Aviador Kustannus

Vapaan kirjoittajan anatomia – uutta näkökulmaa kirjoittamiseen kehollisuudesta

Jaa

Sussu Laaksosen omakohtaisiin kokemuksiin kirjoittajana perustuva tietokirja antaa hyviä vinkkejä siihen, miten kirjoittaja voi hyödyntää kehollisuuttaan tekstiä työstäessään. Helppojen vastausten sijaan teos tarjoaa vertaistukea pohdinnan avuksi.

Kansi: Saara Hankama
Kansi: Saara Hankama

Sussu Laaksosen tietokirja Vapaan kirjoittajan anatomia on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Kirjoittaminen on viime kädessä keholla tehtävää työtä, niin kuin kaikki muukin inhimillinen toiminta. Kehon ja mielen yhteys on ymmärretty eri kulttuureissa kautta maailman, mutta nykyisessä suorituskeskeisessä yhteiskunnassa se herkästi unohtuu tai katoaa. Seurauksena voi olla ”kirjallinen ramppikuume”, jota käsikirjoittaja Sussu Laaksonen omakohtaisessa tietokirjassaan Vapaan kirjoittajan anatomia ansiokkaasti ja omakohtaisesti kuvaa. Useissa sarjoissa ja elokuvissa työskennellyt ja ulkomailla pitkään asunut Laaksonen toteaa työpahoinvoinnin yhdeksi juurisyyksi suomalaisen häpeän, jota elokuva- ja televisioalan kova kilpailu ja suuri näkyvyys helposti ruokkivat.

Kirjoittaja löysi omaa työskentelyään vapauttaneen kehollisuuden vuosien kuluttua, perehdyttyään erilaisiin somaattisiin tekniikoihin ja uusiin luovan kirjoittamisen näkökulmiin. Loistavalla tyylillä kirjoitetuissa teksteissään Laaksonen yhdistää omakohtaiset kokemuksensa esimerkkeihin eri kulttuureista ja eri aikakausilta sekä kehollisen kirjoittamisen harjoitteisiin. Niissä käydään läpi eri kehonosien näkymistä tekstissä ja sen tekemisessä. Kirjoittajan sanoin: ”teos ei tarjoa helppoja vastauksia hankaliin kysymyksiin, vaan tarjoutuu kumppaniksi monipuoliseen pohdiskeluun.”

Sussu Laaksonen on useissa televisiosarjoissa ja elokuvissa työskennellyt käsikirjoittaja, jonka elämä vei pitkäksi toviksi Kaliforniaan. Hän on kirjoittanut myös näytelmiä ja esitystaidetta, ja opettanut kirjoittamista sekä ammattilaisille että harrastajille. Hän aloittaa tohtoriopinnot kirjoittamisen kehollisuuden parissa Teatterikorkeakoulussa syksyllä 2023.

LAAKSONEN, SUSSU : Vapaan kirjoittajan anatomia
220 sivua
Nidottu, pehmeäkantinen
ISBN 9789523811867
Ilmestymisaika: Lokakuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Saara Hankama
Kansi: Saara Hankama
Lataa
Sussu Laaksosen kuva © Ari Haimi
Sussu Laaksosen kuva © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Opi fonia – tienviittoja puupuhaltajille: oiva opas myös itseopiskeluun20.2.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Arto Moisalan tietokirja Opi fonia – tienviittoja puupuhaltajille on julkaistu Aviadorin kustantamana. Saksofoni on noussut liki 200-vuotisen historiansa aikana yhdeksi keskeisimmistä länsimaisen musiikin instrumenteista. Adolphe Saxin ensimmäisten Pariisissa rakentamien saksofonien jälkeen ”fonien” soitinperhe on monipuolistunut sekä soittimistoltaan että käyttöalueiltaan. Jazzmusiikki ja moni muukin rytmimusiikin tyylisuunta ei enää nykyisin pärjäisi ilman saksofonia. Saksofoni kuuluu nykyisin eri-ikäisten musiikinharrastajien ja ammattilaisten suosikkisoittimiin. Suomenkielisiä, suomalaisille soveltuvia saksofonioppaita on ollut niukalti tarjolla. Ammattisaksofonisti ja saksofoninopettaja Arto Moisala on valmistellut Opi fonia – tienviittoja puupuhaltajille -teosta pitkään. Hän on koonnut opetuskokemuksensa ja niiden yhteydessä kertyneen hiljaisen tiedon loogiseksi pedagogiseksi kokonaisuudeksi. Teos sopii sekä ohjattuun että itsenäiseen opiskeluun. Lisäksi se luo virikkeisen perust

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye