Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus esittää uudeksi kulttuurin ja vapaa-​ajan toimialajohtajaksi Juha Ahosta

Jaa
Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 2.10. myös jatkovuokrata Vallilan Mäkelänkadulta tilat perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen väistötilakäyttöön.
Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö
Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Juha Ahonen valitaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajan virkaan seitsemän vuoden määräajaksi. Ahonen on työskennellyt vuodesta 2021 Tampereen kaupungin kulttuurijohtajana ja aiemmin muun muassa Helsingin Musiikkitalo Oy:n tapahtumapäällikkönä.

Toimialajohtaja johtaa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimintaa sekä hallintoa. Hän toimii myös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan, sen jaostojen sekä toimialan apulaispormestarin esittelijänä.

Toimialajohtajan valinta etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi. 

Vallilasta jatkovuokraukseen väistötiloja kouluille

Kaupunginhallitus päätti jatkovuokrata osoitteessa Mäkelänkatu 84 sijaitsevat tilat perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen väistötilakäyttöön.

Käpylän alueella tarvitaan väistötiloja useille koulu- ja päiväkotihankkeille lähivuosina: Kottby lågstadieskolanille, Käpylän peruskoululle, Koskelan ala-asteelle sekä päiväkoti Herttualle. Tiloja voidaan tarvittaessa käyttää lisäksi kasvatuksen ja koulutuksen toimialan muihin väistötilatarpeisiin.

Tiloissa on tehty muutostöitä, jotta ne soveltuvat peruskoulujen väistötiloiksi. Päiväkotitoiminnan edellyttämät muutokset suunnitellaan ja toteutetaan myöhemmin.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla. 

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö
Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Esikuvien ja tiedonsaannin vähäisyys estävät tyttöjä lähtemästä startup-yrittäjäksi29.11.2023 15:00:00 EET | Tiedote

Startup-yrityksistä ylivoimaisesti suurin osa on miesten perustamia. Tähän johtavat asenteet syntyvät usein jo peruskoulun loppuun mennessä. Helsingin kaupungin yritys-, innovaatio-, matkailu- ja työllisyyspalveluista vastaava Business Helsinki on selvittänyt, mikä estää tyttöjä hakeutumasta startup-yrittäjäksi. Tutkimuksessa selvitettiin 9.-luokkalaisten tyttöjen asenteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme