Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan 3.10. kokouksen ennakkotiedote

Jaa
Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan kokous on tiistaina 3. lokakuuta klo 16.15. Lautakunta käsittelee muun muassa pelastustoimen palvelutasopäätöstä ja toimialan osallisuussuunnitelmaa.

Pelastustoimen palvelutasopäätös vuosille 2024–2026

Lautakunta käsittelee ehdotusta Helsingin pelastustoimen palvelutasopäätökseksi vuosille 2024–2026. Palvelutasopäätöksessä kuvataan pelastustoimen palvelujen taso, laajuus, keskeiset sisällöt sekä käytettävät voimavarat.

Palvelutasopäätöksessä huomioidaan toimintaympäristön arvioinnin perusteella tunnistetut merkittävät riskit ja uhat, joihin pelastustoimen tulee varautua. Se sisältää myös kehittämissuunnitelman, jossa kuvataan palvelujen kehittämis- ja muutostarpeet.

Palvelutasopäätöksen laatimisesta on säädetty laissa pelastustoimen järjestämisestä (613/2021). Sisäministeriön asetuksella (1225/2022) on säädetty tarkemmin palvelutasopäätöksen sisällöstä, rakenteestaja seurannasta sekä aluehallintoviraston tekemästä palvelutasopäätöksen arvioinnista.

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta tekee esityksen Helsingin alueen pelastustoimen palvelutasopäätöksestä kaupunginhallitukselle. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto.

Kaupunginvaltuuston päätöksen jälkeen palvelutasopäätöksestä tehdään kooste ja se julkaistaan pelastustoimen verkkosivuilla.

Lisätietoa: johtava tutkija Kari Paasonen, p. 09 310 30025, kari.paasonen@hel.fi

Asukkaiden ja asiakkaiden osallisuutta tuetaan osallisuussuunnitelmalla

Osallisuus on keskeinen terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia edistävä tekijä. Asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on oikeus osallistua ja vaikuttaa kaupungin toimintaan. Tämä edistämiseksi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialle on tehty osallisuussuunnitelma vuosille 2023–2025.

Toimialan osallisuussuunnitelma ja sen toimenpiteet on tehty kaupunkiyhteisten osallisuuden painopisteiden pohjalta. Vuosien 2023–2025 painopisteet ovat kaupunkilaisten osallisuuskokemuksen, työntekijöiden osallisuusosaamisen ja -ymmärryksen ja kaupunkilaisten moniäänisyyden vahvistaminen.

Osallisuuden edistäminen on osa kaikkien kaupungin työntekijöiden työtä ja se kuuluu kaikille. Kaupunkilaisten moniäänisyyden huomioiminen on kaupungin tapa toimia.

Vahvistamme asukkaiden ja asiakkaiden osallisuutta muun muassa kehittämällä asiakaspalautteen keräämisen toimintamallia ja osallisuudesta viestimistä. Varmistamme palveluissa, että asiakkailla on mahdollisuus osallistua palvelujen kehittämiseen ja vahvistamme kokemusasiantuntijatoimintaa ja asiakasraateja.

Kokoamme verkkosivuillemme tietoa osallisuuden toteutumisesta. Lisäksi julkaisemme verkkosivuilla kolmen kuukauden välein palautekatsauksen, johon kootaan ajankohtaiset asiakaspalautteet ja asiakaskokemuksen ilmiöt.

Lautakunnat vahvistavat toimialojen osallisuussuunnitelmat ja raportoivat sen toteutumisesta yhdessä kaupunkistrategian toteutumisen kanssa.


Lisätietoa

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan verkkosivuilla. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme