Aviador Kustannus

Aviador julkaisee kaksikielisen arkeologiakirjan lapsille

Jaa

Andreas Koiviston kirjoittama ja Tom Björklundin kuvittama teos opettaa lapsille arkeologiasta hauskasti ja oivaltavasti.

Kannet: Tom Björklund
Kannet: Tom Björklund

Andreas Koiviston ja Tom Björklundin lasten kaksikielinen tietokirja Ikikallion tarinoita – Urbergets berättelser on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Ikikallion tarinoita / Urbergets berättelser on kiehtova tarinallinen ja komeasti kuvitettu tietopaketti Suomen esihistoriasta nykyaikaan. Sivuilla seikkailevat jääkautta edeltäneellä kukoistuskaudellaan niin mammutit kuin myös ihminen varhaisimmasta, kivikaudenaikaisesta versiostaan pronssi- ja rautakauden kautta nykyiseen Homo Sapiensiin.

Ikikallion tarinoita / Urbergets berättelser är en fascinerande berättelse och ståtligt illustrerad faktabok som sträcker sig från Finlands förhistoria fram till nutid. På bokens sidor träffar vi först istidens mammutar och tidiga människor från stenåldern. Boken tar oss sedan via brons- och järnåldern fram till dagens Homo Sapiens.

Kirjan kuvittaja Tom Björklund (s. 1963) on kansainvälisesti arvostettu kuvataiteilija, jonka maalauksia on käytetty museoiden näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on julkaistu monien ihmisen esihistoriaa käsittelevien tieteellisten artikkeleiden yhteydessä maailmanlaajuisesti. Hänen kuvituksiaan on ollut myös useissa luonto- ja historia-aiheisissa kirjoissa ja aikakausilehdissä. Björklund sai työstään Björn Kurtén -palkinnon vuonna 2011 ja Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon sekä Lauri Jäntin säätiön kunniamaininnan 2010.

Ikikallion tarinoita -kirjan kirjoittaja Andreas Koivisto (s. 1978) on arkeologi. Hän työskentelee Vantaan kaupunginmuseossa ja on Vantaa-Seuran puheenjohtaja. Ikikallion tarinoita on hänen toinen tietokirjansa lapsille. Hänen tietokirjansa Sotungin kylästä on valittu Vuoden 2012 Kotiseutukirjaksi. Lisäksi Koivisto on palkittu myös Björn Kurtén -palkinnolla arkeologian onnistuneesta popularisoinnista.

Bokens illustratör Tom Björklund (f. 1963) är en internationellt uppskattad bildkonstnär, vars målningar har använts i utställningar på museer i Finland och utomlands. Hans bilder har publicerats i anknytning till vetenskapliga artiklar om människans förhistoria i medier runt om i världen och han har också gjort illustrationer till ett flertal böcker och tidskrifter om natur och historia. För sitt arbete erhöll Björklund Björn Kurtén-priset år 2011 och Statens pris för informations- spridning samt Lauri Jäntin säätiös hedersomnämnande 2010.

Urbergets berättelser -bokens författare Andreas Koivisto (f. 1978) är arkeolog. Han jobbar på Vanda stadsmuseum och är ordförande för Vandasällskapet. Urbergets berättelser är hans andra faktabok för barn. Hans faktabok om byn Sottungsby valdes år 2012 till årets hembygdsbok. Koivisto har också blivit belönad med Björn Kurtén priset för lyckad popularisering av arkeologi.

BJÖRKLUND, TOM & KOIVISTO, ANDREAS : Ikikallion tarinoita – Urbergets berättelser
96 sivua
Sidottu, kovakantinen (kääntökirja)
ISBN 9789523812055
Ilmestymisaika: Lokakuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kannet: Tom Björklund
Kannet: Tom Björklund
Lataa
Tom Björklundin ja Andreas Koiviston kuva © Ari Haimi
Tom Björklundin ja Andreas Koiviston kuva © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Opi fonia – tienviittoja puupuhaltajille: oiva opas myös itseopiskeluun20.2.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Arto Moisalan tietokirja Opi fonia – tienviittoja puupuhaltajille on julkaistu Aviadorin kustantamana. Saksofoni on noussut liki 200-vuotisen historiansa aikana yhdeksi keskeisimmistä länsimaisen musiikin instrumenteista. Adolphe Saxin ensimmäisten Pariisissa rakentamien saksofonien jälkeen ”fonien” soitinperhe on monipuolistunut sekä soittimistoltaan että käyttöalueiltaan. Jazzmusiikki ja moni muukin rytmimusiikin tyylisuunta ei enää nykyisin pärjäisi ilman saksofonia. Saksofoni kuuluu nykyisin eri-ikäisten musiikinharrastajien ja ammattilaisten suosikkisoittimiin. Suomenkielisiä, suomalaisille soveltuvia saksofonioppaita on ollut niukalti tarjolla. Ammattisaksofonisti ja saksofoninopettaja Arto Moisala on valmistellut Opi fonia – tienviittoja puupuhaltajille -teosta pitkään. Hän on koonnut opetuskokemuksensa ja niiden yhteydessä kertyneen hiljaisen tiedon loogiseksi pedagogiseksi kokonaisuudeksi. Teos sopii sekä ohjattuun että itsenäiseen opiskeluun. Lisäksi se luo virikkeisen perust

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye