Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelustrategiasta neuvottelutulos

Jaa

null

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston neuvottelutoimikunta on päässyt neuvotteluissaan yksimielisyyteen palvelustrategiasta. Palvelustrategiassa päätetään palvelujen ja toiminnan kehittämisen linjauksista ja toiminnan muutoksen tavoitteista. Tavoitteena on järjestää ja uudistaa palveluja asukkaille kestävällä tavalla.

- On hienoa, että palvelustrategianeuvotteluissa saavutettiin laaja poliittinen yhteisymmärrys periaatteista ja linjauksista, jotka ohjaavat palvelujen järjestämistä ja uudistamista hyvinvointialueellamme. Kaikki poliittiset ryhmät ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen, sanoo neuvotteluja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston neuvottelutoimikunnan puheenjohtajana johtanut Mervi Katainen (kok.). 

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ensimmäinen palvelustrategia on tehty yhteistyössä henkilöstön, alueen asukkaiden ja tärkeiden sidosryhmien kanssa.

- Hyvinvointialueet ovat taloudellisesti haastavassa tilanteessa. Palvelustrategiassa on etsitty ratkaisuja siihen, miten turvataan asukkaille laadukkaat sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut, uudistetaan palveluja ja toimintatapoja ja pystytään lisäämään toiminnan kustannustehokkuutta ja -vaikuttavuutta, kertoo Katainen.

Palvelustrategia konkretisoi lokakuussa 2022 hyväksyttyä hyvinvointialuestrategiaa ja se on pitkän aikavälin suunnitelma siitä, miten vahvistetaan palvelujen perustasoa, lisätään asiakkaiden valinnanvapautta ja parannetaan palveluiden jatkuvuutta.

- Iso kysymys on se, miten saadaan muutettua palvelujen painopistettä raskaista ja korjaavista palveluista ennaltaehkäisyyn, varhaiseen tukeen ja perustason palveluihin, sanoo Katainen.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston neuvottelukunnassa ovat edustettuina aluevaltuuston kymmenen poliittisen ryhmän puheenjohtajat. Neuvottelutuloksen hyväksyivät kaikki ryhmät. Seuraavaksi palvelustrategia etenee aluehallituksen ja aluevaltuuston kokouksiin päätöksentekoon. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye