Nyrok City -näyttely – Kutsu avoimeen lehdistötilaisuuteen 9.10. klo 11–13

Jaa

Mauri Kunnaksen Nyrok City -sarjakuvaoriginaalit esillä Näyttelykeskus WeeGeen syksyssä 10.10.–12.11.2023

Mauri Kunnas ja Harri Römpötti lukevat Nyrok City -sarjakuvaa pöydän ääressä.
Mauri Kunnas (oik.) ja Harri Römpötti Pekka Rousi Näyttelykeskus WeeGee

Nyrok City – For Your Eyes Only -näyttely kurkistaa kotimaisen populaarimusiikin ja sarjakuvan historiaan. Vuosina 1975–1986 ilmestynyt Mauri Kunnaksen legendaarinen Nyrok City -sarjakuva käsitteli räävittömästi populaarikulttuurin ajankohtaisia ilmiöitä ja vitsaili niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin musiikki- ja elokuvatähtien kustannuksella. Näyttelyssä esillä olevissa piirroksissa seikkailevat muun muassa Eppu Normaali- ja Hanoi Rocks -yhtyeen jäsenet sekä Vesa-Matti Loiri ja Frederik.

Nyrok Cityn parissa kasvanut sukupolvi pääse takaisin suomirockin kultakauteen vitsikkäiden tarinoiden ja humoristisen dialogin kautta. Nuoremmille näyttely tarjoaa ajankuvaa ja katsauksen suomirockin alkutaipaleeseen. Nyrok City -originaaleja on nyt ensi kertaa laajasti esillä, sillä teoksiaan tarkoin varjeleva Kunnas käyttää töissään herkästi haalistuvia vesivärejä. 12 sarjakuvaoriginaalin lisäksi nähtävillä on luonnoksia ja yksittäisinä julkaistuja piirroksia suomirockin tunnetuista tähdistä.

Näyttelyn kumppani Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee tapahtuman kunniaksi päivitetyn laitoksen sarjakuva-albumista ”The very best & the wörst of Nyrok City.” Uudesta laitoksesta on vähän pyyhitty pölyjä: jotakin on poistettu ja muutama ennen kirjassa julkaisematon juttu lisätty. Kirja on saatavilla myös Näyttelykeskus WeeGeen EMMA Shopista.

Avoimessa lehdistötilaisuudessa ma 9.10. klo 11–13 on mahdollisuus haastatella ja kuvata näyttelyn yhdessä kuratoineita Mauri Kunnasta ja toimittaja-sarjakuva-asiantuntija Harri Römpöttiä Tilaisuus pidetään Nyrok City -näyttelyssä Näyttelykeskus WeeGeellä, osoite Ahertajantie 5, Tapiola, Espoo. Osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittaudu tällä lomakkeella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Mauri Kunnas ja Harri Römpötti lukevat Nyrok City -sarjakuvaa pöydän ääressä.
Mauri Kunnas (oik.) ja Harri Römpötti
Lataa
Mauri Kunnas: Nyrok City – For Your Eyes Only -näyttelyn kuvituskuva.
Nyrok City – For Your Eyes Only -näyttely WeeGeellä 10.10.–12.11.2023
Lataa

Linkit

Näyttelykeskus WeeGee on monipuolinen museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus Espoon Tapiolassa. WeeGee toimii Aarno Ruusuvuoren (1925–1992) suunnittelemassa entisessä Weilin&Göösin kirjapainotalossa. WeeGeellä sijaitsevat EMMA – Espoon modernin taiteen museo, KAMU Espoon kaupunginmuseo, Mauri Kunnas -näyttely ja kesäisin avoinna oleva, arkkitehti Matti Suurosen (1933–2013) suunnittelema Futuro-talo. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 29.11.202329.11.2023 19:13:42 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi esiopetuspaikan osoittamisperusteiden ja painotetun opetuksen sekä montessoriopetuksen oppilasvalintaperusteiden muuttamisen. Lautakunta päätti myös muun muassa, että Kivimiehen koulun englanninkielinen käyttönimi on Kivimies International School. Lautakunta jätti pöydälle Sunan koulun opetuksen järjestämisen peruskorjauksen ja laajennuksen aikana. Lautakunta edellyttää, että valmistellaan toimenpide-ehdotuksia yhtenäisen toiminnan jatkamisen mahdollisuuksista muun muassa kuorotoiminnan osalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme