Destia Oy

Destia rakentaa Fingridille uutta Järvilinja-voimajohtoa Pohjois-Savossa

Jaa

Destia on solminut Fingridin kanssa sopimuksen uuden voimajohtoyhteyden rakentamisesta osana Järvilinja-urakkaa, joka kasvattaa Suomen sähkönsiirtokapasiteettia pohjoisestä etelään ja mahdollistaa tärkeiden tuuli- ja aurinkovoimahankkeiden sekä teollisuusinvestointien liittämisen kantaverkkoon. Destia tulee toteuttamaan noin 82 kilometriä pitkän 400/110 kV:n voimajohdon, joka sijoittuu Lapinlahden, Siilinjärven ja Kuopion alueelle.

Kuvassa Metsälinjan voimajohtoa
Kuvassa Metsälinjan voimajohtoa

”Järvilinja ja siihen liittyvät sähköasemainvestoinnit mahdollistavat uusiutuvan energian tuotantohankkeiden liittämisen Suomen kantaverkkoon. Tämä edistää Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamista ja sähkön omavaraisuutta Suomessa. Destia on rakentanut meille muitakin vaativia kohteita, joten voimme luottaa heidän kykyynsä toteuttaa myös Järvilinja-voimajohto laadukkaasti”, kertoo Fingridin omaisuuden hallinnan johtaja Timo Kiiveri.

Uusiutuvan sähköntuotannon lisääntyminen Pohjois-Suomessa ja Etelä-Suomen samanaikainen sähköntuotannon väheneminen sekä sähkönkulutuksen lisääntyminen ovat lisänneet tarvetta pohjois-eteläsuuntaiselle sähkön siirtokapasiteetille ja entistä vahvemmille siirtoyhteyksille. Voimajohtoyhteyden vahvistaminen ylläpitää kantaverkon korkeaa käyttövarmuutta, edistää paikallisten sähköverkkojen kehitystä ja mahdollistaa uusia investointeja. Samalla se tehostaa Suomen sähkömarkkinoiden toimintaa ja mahdollistaa sähkön hinnan säilymisen yhtenäisenä kaikkialla Suomessa. 

Uusi voimalinja rakennetaan olemassa olevien voimajohtojen rinnalle. Työt alkavat perustustöillä Lapinlahdella syksyn aikana ja urakan arvioitu valmistumisaika on vuoden 2026 loppuun mennessä.

”Energiantuotannon murroksen myötä varmojen ja riittävän kapasiteetin omaavien sähköverkkojen merkitys kasvaa entisestään. Rakentamalla uutta ja vahvistamalla Järvilinjan kaltaisia tärkeitä sähkönsiirron reittejä kasvatamme Suomen kantaverkon siirtokykyä. Olemme viime vuosina panostaneet uusiutuvan energian ja sähköverkkojen rakentamiseen, ja onkin hienoa olla mukana rakentamassa jalansijaa tulevien vuosien kehitykselle ”, sanoo Energiaverkot-yksikön johtaja Tapio Leskinen Destiasta.

 

Fingrid

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää. Fingrid välittää. Varmasti. www.fingrid.fi

Destia

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö ja osa kansainvälistä Colas-konsernia. Luomme hyvän yhteiskunnan perustaa suunnittelemalla, rakentamalla ja ylläpitämällä huomisen liikenne- ja energiainfraa. Teemme sen noin 1 700 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli noin 600 miljoonaa euroa. www.destia.fi

Lisätietoja:

Tapio Leskinen, yksikön johtaja, Destia, sähköposti: tapio.leskinen@destia.fi, puh. +358 40 120 9016

Teemu Palosaari, Voimajohdot-yksikön johtaja, Destia, sähköposti: teemu.palosaari@destia.fi, puh. +358 40 628 2232

Destian viestintä: tiedotus@destia.fi

Avainsanat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Destia Oy

Destia voitti Espoon kaupunkiradan alueurakka 3:n22.1.2024 11:30:28 EET | Tiedote

Destia on voittanut Väylävirastolta Espoon kaupunkiradan alueurakan 3, joka sijoittuu hankkeessa välille Koivuhovi – Espoon keskus. Nelivuotisessa, noin 80 miljoonan arvoisessa urakassa Destia rakentaa 4,5 kilometriä uutta kaksoisraidetta sekä korjaa ja rakentaa yhteensä yhdeksän siltaa. Urakkaan sisältyy myös louhinta- ja pohjanvahvistustöitä, valaistusteknisiä töitä sekä jalankulun ja pyöräilyn väylien sekä melusuojausten rakentamista. Destia toteuttaa myös Koivuhovin ja Tuomarilan asema-alueiden parannustöitä sekä urakka-alueeseen liittyviä katu-, vesihuolto- ja vihertöitä.

Raitioteiden merkitys kaupunkikehitykseen on suurempi kuin pelkkä kiskopari kertoo Destian tuore katsaus10.10.2023 10:41:40 EEST | Tiedote

Raitiotiet ovat paljon enemmän kuin vain liikennemuoto muiden joukossa. Niiden rakentamisella kyetään vaikuttamaan liikennejärjestelmään, yhdyskuntarakenteeseen ja kaupunkikehitykseen. Raidehankkeet tuovat kaupunkeihin merkittäviä määriä investointeja, mikä on havaittu esimerkiksi Tampereella ja Norjan Bergenissä. Destian tuore green paper -julkaisu käy läpi raidehankkeiden trendejä Euroopassa ja tarjoaa ajateltavaa kotimaan kaupunkipäättäjille.

Destia toteuttaa Fingridille sähköasema- ja voimajohtourakat27.6.2023 09:00:09 EEST | Tiedote

Destia on solminut Fingridin kanssa sähköasema- ja voimajohtourakkasopimukset, joilla parannetaan suomalaisen sähköjakeluverkon käyttövarmuutta. Toteutettavat sähköasema ja voimajohto ovat osa moniosaista sähköjakeluverkkoa, jolla tuotettu energia toimitetaan kuluttajien käyttöön. Destialta löytyy monipuolisesti osaamista sähköverkon kaikkiin vaiheisiin aina voimalaitosten rakentamisesta sähkön varastointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye