Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kouluissa vietetään juhlaviikkoa 75-vuotiaan kouluruokailun kunniaksi 2. – 6.10.2023

Jaa

Espoo Catering Oy juhlistaa tätä upeaa innovaatiota Kouluruoka 75 -juhlaviikolla Espoon kouluissa. Juhlaviikon tarkoituksena on kertoa espoolaisille koululaisille kouluruoan historiasta, herättää ylpeyttä kouluruoasta ja osallistaa oppilaat kehittämään tulevaisuuden kouluruokaa. Espoo Catering tarjoilee juhlaviikon aikana suosikkiruokia eri vuosikymmeniltä ja viikko huipentuu perjantaina tarjottavaan juhla-ateriaan. Viikon aikana oppilaat voivat myös äänestää viikon parhaan ruoan.

Pinaattiohukaiset

Kouluruoka on suomalainen innovaatio, josta voimme olla ylpeitä! 

Suomalainen sosiaalinen innovaatio nimeltä kouluruokailu kehittyi unelmasta saada lapset kouluun ja luoda Suomen nuorelle kansalle parempi tulevaisuus. Suomalainen kouluruokailu on kulkenut pitkän matkan köyhäinavusta kansainväliseksi edelläkävijäksi. Vuosien varrella kouluruokailu ja sen rooli ovat kehittyneet valtavasti. Lautasen ympärille on kasvanut monipuolinen ruokakasvatuskokonaisuus, mutta perusta on pysynyt samana: ruokaa tasapuolisesti ja tasa-arvoisesti kaikille.

Suomi loi vuonna 1948 – ensimmäisenä maana maailmassa – maksuttoman kouluruokailun. Nykyäänkin sitä tarjoaa lapsilleen vain kaksi maata maailmassa, Suomi ja Ruotsi. Muissa maissa oppilaat tuovat eväät mukanaan tai ostavat ruokaa koulusta.

Lisätietoa Espoo Cateringin kotisivuilla:

Kouluruoan historia - Kouluruoka on suomalainen innovaatio, josta voimme olla ylpeitä!

Kouluruoka 75 vuotta -juhlaviikko Espoo Cateringissa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Espoo Catering Oy

Espoo Catering Oy on Espoon kaupungin tytäryhtiö, joka tuottaa Espoon kaupungin ateriapalveluita junioreista senioreihin. Valmistamme päivittäin noin 80 000 ateriaa. Toteutamme myös kokous- ja juhlapalvelutarjoiluja.

Meillä on noin 200 ammattikeittiötä ja lisäksi toimitamme ruokaa noin 130 palvelupisteeseen. Monipuolisia catering-palveluja toteuttaa 480 palveluhenkistä alan ammattilaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 29.11.202329.11.2023 19:13:42 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi esiopetuspaikan osoittamisperusteiden ja painotetun opetuksen sekä montessoriopetuksen oppilasvalintaperusteiden muuttamisen. Lautakunta päätti myös muun muassa, että Kivimiehen koulun englanninkielinen käyttönimi on Kivimies International School. Lautakunta jätti pöydälle Sunan koulun opetuksen järjestämisen peruskorjauksen ja laajennuksen aikana. Lautakunta edellyttää, että valmistellaan toimenpide-ehdotuksia yhtenäisen toiminnan jatkamisen mahdollisuuksista muun muassa kuorotoiminnan osalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme