Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Vaasan ja Kauhajoen alueilla käynnistyvät uudet maanteiden hoitourakat 1.10.2023

Jaa

Vaasan urakassa jatkaa Destia Oy ja Kauhajoella aloittaa uutena urakoitsijana Terranor Oy. Maanteiden hoitourakat ovat kestoltaan viisivuotisia.

Urakoitsijakartta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueelta
Urakoitsijakartta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueelta.

Terranor Oy on ensimmäistä kertaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella urakoitsijana maanteiden hoitourakassa. Destia Oy hoitaa Pohjalaismaakuntien alueella myös Pietarsaaren, Lapuan, Alavuden ja Seinäjoen alueen tiestön. 

Maanteiden hoitourakassa urakoitsijalle kuuluvat alueella sijaitsevien maanteiden kesä- ja talvihoito. Urakoitsija vastaan alueen tienhoidosta, kunnossapidosta ja siihen liittyvistä hankinnoista. 

Vaasan alueella 800 kilometriä ja Kauhajoella 1000 kilometriä hoidettavia teitä 

Vaasan alueen hoitourakkaan kuuluvat Vaasan, Mustasaaren, Maalahden ja Laihian alueella oleva tiestö. Tällä alueella tiestöä on yhteensä noin 800 kilometriä. Näistä sorateitä noin 270 kilometriä ja kävely- ja pyöräilyväyliä 120 kilometriä.  

Kauhajoen alueen hoitourakkaan kuuluvat Kauhajoen, Kurikan, Teuvan ja Karijoen alueen tiestö. Hoidettavaa tiestöä alueella on noin 1000 kilometriä, joista sorateitä 290 kilometriä ja kävely- ja pyöräilyväyliä 70 kilometriä.  

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alue hoidetaan yhdeksän maanteiden hoitourakan voimin. 

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus


Katja Levola, kunnossapitopäällikkö, p. 0295 036 262

Janne Saari, kunnossapitovastaava, p. 0295 022 132

Kaj Mattsson, projektipäällikkö, maanteiden kunnossapito, Vaasa, p. 0295 027 740

Kaj Lytts, projektipäällikkö, maanteiden kunnossapito, Kauhajoki, p. 0295 027 735

etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500
http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisen lausunnon ATP Palloneva Oy:n Pallonevan pohjoisen aurinko- ja tuulivoimahankkeen YVA-ohjelmasta (Etelä-Pohjanmaa)5.12.2023 14:00:00 EET | Tiedote

ATP Palloneva Oy suunnittelee aurinko- ja tuulivoimapuistoa Kauhajoen kaupungin pohjoisosaan. Aurinkopaneelikentät sijoittuisivat osin myös Kurikan kaupungin puolelle. Hankealueen pinta-ala on 1 180 ha ja alueelle suunnitellaan enintään 9 tuulivoimalaa. Aurinkovoimaloita suunnitellaan yhteensä 620 ha alueille, jotka sijoittuisivat pääosin Pallonevan ja Iiroonnevan entisille turvetuotantoalueille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme