teos perhesalaisuudesta ja vaietusta historiasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme