Suomen Punainen Risti SPR

Nälkäpäivä-lippaisiin lahjoitettiin 800 000 euroa – keräys jatkuu verkossa lokakuun loppuun

Jaa

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon lahjoitettiin noin 800 000 euroa Nälkäpäivän lipaskeräyksen aikana. Varoilla autetaan Suomessa ja maailmalla. Verkossa voi lahjoittaa lokakuun loppuun asti.

Nälkäpäivän lipaskeräykseen osallistui vapaaehtoisia ja lahjoittajia eri puolilla Suomea. Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Nälkäpäivän lipaskeräykseen osallistui vapaaehtoisia ja lahjoittajia eri puolilla Suomea. Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Nälkäpäivän lipaskeräys järjestettiin viime viikolla torstaista lauantaihin 28.–30.9. Kaduilla, kouluilla ja erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomen nähtiin vapaaehtoisia lipaskeräämässä ja osallistumassa Nälkäpäivään.

–  Haluamme kiittää kaikkia Nälkäpäivän lipaskeräykseen osallistuneita vapaaehtoisia ja lahjoittajia. Lipaskeräykseen osallistui kaikenikäisiä pienistä lapsista ikäihmisiin. Heidän avullaan saimme kerättyä muutamassa päivässä katastrofirahastoon noin 800 000 euroa hädänalaisten auttamiseksi, sanoo Suomen Punaisen Ristin varainhankintajohtaja Sirpa Solehmainen.

Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Kerättyjen varojen turvin Punainen Risti voi auttaa nopeasti siellä, missä kulloinkin apua eniten tarvitaan. Varoja ei ole ennalta sidottu mihinkään kohteeseen, ja siksi Punainen Risti pystyy ohjaamaan nopeasti tukea katastrofista tai onnettomuudesta kärsivien auttamiseen niin kotimaassa kuin maailmalla.

–  Nälkäpäivä-keräys tarjoaa konkreettisen tavan olla mukana auttamassa kriisin keskellä eläviä ihmisiä kaukana ja lähellä. Keräykseen voi edelleen osallistua lokakuun loppuun saakka, muistuttaa Solehmainen.

Punainen Risti varautuu katastrofeihin ja häiriötilanteisiin


Erilaisiin katastrofeihin ja häiriötilanteisiin varautuminen on merkittävä osa Punaisen Ristin työtä sekä Suomessa että maailmalla.

Suomessa katastrofirahaston varoilla koulutetaan vapaaehtoisia ja ylläpidetään kotimaan valmiutta, jotta erilaisiin kriiseihin voidaan vastata tehokkaasti. Äkillisiä onnettomuus- ja häiriötilanteita ovat esimerkiksi tulipalot, tulvat, epidemiat ja suuronnettomuudet. Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat hätätilanteissa toimimalla viranomaisten tukena ja auttamalla ihmisiä selviämään onnettomuustilanteista.

Apua on tarvittu viime viikkoina kipeästi humanitaaristen kriisien keskellä Afganistanissa, Marokon maanjäristysalueella ja Libyan tulvien tuhoamissa kylissä ja kaupungeissa.

– Jokainen lahjoitus katastrofirahastoon on tärkeä. Välittömän humanitaarisen avun lisäksi vahvistamme lahjoitusten tuella yhteisöjen valmiutta varautua tuleviin katastrofeihin ja kriiseihin. Marokon ja Libyan kohdalla näimme, miten tärkeää paikallisten yhteisöjen oma auttamisvalmius on ihmishenkien pelastamiseksi katastrofin ensi hetkinä, sanoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Tiina Saarikoski.

Suomen Punainen Risti on ohjannut syyskuun aikana katastrofirahastostaan 100 000 euroa Marokon maanjäristysalueen avustusoperaation tueksi, 150 000 euroa kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatioon Libyan tulva-alueelle sekä 200 000 euroa lisätukea Afganistanin Punaisen Puolikuun työhön naisten ja heidän perheidensä tilanteen parantamiseksi. Lisäksi katastrofirahastoon lahjoitettujen varojen avulla on lähetetty avustustyöntekijöitä tukemaan kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatiota Marokossa.

Suomessa katastrofirahaston varoin autetaan äkillisen kriisin kohdanneita keskimäärin yli kolme kertaa viikossa. Useimmin Punainen Risti antaa Suomessa äkillistä apua tilanteissa, joissa ihminen on joutunut jättämään kotinsa tulipalon vuoksi.

Nälkäpäivä-keräys jatkuu lokakuun loppuun


Nälkäpäivä-keräykseen voi kerätä ja lahjoittaa netissä lokakuun loppuun saakka osoitteessa punainenristi.fi/nalkapaiva. Verkosta löytyvät myös ohjeet MobilePay-, tekstiviesti-, puhelin- ja tilisiirtolahjoitusten tekemiselle.

Nälkäpäivään voi lahjoittaa:

  • Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
  • MobilePay:lla numeroon 10900
  • Verkossa osoitteessa punainenristi.fi/nalkapaiva
  • Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,28 € + pvm/mpm)
  • Lahjoittamalla Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Punainen Risti. Viite: 5186.


Rahankeräyslupa: RA/2020/1407 & ÅLR 2022/8376

Lisätietoja

Varainhankintajohtaja Sirpa Solehmainen, 050 567 6629

Kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Tiina Saarikoski, 040 189 4885

Viestinnän asiantuntija Ada Bergroth, 040 610 9447

Kuvat

Nälkäpäivän lipaskeräykseen osallistui vapaaehtoisia ja lahjoittajia eri puolilla Suomea.
Nälkäpäivän lipaskeräykseen osallistui vapaaehtoisia ja lahjoittajia eri puolilla Suomea.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korsets hjälpverksamhet vid östgränsen avslutas – organisationen är beredd att erbjuda stöd även i fortsättningen30.11.2023 11:15:05 EET | Tiedote

Finlands Röda Kors hjälpverksamhet vid gränsstationen Raja-Jooseppi avslutas 30.11.2023. Röda Korset är även i fortsättningen redo att hjälpa vid östgränsen med att tillgodose basbehov för människor som anländer till Finland. Att bereda sig för olika exceptionella situationer är en del av Röda Korsets grundläggande beredskap.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme