Messukeskus

Tämän hetken sormusmuotoilu yllättää monimuotoisuudellaan ja rohkeudellaan

Jaa

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun finaalin yleisöäänestys on alkanut. Korumuotoilijoille suunnatussa, nyt 16. kertaa järjestettävässä kilpailussa katsotaan tulevaisuuteen ja etsitään sormusta, jossa on viitteitähuomisenkauneudesta. Finalistisormusten esittely ja muotoilijoita nähdään I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.10.2023. Kilpailun voittaja julkistetaan marraskuussa.

Sormusmuotoilussa nousevat tällä hetkellä aiempaa voimakkaammin esiin monimuotoisuus ja materiaalien kierrätys.
Sormusmuotoilussa nousevat tällä hetkellä aiempaa voimakkaammin esiin monimuotoisuus ja materiaalien kierrätys.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun tämän vuoden teema on Häivähdyksiä. Suunnittelijoita innostettiin poimimaan kilpailutöihin viitteitä huomisen kauneudesta ja ilosta suunnata kohti tulevaisuutta sekä kuvittelemaan, millainen sormusmuotoilu voisi kuvastaa huomista.

Kilpailun finalistit valinneen esiraadin mukaan sormusmuotoilussa nousevat tällä hetkellä aiempaa voimakkaammin esiin muun muassa monimuotoisuus ja materiaalien kierrätys.

”Muotoilussa on nyt leikittelyä ja iloisuutta. On alettu uskaltaa enemmän ja varovaisuus on väistynyt. Myös vastuullisuus ja eettisyys materiaalivalinnoissa nousevat esiin, ja raadin kesken käytiin paljon keskustelua vastuullisuudesta ja vastuullisista toimintatavoista. Toisaalta esimerkiksi kultakorujen valmistuksessa on oltu kierrätyksessä edelläkävijöitä aina”, Suomen Kultaseppien Liiton toiminnanjohtaja Henrik Kihlman kiteyttää esiraadin ajatuksia.

Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Äänestys on käynnissä Häät.fi:n verkkosivuilla 28.9.–31.10.2023. Voittajasormuksen suunnittelija saa I love me -messujen lahjoittaman 3000 euron palkinnon.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun finalistit ja esiraadin kommentit finalistitöistä:

Colorito | Suunnittelija: Petri Eklöf, Atelier Eklöf

Innovatiivisuutta, teknistä kekseliäisyyttä ja briljanssia. Äkkiseltään äärimmäisen yksinkertainen, mutta kun mennään pintaa syvemmälle, paljastuu paljon hienoja asioita. Rungon ja vanhojen materiaalien yhdistäminen on ehdottomasti se mielenkiintoisin juttu.

Hauru | Suunnittelija: Anu Kaartinen, Anu Kaartinen Jewellery

Vahva sanoma. Muoto ja merkityksellisyys vievät mukanaan. Rakkolevä ei sinänsä välttämättä herätä positiivisia ajatuksia, mutta yhtäkkiä se on kaunis koru. Tämä on ihana ajatus.

Carousel | Suunnittelija: Eva Kuczora, Linea Design Finland

Selkeä ja samalla mukana on futuristista lentävää lautasta ja 60-luvun lopun meininkiä. Hyvin persoonallinen, mutta myös yksinkertainen. Sormus käy todella monelle, vaikka on kooltaan isompi. Muotoilu nivoutuu hienosti kilpailun teemaan.  

Huomenna | Suunnittelija: Mika Paasonen, Paaso Jewellery Company

Keveys, jatkuvuus ja pehmeys. Klassinen aihe on viety nykymuotoon. Muodot on saatu orgaanisiksi ja eläväisiksi tönkköyden sijaan.

Nuput | Suunnittelija: Satu Pyhänniska, Pyhänniska Koruntekijä

Hienoa että mukana on hopeasormus. Muotoilussa on potentiaalia kokonaiseen nuppukorujen sarjaan vaikkapa eri värisillä kivillä toteutettuna. Kivet on hankittu oululaiselta toimittajalta ja sormukseen käytetty hopea on kierrätettyä.

Flower Ring | Suunnittelija: Jouni Saarenpää, Unique Jewels

Raikas yhdistelmä orgaanisuutta ja metallia. Klassinen, mutta innovatiivinen: raikkaus tulee aidosta luonnonkukasta. Ihanasti yksityiskohtia ja paljon katsottavaa, silti harmoninen. Huikeat mahdollisuudet vientiin ja kustomointiin.

Aina | Suunnittelija: Lauri Silván, Laatukoru

Näyttävä mutta selkeä ja miellyttävä pitää päällä. Sisältää sellaisia elementtejä, että se voisi hyvin olla laajan ostajakunnan kestosuosikki. Sormus voisi olla mielenkiintoisen näköinen eri versioissa, esimerkiksi keltakultaisena.

Puutarha | Suunnittelija: Mika Tarkkanen, Kultaseppämestari Tarkkanen

Runsas, teatraalinen ja huomiota herättävä. Sormus ei jää huomaamatta ja herättää varmasti keskustelua. Timanttisormus – ei tyypillinen, vaan tarinallinen. Tämän voisi kuvitella kuninkaallisiin hoveihin tai valtiokutsuille. Punakultaa on nähty maailmalla jo pitkään, kiva että tulee tännekin.

Juuret | Suunnittelija: Robert Tarkkanen, Kultaseppämestari Tarkkanen

Herkullisen näköinen sormus, jolla on upea vahva tarina ja vahva muotokieli. Ukrainan maaperästä kaivetut ja paikallisen kivenhiojamestarin hiomat kivet ja Ukrainaa symboloiva kukka.

Uusi alku | Suunnittelija: Ville Tuovinen, Kultaseppämestari Tarkkanen

Turmaliini on uniikki ja huomiota herättävä ja vangitsee katseen. Art deco -henkinen, voisi olla myös miehen sormus. Erilaisilla kivillä toteutettuna sarjatuotannon mahdollisuuksia.

Kilpailun äänestys löytyy täältä: https://www.haat.fi/vuoden-kaunein-sormus

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun finalistit valinneeseen esiraatiin kuuluivat toiminnanjohtaja Henrik Kihlman, Suomen Kultaseppien Liitto; radiotoimittaja/Aito Iskelmä ja näyttelijä Hanna Kinnunen; yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, Designmuseo; vaikuttaja ja podcast-juontaja Sara Parikka; johtava intendentti Hanne Siekkinen, Huutokauppa Helander; viestinnän asiantuntija Pia Sievinen, Helsingin Messukeskus ja päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, Häät-lehti ja Häät.fi.

Finalistisormusten esittely ja muotoilijoita nähdään I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.10.2023.

Kuvat finalistisormuksista ovat ladattavissa täältä.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun aiemmat voittajat:  

2022: Eva | Suunnittelija: Maria Karlström, Guldviva

2021: Forget-me-not | Suunnittelija: Pia-Mari Jull, Versatile Idea 

2020: Routa | Suunnittelija: Annika Takanen, Festive-timanttikorut

2019: Pretty in Pink | Suunnittelija: Laura Darth, By Laura Darth

2018: Satumetsä | Suunnittelija: Kristian Saarikorpi, Saarikorpi Design

2017: Keto | Suunnittelija: Jussi Louesalmi, Au3 Kultasepät

2016: Kide | Suunnittelija: Olli Johan Lindroos, E. Lindroos Oy 

2015: Pitsi | Suunnittelija: Lauri Eno, Hieno Jewel

2014: Fanny Rose | Suunnittelija: Annette Tillander, Annette Tillander Oy Ab

2013: Eden | Suunnittelija: Carina Blomqvist, Carina Blomqvist Design

2012: Lumi | Suunnittelija: Olli Johan Lindroos, E. Lindroos Oy

2011: Tulppaani Passionale | Suunnittelija: Reijo Andreasen, Kultasepät Andreasen 

2010: Praha | Suunnittelija: Mika Tarkkanen, Kultaseppämestari Tarkkanen

2009: Tunteiden vuori | Suunnittelija: Mika Tarkkanen, Kultaseppämestari Tarkkanen 

2008: Ornamentti | Suunnittelija: Tero Hannonen, Au3 Kultasepät

Lisätiedot:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Sari Yli-Salomäki, päätoimittaja, Häät-lehti ja Häät.fi, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi  

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut, Häät-lehti ja Häät.fi. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 16. kerran. I love me tuo kauneuden, muodin ja hyvinvoinnin kiinnostavimmat brändit ja tuoreimmat ilmiöt Helsingin Messukeskukseen 20.–22.10.2023. www.iloveme.fi | @iloveme_official Häät-lehti ja Häät.fi ovat hääparin henkilökohtainen avustaja tärkeän päivän kynnyksellä. www.häät.fi | @haatfi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Sari Yli-Salomäki, päätoimittaja, Häät-lehti ja Häät.fi, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Perhokalastus tekee vahvan esiinmarssin Vene 24 Båt -messujen kalastusalueelle4.12.2023 15:47:14 EET | Tiedote

Vapaa-ajankalastuksen sisältö jatkaa kasvua venemessuilla ensi helmikuussa kun perhokalastus liittyy vihdoin mukaan tarjontaan. Kalastusalueella esitellään perhokalastusvälineitä ja -varusteita ja luvassa on laadukasta ohjelmaa sekä opastusta alan huippujen toimesta. Yleisö voi testata perhovapoja perhonheittobaanalla. Helsingin kansainväliset venemessut Vene 24 Båt järjestetään 9. -18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Studiassa 2023 kohdattiin tulevaisuuden merkeissä ja tutustuttiin opintomahdollisuuksiin 13 400 nuoren voimin29.11.2023 17:30:00 EET | Tiedote

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia toi Helsingin Messukeskukseen kahden päivän aikana 13 400 uteliasta nuorta, jotka tutustuivat tulevaisuuden yli 130 näytteilleasettajan tarjoamiin opiskelu- ja uramahdollisuuksiin Suomessa ja maailmalla. Keskiviikkona kuultu Presidenttiehdokkaat grillissä -tentti herätti kiinnostusta ja sai ennätysyleisön. Studian järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

Atlantin ylittänyt Jari Saario veneineen Vene 24 Båt -messuilla29.11.2023 13:38:45 EET | Tiedote

Palomies, pelastussukeltaja Jari Saario teki vuonna 2023 ainutlaatuisen Atlantin valtameren ylityksen soutuveneellä kaksi kertaa. Matkaa seurattiin tammikuusta lokakuuhun suurella kiinnostuksella. Nyt Saario on kertomassa hurjasta reissustaan, sen haasteista ja huippuhetkistä venemessuilla. Saario tuo Vene 24 Båt -messuille 9. – 18.2.2024 Helsingin Messukeskukseen soutuveneensä, jossa vietti 178 vuorokautta ja jolla souti 11 800 km.

EMBARGO 28.11.2023 klo 12.30 Hausjärven lukio palkittiin Studia-messuilla kestävän kehityksen edistämisestä: ”Pienet lukiot voivat kääntää pienuuden voimavaraksi heikkouden sijaan”28.11.2023 12:30:00 EET | Tiedote

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Helsingin Messukeskus myönsivät tänään avautuneilla Studia-messuilla 2000 euron arvoisen lukiolaisstipendin Hausjärven lukiolle. Vuonna 2023 stipendin myöntöperusteissa korostuivat opiskelijalähtöisesti koulussa tehdyt kestävyysinnovaatiot. Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023 yhteistyössä Suomen Lukiolaisten liiton kanssa.

Studiassa 2023 kohtaavat tulevaisuuttaan suunnittelevat nuoret ja presidenttiehdokkaat27.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia tuo yhteen opintojaan suunnittelevat nuoret ja 130 vaihtoehtoja tarjoavaa näytteilleasettajaa sekä tarjoaa ajankohtaisen ohjelman. Keskiviikon 29.11. Presidenttiehdokkaat grillissä -keskustelussa ehdokkaat vastaavat Suomen Lukiolaisten Liiton kysymyksiin, miten he edistäisivät nuorille tärkeitä asioita. Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023 yhteistyössä Suomen Lukiolaisten liiton kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme