Viestintätoimisto Manifesto Oy

Kiehtova suurkaupunki, jossa itä ja länsi kohtaavat – viisi syytä vierailla Istanbulissa

Jaa

Istanbulissa historia ja nykyaika yhdistyy saumattomalla tavalla. Se tunnetaan yhtenä maailman muinaisista kaupungeista sekä Bysantin ja Ottomaanien valtakunnan entisenä pääkaupunkina. Täällä Aasian ja Euroopan leikkauspisteessä menneisyys ja nykyaika yhdistyy eloisaksi, nykyaikaiseksi metropoliksi. Istanbulissa matkailijat pääsevät kiertelemään historiallisissa basaareissa, tutustumaan ylellisiin hotelleihin ja ostoskeskuksiin sekä sukeltamaan herkulliseen ruokakulttuuriin sekä vilkkaan yöelämän saloihin. Tässä viisi syytä, miksi Istanbulissa vierailu kannattaa. 

İstanbul - Hagia Sophia
İstanbul - Hagia Sophia

Matkailulehti Travel and Leisuren lukijat ovat tänä vuonna valinneet Istanbulin ”Euroopan parhaaksi kaupungiksi”, jonne miljoonat turistit matkustavat tutustumaan sen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. Istanbulin tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat muun muassa Hagia Sofian temppeli, Sininen moskeija sekä Grand Bazaar. Rannan tuntumassa, kaupungin sydämessä sijaitseva Galataport on uusi kulinarismin ja kulttuurin keskus, joka houkuttelee vieraita upealla näköalalla Bosporinsalmelle.

null
İstanbul Çırağan Coffee

Maukas turkkilainen keittiö kutsuu herkkusuita

Turkkilainen keittiö on yksi tärkeimmistä syistä vierailla Istanbulissa. Kaupungissa pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta ruokakulttuurista, aina turkkilaisesta aamiaisesta oliiviöljypohjaisiin kasvisruokiin sekä runsaista kebabeista suussa sulavaan baklavaan. Istanbul tunnetaan maanosien rajat ylittävien kulinaaristen perinteiden risteyskohtana ja ottomaanien palatsien yltäkylläisen keittiön syntypaikkana. Istanbulin ruokakulttuurissa yhdistyvät muinaiset perinteet ja nykyaikaiset maut, joka tekee siitä yhden maailman houkuttelevimmista kulinaristisista kaupungeista. Siksi ei olekaan yllättävää, että Michelin-oppaan tarkastajat nostivat Istanbulin valokeilaan 38. kansainvälisenä kohteena. Michelin-oppaan Istanbul 2023 -valikoima heijastaa paikallista monimuotoisuutta ja perinteitä ja se avaa alueen kulinaarista maisemaa. Michelin-oppaan Istanbul 2023 -valikoima pitää sisällään 53 ainutlaatuista ravintolaa.

Entistä kestävämpää matkailua 

Kestävä kehitys on yksi tämän päivän ajankohtaisimmista aiheista myös matkailun saralla. Turkki etenee aiheen saralla suunnitelmallisesti pyrkimällä kestävään muutokseen matkailualalla. Turkki allekirjoitti ensimmäisenä maana maailmassa Maailman kestävän matkailun neuvoston (Global Sustainable Tourism Council, GSTC) kanssa sopimuksen ja se pantiin täytäntöön vuonna 2022. Ohjelma auttaa Turkkia maksimoimaan sosiaaliset ja taloudelliset hyödyt paikalliselle yhteisölle, vahvistamaan maan kulttuuriperintöä, säilyttämään biologisen monimuotoisuuden, vaalimaan ekosysteemejä ja luonnon kauneutta, vähentämään saastumista sekä säästämään luonnonvaroja. Turkin perimmäisenä tavoitteena on, että kaikki maan kohteet saavat kestävän matkailun sertifikaatin vuoteen 2030 mennessä. Turkin suosituimmasta matkailukohteesta, Istanbulista löytyykin monia majoitusvaihtoehtoja, joilla on kestävän kehityksen sertifikaatti.

null
İstanbul Bosphorus Bridge

Kaunis Istanbul on parhaimmillaan jokaisena vuodenaikana

Välimeren rannalla sijaitsevassa Turkissa nautitaan leudosta säästä koko syyskauden, jopa marraskuuhun asti, joten syksy on varsin suotuisa aika matkustamiselle. Istanbuliin voi matkustaa kaikkina vuodenaikoina – aurinkoinen ja lämmin kesä tuo kaupunkiin elämää, kun taas kevät ja syksy värittävät Istanbulin romanttisin sävyin. Talvi puolestaan tuo aivan erityistä tunnelmaa kulttuuriseen ja historialliseen kohteeseen.  

Ystävälliset turkkilaiset 

Yksi ikimuistoisimmista asioista Istanbulissa on turkkilaisten lämmin ja vieraanvarainen suhtautuminen matkaajiin. Turkkilaiset ovat ylpeitä "misafirperverlik"-perinteestään, joka tarkoittaa vieraanvaraisuutta. Paikalliset jututtavat mielellään matkaajia ja tarjoavat apuaan. Tämä aito ystävällisyys luo rennot puitteet vilkkaaseen metropoliin tutustumiselle. Kun uppoudut Istanbulin kulttuurihistoriallisiin ihmeisiin ja herkulliseen keittiöön, varaa myös hetki aikaa paikallisten kanssa jutteluun.

Sijainti hyvien lentoyhteyksien päässä

Istanbulin sijainti Euroopan ja Aasian risteyksessä tekee kaupungista kiehtovan matkakohteen, josta on erinomaiset lentoyhteydet muualle Eurooppaan. Suorat lennot yhdistävät kaupungin moniin eurooppalaisiin pääkaupunkeihin, kuten Helsinkiin. Suorat lentoyhteydet Istanbuliin tuovat matkaajan nopeasti keskelle kaupungin vilinää nauttimaan maan ainutlaatuisesta kulttuurista ja historiasta – paikallisia herkkuja unohtamatta. 

null
İstanbul Ortaköy Mosque

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Arzu Emel Polat
Lähetystöneuvos, Turkin tasavallan suurlähetystö
puh. 044 988 8196
emel.polat@go-turkiye.fi

Lilli Lehkosuo
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 040 762 1999
lilli.lehkosuo@manifesto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Olemme kokenut ja sitoutunut viestintätoimisto, joka kuuntelee asiakasta ja saa tuloksia aikaiseksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

2023 oli ennätyksellinen vuosi Turkin matkailussa8.2.2024 09:54:38 EET | Tiedote

Turkki on yksi maailman suosituimmista matkailukohteista, ja sen suosio jatkoi vahvaa kasvua vuonna 2023. Vuoden aikana maahan saapui 56,7 miljoonaa kansainvälistä vierailijaa, mikä tarkoittaa 10 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna. Turkin kulttuuri- ja matkailuministeriö ilmoitti matkailutulojen nousseen edellisvuodesta 17 prosenttia noin 50 miljardiin euroon ja yöpyvien matkailijoiden keskimääräiset yöpymiskulut nousivat noin 90 euroon yöltä. Molemmat luvut ovat uusia ennätyksiä.

Johtava robottikuljetusyritys Starship Technologies sai 90 miljoonan kasvurahoituksen Pluralilta ja Iconicalilta6.2.2024 15:02:40 EET | Tiedote

Starship Technologies on maailman johtava autonominen jakelupalvelu, jonka robotit toimittavat tavaroita kuudella markkina-alueella, muun muassa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Suomessa. Starshipin robotit ovat itseohjautuvia, ja ne ovat toimittaneet yli kuusi miljoonaa toimitusta noutoruokatilauksista ruokatarvikkeisiin, korvaten automatkoja ja vähentäen hiilidioksidipäästöjä laajamittaisesti. Muun muassa Bolt, Co-Op, Aramark, Sodexo, Chartwells, S-ryhmä ja Grubhub saavuttavat Starshipin robottien avulla asiakkaansa. Uusi rahoitus käytetään toiminnan laajentamiseen, teknologiainvestointeihin ja miljoonien ihmisten tavoittamiseen.

Tutkimus: Joka toinen suomalainen huolissaan Lähi-idän kriisin vaikutuksista heidän talouteensa8.1.2024 09:57:37 EET | Tiedote

Lähes puolet suomalaisista (46 %) on huolissaan Lähi-idän kriisin vaikutuksista heidän henkilökohtaiseen talouteensa. Naiset näkevät uhkan miehiä voimakkaammin. Naisista 49 prosenttia ja miehistä 42 prosenttia kertoo pelkäävänsä Lähi-idän kriisin heikentävän heidän talouttaan, selviää pohjoismaisen Bluestep Bankin IroRearchillä teettämästä tutkimuksesta.

Suomalaisten suosikkikohde Turkki esittelee monipuolisuuttaan Matkamessuilla3.1.2024 09:59:57 EET | Tiedote

Suomalaiset ovat matkustaneet Turkin eri kohteisiin vuosikymmenien ajan, viime vuonna lähes 120 000 suomalaista vieraili Turkissa. Turkki tarjoaa monipuolisesti erilaisia matkailumahdollisuuksia aina suurkaupungeista upeisiin rantalomakohteisiin. Maan rikas kulttuuri, historia sekä kaunis luonto ja miellyttävä ilmasto houkuttelevat suomalaisia vierailemaan Turkissa aina uudelleen ja uudelleen. Turkki esittelee suosittuja kohteitaan ja tuo inspiraatiota lomamatkoille Matkamessuilla 19.–21.1.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye