Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Terveyssosiaalityö organisoituu uudelleen. Muutokseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut käynnistyivät.

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus on käsitellyt sosiaalihuollon vakanssien uudelleenallokointia ja terveyssosiaalityön muutosta kokouksessaan 22.8.2023. Muutoksella poistetaan päällekkäisyyksiä ja mahdollistetaan terveydenhuollon sekä sosiaalihuollon ammattihenkilöiden rinnakkainen työ palveluiden vaikuttavuuden tehostamiseksi.

Muutoksen myötä terveyssosiaalityö organisoidaan uuden organisaation mukaiseksi osaksi toimialueita/toimialueille, joissa on sosiaalityön ammatillinen johto. Työ kohdennetaan toimialueille asiakkaiden palvelutarpeiden mukaisesti. Muutoksen myötä sosiaalihuollon tarpeessa olevien henkilöiden palvelutarpeisiin vastataan nykyistä sujuvammin ja kokonaisvaltaisemmin.

Vanhat toimet lakkaavat, tilalle perustettu uusia virkoja

Terveyssosiaalityön muutoksen johdosta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella on aloitettu yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut.  Uudelleen organisoitumisen myötä vanhat toimet lakkaavat, mutta uusia, uuden organisaatiomallin mukaisia virkoja on perustettu vastaava määrä. Perhe- ja sosiaalipalvelut, OYS-psykiatria -toimialueelle on perustettu 10 sosiaalityöntekijän virkaa, vammaispalvelujen toimialueelle 7 sosiaalityöntekijän virkaa ja Ikäihmisten palvelujen toimialueelle 6 sosiaalityöntekijän virkaa. Työnantajan tavoitteena on, että yhteistoimintamenettelyn lopputuloksena terveyssosiaalityön toimissa/viroissa tällä hetkellä toimivat sijoittuvat toimialueille perustettuihin uusiin virkoihin.

Yhteistoimintaneuvottelut ovat käynnistyneet 19.9.2023 ja ne jatkuvat vähintään 30.10.2023 saakka, ellei niitä päätetä osapuolten yhteisestä sopimuksesta jo aiemmin. Terveyssosiaalityön muutoksesta on tiedotettu henkilöstöä syyskuussa, ja heitä tullaan kuulemaan muutoksen johdosta. Neuvottelujen pohjalta tehtävät päätökset pyritään tekemään marraskuun loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Hoidon jatkuvuusmalli Pohteella5.12.2023 16:05:20 EET | Tiedote

Hoidon jatkuvuuden ja hoito- ja palvelutakuun huomioiminen tarpeenmukaisten sosiaali- ja terveyskeskusten palvelujen järjestämisessä on yksi Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämissuunnitelman 2023–2025 tavoitteista. Toimenpiteiden kautta rakennetaan hoidon ja palvelun jatkuvuuden malli osaksi sote-keskusta, sovitetaan yhteen paljon palveluja tarvitsevien hoito ja määritetään Pohteen alueen asukkaille omatyöntekijät ja heitä tukevat moniammatilliset tiimit.

Valtiovarainministeriöltä yksittäinen korjauspyyntö Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan – ohjelman sisältö hyväksyttiin sellaisenaan5.12.2023 09:46:17 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on hakenut valtiovarainministeriöltä lainanottovaltuutta vuodelle 2024 välttämättömien investointitarpeiden takia. Pohteelle myönnettiin lainanottovaltuus 19.10.2023 valtioneuvoston päätöksellä. Lainanottovaltuus on yhteensä 287,4 miljoonaa euroa. Ehtona lainanottovaltuudelle oli tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma, jonka aluevaltuusto hyväksyi 20.11.2023. Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma toimitettiin valtiovarainministeriölle 21.11.2023. Valtioneuvoston päätöksen mukaan valtiovarainministeriö voi edellyttää ohjelman täydentämistä, jos on todennäköistä, että toimenpiteet eivät ole riittäviä lainanhoitokyvyn varmistamiseksi. Valtiovarainministeriö on esittänyt Pohteelle 4.12.2023 tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvän täydennyspyynnön. Täydennyspyynnössä ministeriö pyytää Pohdetta tarkentamaan vuodelle 2026 esitettyä arvioitua, laskennallista rahoituserää. Rahoituserä on jo poistettu talousarviokirjasta. Lisäksi Pohde täydentää tal

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme