Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa isännöi kaupunkipolitiikan huipputapahtumaa

Jaa

Vaasan kaupunki järjestää Kansallisen Kaupunkifoorumin 4.– 5.10. yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Päivien aikana keskustellaan muun muassa kansainvälisestä ja pohjoismaisesta yhteistyöstä, onnellisuudesta sekä turvallisuudesta. Vaasassa pidetään myös Innokaupunkien päätapahtuma samalla viikolla.

Kaupunkifoorumi 2023
Kaupunkifoorumi 2023 Vaasan kaupunki

Tapahtumaan osallistuu noin 150 kaupunkikehittäjää kaupungeista, valtiolta, tutkimuslaitoksista ja yrityksistä. Teemana tänä vuonna on Maailmalta meille – meiltä maailmalle.

Foorumissa käsitellään muun muassa kansainvälistä yhteistyötä, joka on perustana Suomen ja suomalaisten kaupunkien menestymiselle. Vaasassa kun ollaan, niin myös pohjoismainen yhteistyö sekä onnellisuus ovat luonnollisesti agendalla. Foorumissa käsitellään myös hallituksen kaupunkipolitiikan linjauksia sekä tänä päivänä hyvin ajankohtaisia turvallisuus- ja huoltovarmuusteemoja.

Odotettuja puhujia meiltä ja maailmalta

Kaksi päivää kestävässä tapahtumassa on mukana merkittäviä puhujia, esimerkiksi professori, entinen pääministeri Alexander Stubb, kansanedustaja, entinen ulkoministeri Pekka Haavisto, kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen, onnellisuustutkija Ilona Suojanen sekä Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun sotilasstrategian opettaja, everstiluutnantti Joakim Paasikivi. Tapahtuma on pääosin suomenkielinen. Ohjelma kokonaisuudessaan täällä: https://www.vaasa.fi/uploads/2023/09/94d6e51d-kaupunkifoorumi23-ohjelma.pdf

Median edustajat ovat tervetulleita kuulemaan asiantuntijoiden puheenvuoroja Kaupunkifoorumiin 4.–5.10. Åbo Akademille (Rantakatu 2, 65100 Vaasa). Median edustajia pyydetään ilmoittamaan saapumisesta ja sen ajankohdasta etukäteen sähköpostilla osoitteeseen: susanna.slotte-kock@vaasa.fi. Tapahtuman tunniste sosiaalisessa mediassa on #kaupunkifoorumi2023.

Innokaupunkien edustajat myös Vaasassa

Samalla viikolla Vaasassa pidetään myös Vuoden 2023 Innokaupunkien päätapahtuma 5.–6.10. Innokaupungit ovat suomalaisia yliopisto- ja yliopistokeskuskaupunkeja, jotka ovat määritelleet omat osaamisen ja kehittämisen kärkiteemansa valtion kanssa tehtyihin ekosysteemisopimuksiin. Mukana on yhteensä 19 kaupunkia ja yksi kunta.

Tapahtuma kokoaa Vaasaan Innokaupunkien koordinaattoreita, hanketoteuttajia, rahoittajia, ohjausryhmää sekä muita innovaatioekosysteemien kehittämisestä kiinnostuneita. Tapahtuman ohjelma: https://www.innokaupungit.fi/vaasa/vuoden-2023-innokaupunkien-paatapahtuma-vaasassa-5-6-10/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Kaupunkifoorumista:

Yhteiskuntasuhdevastaava Susanna Slotte-Kock, Vaasan kaupunki
susanna.slotte-kock@vaasa.fi, puh. 040 685 1187

Viestintäasiantuntija Tiina Kytömäki, TEM
tiina.kytomaki@gov.fi, puh. 050 566 0938

Lisätietoja Innokaupunkien päätapahtumasta:

Strategia- ja projektisuunnittelija Maria Backman, Vaasan kaupunki
maria.backman@vaasa.fi, puh. 040 554 1900

Kehittämispäällikkö Suvi Aho, Pirkanmaan liitto
suvi.aho@pirkanmaa.fi, puh. 044 422 2044

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye