Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Terveyssosiaalityö organisoituu uudelleen. Muutokseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut käynnistyivät.

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus on käsitellyt sosiaalihuollon vakanssien uudelleenallokointia ja terveyssosiaalityön muutosta kokouksessaan 22.8.2023. Muutoksella poistetaan päällekkäisyyksiä ja mahdollistetaan terveydenhuollon sekä sosiaalihuollon ammattihenkilöiden rinnakkainen työ palveluiden vaikuttavuuden tehostamiseksi.

Muutoksen myötä terveyssosiaalityö organisoidaan uuden organisaation mukaiseksi osaksi toimialueita/toimialueille, joissa on sosiaalityön ammatillinen johto. Työ kohdennetaan toimialueille asiakkaiden palvelutarpeiden mukaisesti. Muutoksen myötä sosiaalihuollon tarpeessa olevien henkilöiden palvelutarpeisiin vastataan nykyistä sujuvammin ja kokonaisvaltaisemmin.

Vanhat toimet lakkaavat, tilalle perustettu uusia virkoja

Terveyssosiaalityön muutoksen johdosta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella on aloitettu yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut.  Uudelleen organisoitumisen myötä vanhat toimet lakkaavat, mutta uusia, uuden organisaatiomallin mukaisia virkoja on perustettu vastaava määrä. Perhe- ja sosiaalipalvelut, OYS-psykiatria -toimialueelle on perustettu 10 sosiaalityöntekijän virkaa, vammaispalvelujen toimialueelle 7 sosiaalityöntekijän virkaa ja Ikäihmisten palvelujen toimialueelle 6 sosiaalityöntekijän virkaa. Työnantajan tavoitteena on, että yhteistoimintamenettelyn lopputuloksena terveyssosiaalityön toimissa/viroissa tällä hetkellä toimivat sijoittuvat toimialueille perustettuihin uusiin virkoihin.

Yhteistoimintaneuvottelut ovat käynnistyneet 19.9.2023 ja ne jatkuvat vähintään 30.10.2023 saakka, ellei niitä päätetä osapuolten yhteisestä sopimuksesta jo aiemmin. Terveyssosiaalityön muutoksesta on tiedotettu henkilöstöä syyskuussa, ja heitä tullaan kuulemaan muutoksen johdosta. Neuvottelujen pohjalta tehtävät päätökset pyritään tekemään marraskuun loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Sosiaalipalvelujen tiedot alkavat näkyä OmaKannassa Pohteen asiakkaille28.11.2023 11:24:41 EET | Tiedote

Aiemmin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen asiakkaat ovat voineet tarkastella OmaKannasta ainoastaan terveys- ja hyvinvointitietojaan. Tavoitteena on, että sosiaalipalveluissa kirjatut tiedot alkavat näkyä 30.11.2023 alkaen vaiheittain. Tiedot tulevat ensin näkyviin Hailuodossa, Tyrnävällä, Lumijoella, Siikalatvalla ja Kärsämäellä. Lisäksi Pohteen asiakkaille alkaa näkyä OmaKannassa perheoikeudellisten palvelujen ja vammaispalvelujen tietoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme