Messukeskus

Studia 2023 tuo yhteen seuraavia askeleitaan suunnittelevat opiskelijat ja ajankohtaisen opinto- ja uratarjonnan

Jaa

Suomen suurimman opiskelu- ja uratapahtuman Studian ohjelma on julkistettu. Tapahtuma tarjoaa ajankohtaisen ja monipuolisen ohjelmakokonaisuuden toisen asteen opiskelijoille, työelämässä jo mukana oleville ja alanvaihtajille. Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023 yhteistyössä Suomen Lukiolaisten liiton kanssa.

Keskiviikkona 29.11. Studiassa kuullaan presidenttiehdokkaita, jotka vastaavat Suomen Lukiolaisten Liiton tentissä siihen, miten he edistäisivät nuorille tärkeitä asioita.
Keskiviikkona 29.11. Studiassa kuullaan presidenttiehdokkaita, jotka vastaavat Suomen Lukiolaisten Liiton tentissä siihen, miten he edistäisivät nuorille tärkeitä asioita.

Studia 2023 tuo yhteen seuraavia askeleitaan suunnittelevat opiskelijat ja 130 näytteilleasettajaa. Mukana ovat Suomen johtavat yliopistot ja ammattikorkeakoulut sekä kansanopistoja, ammatillisia oppilaitoksia ja valmennusalan yrityksiä.

Studiassa kuullaan kahden päivän ajan ajankohtainen ja runsas ohjelmakokonaisuus. Puheenvuoroja on muun muassa siitä, mitä tehdä ammatillisen koulutuksen jälkeen ja miten kansanopisto voi olla tie yliopisto-opintoihin sekä poliisiopintojen ja merivoimien tarjoamista uramahdollisuuksista. Ura- ja opintopoluistaan sekä opintoihin hakeutumisesta kertovat muun muassa HUS:n Diagnostiikkakeskuksen asiantuntijat ja Merivoimien toisen vuosikurssin merikadetit.

”Opiskelupaikan valinta ja oman uran suunnittelu ovat nuorelle elämän suurimpia valintoja. Studia antaa mahdollisuuden vertailla, tutustua, kysyä ja kyseenalaistaa vaihtoehtoja. Tiedon, klinikoiden ja konkreettisten välineiden lisäksi Studiassa ovat esillä erilaiset urapolut ja opiskelijatarinat. Vuosittain eniten kiitosta saavatkin oppilaitosten osastoilla olevat opiskelijat, joita opiskelijaksi haluavat pääsevät kohtaamaan”, Helsingin Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila sanoo.

Ohjelmaa presidenttiehdokkaiden grillistä Sami Sykön kyselytuntiin ja opiskelijoiden hyvinvointiin

Keskiviikkona 29.11. Studiassa kuullaan presidenttiehdokkaita, jotka vastaavat Suomen Lukiolaisten Liiton tentissä siihen, miten he edistäisivät nuorille tärkeitä asioita. Sykön kyselytunnilla muotivaikuttaja ja LUT-yliopiston työelämäprofessori Sami Sykkö jututtaa Suomen vauhdikkainta rehtoria Juha-Matti Saksaa, joka kertoo miksi LUT:ssa on tyytyväisimmät opiskelijat.

”Toinen aste on nuorten elämässä tärkeä nivelvaihe, jolloin tehdään suuria päätöksiä tulevaisuuden suhteen. Kokonaisuus voi olla jännittävä, mutta tieto ja ymmärrys tulevaisuuden mahdollisuuksista voivat kirkastaa vaihtoehtoja. Olemme ylpeitä siitä, että Studia tuo saman katon alle näin monta eri tahoa, jotta nuorten olisi helpompi miettiä omaa suuntaansa”, Suomen Lukiolaisten Liiton varapuheenjohtaja Patrik Wilska tiivistää.  

Studiasta saa tietoa myös tutkinnon suorittamisesta ulkomailla; miten ja milloin ulkomaisiin korkeakouluihin haetaan ja mistä saa tietoa eri vaihtoehdoista. Nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihdon vapaaehtoisohjelmien osallistujat kertovat vapaaehtoistyöstä ulkomailla.

Ajankohtaiset kokonaisuudet opiskelijoiden hyvinvointia tukemaan ja opinto-ohjaajille

Studian kaksipäiväinen ohjelma pitää lisäksi sisällään laajan opiskelijoiden hyvinvointiin ja jaksamiseen keskittyvän kokonaisuuden, jossa teemoina ovat muun muassa nuorten yksinäisyys oppilaitoksissa, opiskelijoiden tukeminen, ADHD-oireisen oppijan tukeminen ja nuorten muistihaasteet.

Eri koulutustasojen opinto-ohjaajille suunnattu seminaari järjestetään Jatkuvan oppimisen lavalla yhteistyössä Suomen opinto-ohjaajat ry:n kanssa. Seminaarin tämän vuoden teemat ovat Maailma on auki jatko-opintoihin – mahdollisuuksia toisen asteen jälkeen sekä Opiskelijoiden hyvinvointia eri näkökulmista.

Studian 2023 koko ohjelma ja mukana olevat näytteilleasettajat löytyvät osoitteesta: studiamessut.fi

Lisätiedot:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään 28.–29.11.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

Yhteyshenkilöt

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kevätmessujen Ideapihat herättelee mielikuvitusta ja kutsuu käyttämään tuttuja elementtejä uusin tavoin22.2.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Kevätmessujen uutuuksiin lukeutuva Ideapihat-alue esittelee kuusi inspiroivaa, ideoita tarjoavaa teemapihaa ekologisesta risupihasta ja idearikkaasta kierrätyspihasta puu- ja luonnonkivirakenteiseen pihaan. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus aloittaa kevään Helsingin Messukeskuksessa 21.–24.3.2024.

Lapsimessut järjestetään samanaikaisesti Lemmikkimessujen ja uuden Ruoka 24 -tapahtuman kanssa19.2.2024 10:19:20 EET | Tiedote

Lapsiperheiden ja odottajien oma tapahtuma Lapsimessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.4.2024. Samalla lipulla portit avautuvat myös Lemmikkimessut Helsinkiin sekä uuteen Ruoka 24 -tapahtumaan. Uusia messualueita tänä vuonna ovat: Kotimaassa tuotettu, Ihmeellinen Pieni Maailma ja Sporttialue. Avauspäivänä on luvassa ohjelmaa kasvatusalan ammattilaisille.

VENE 24 BÅT -MESSUILLE TULTIIN TOSITARKOITUKSELLA18.2.2024 18:15:00 EET | Tiedote

Tänään sunnuntaina 18.2. päättyneet Vene 24 Båt -messut keräsi yli 57 000 veneilijää. vesiharrastajaa ja kalastajaa Helsingin Messukeskukseen. Liikkeellä oltiin tositarkoituksella ja kauppa kävi niin vene- kuin tarvikehalleissakin. Venemessuja haastoi tänä vuonna poikkeuksellisen monta asiaa, sekä vaaliviikonloppu että joukkoliikennelakot. Yleistunnelma venemessuilla oli kuitenkin aurinkoinen ja tapahtumaan oltiin tyytyväisiä. Vene 24 Båt -messut järjestettiin 9. – 18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Pelasta Itämeri -palkinnon sai Kiteen Mato ja Multa16.2.2024 18:44:32 EET | Tiedote

Suomen Messusäätiön rahoittaman 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon sai tänä vuonna Kiteen Mato ja Multa Oy, joka on pioneeri meriruokon hyödyntämisessä kuivikkeena ja kasvualustana. Toiminta vähentää ravinnekuormitusta meressä. Ruoko on nopeakasvuinen kasvi, joka sitoo tehokkaasti hiiltä. Kun ruokopohjaisilla tuotteilla voidaan korvata turvepohjaisia tuotteita, käytön hiilijalanjälki pienenee huomattavasti. Samalla saadaan ruokojen ravinteet kiertoon. Palkinto jaettiin Vene 24 Båt -messuilla Itämeri-päivänä perjantaina 16.2.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye