Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusoten asiakas- ja potilastietojärjestelmien uudistus on edennyt loppusuoralle

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden yhtenäistäminen on edennyt viimeisiin käyttöönottoihin. Syksyn aikana Nurmijärvellä otetaan käyttöön uudet asiakas- ja potilastietojärjestelmät ja Hyvinkäällä käyttöönotetaan uusi sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmä.

Hyvinvointialueen yhtenäisellä asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuudella on merkittäviä vaikutuksia asiakasprosessien, toimintatapojen ja kirjaamiskäytäntöjen sujuvoittamiseen ja yhdenmukaistamiseen koko hyvinvointialueella. Yhtenäisten järjestelmien myötä myös moniammatillinen yhteistyö ja sote-ammattilaisten välinen viestintä helpottuu.  

– Yhtenäinen pelikenttä mahdollistaa uudenlaisten palveluiden kehittämisen hyvinvointialueen asukkaiden parhaaksi. Esimerkiksi digitaalisten asiointikanavien yhdenmukaistaminen ja sujuvoittaminen onnistuu yhtenäisen asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden myötä, kertoo hankejohtaja Petteri Puurunen

Muutos sujuvoittaa asukkaiden ja ammattilaisten arkea 

Uusi asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuus korvaa 16 kuntayhtymän alueella käytössä ollutta järjestelmää. Uusi järjestelmäkokonaisuus toimii OMNI360-tuoteperheen alla, ja sen toimittaa CGI Suomi Oyj. 

Uuteen järjestelmäkokonaisuuteen on siirrytty vaiheittain viimeisen vuoden aikana, ja edessä olevat kolme suurta käyttöönottoa ovat hankkeen viimeiset suuret toiminnalliset muutokset: syksyn aikana uuden järjestelmän pariin ponnistetaan 2.10. alkaen sosiaalihuollon palveluissa Nurmijärvellä ja Hyvinkäällä sekä Nurmijärvellä vielä 16.10. suun terveydenhuollon osalta ja 1.11. alkaen perusterveydenhuollon osalta.  

– Käyttöönottojen yhteydessä voi esiintyä väliaikaista hitautta palveluissa, kun teemme testauksia ja esimerkiksi järjestämme koulutuksia. Lopputuloksena on kuitenkin entistä toimivampi ja yhtenäisempi järjestelmäkokonaisuus, joka helpottaa sekä asukkaiden että Keusoten ammattilaisten arkea, kertoo kehittämispäällikkö Paula Tiilikainen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petteri Puurunen
hankejohtaja
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
petteri.puurunen@keusote.fi

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Ravitsemushoitoa tehostamalla ja vajaaravitsemuksen riskiä seulomalla haetaan kustannussäästöjä hyvinvointialueille27.2.2024 09:54:59 EET | Tiedote

Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ovat julkaisseet uudistetun ravitsemushoitosuosituksen. Suosituksen tavoitteena on tehostaa ravitsemushoitoa ja -ohjausta osana potilaan kokonaisvaltaista hoitoa sekä edistää kansalaisten ravitsemusterveyttä. Keski-Uudenmaan alueellinen ravitsemuskoulutuspäivä järjestetään 6.3.2024 Hyvinkään sairaalalla ja etänä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye